Δήμος Αριστοτέλη: Διαδικτυακή συνάντηση με την τουριστική αγορά της Δανίας

Δήμος Αριστοτέλη: Διαδικτυακή συνάντηση με την τουριστική αγορά της Δανίας

Διαδικτυακή παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αριστοτέλη σε 11 τουριστικά γραφεία της Δανίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, πλαισιωμένος από τουριστικούς παράγοντες και επιχειρηματίες της περιοχής, αξιοποιώντας την προϋπάρχουσα συνεργασία σημαντικού Τουριστικού Οργανισμού της σκανδιναβικής χώρας, με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Δήμου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με εταιρεία τουριστικού marketing και τον ΕΟΤ με θέμα: “καλοκαιρινές διακοπές γύρω από την αριστοτελική και αθωνική θάλασσα”. Κατά τη διάρκειά της δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες θεματικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Χαλκιδική – με τα 300 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τις 100 αμμώδεις παραλίες και τις 17 γαλάζιες σημαίες – ενταγμένων στον ευρύτερο άξονα “ήλιος και θάλασσα”, όπως:

  • Το ψάρεμα ως επίκεντρο σε πακέτα διακοπών με ειδική ενότητα για τις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας και τη συλλογή μυδιών.
  • Τον καταδυτικό τουρισμό, με ανάδειξη της αποικίας ιππόκαμπου στο Στρατώνι, τα καταδυτικά κέντρα του αθωνικού κόλπου και τις blue lagoon τοποθεσίες της.
  • Την κρουαζιέρα, είτε με προσκυνηματικό χαρακτήρα πέριξ του Άθωνα, είτε με επίκεντρο την αναψυχή και τις καταδύσεις στον Αθωνικό Κόλπο.
  • Δράσεις Yachting & Sailing στην ίδια περιοχή, στα Πυργαδίκια και στον Στρυμωνικό Κόλπο.
  • Τον luxury τουρισμό με την Ακτή Κομίτσα και την Ουρανούπολη στην αιχμή του δόρατος.
  • Θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες.
  • Την ιστορική προσέγγιση του θαλάσσιου τουρισμού με επίκεντρο την Ιερισσός και την ιστορία των ντόπιων καραβομαραγκών, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα διοργάνωσης μαθημάτων ναυπηγικής τέχνης τα επόμενα χρόνια.
  • Την τοπική γαστρονομία με τον μεσογειακό χαρακτήρα και την άρρηκτη σύνδεση με το θαλάσσιο προϊόν, την τοπική αμπελουργία.
  • Επισκέψεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να οικοδομούμε επαγγελματικά την επόμενη τουριστική ημέρα του Δήμου Αριστοτέλη. Ειδικά για τη Σκανδιναβία, ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την ένταξη οικισμών σε θεματικά δίκτυα πόλεων, τα οποία θα αναδείξουν επί μέρους χαρακτηριστικά και θα συνδέσουν τοπικά πολιτιστικά και άλλα στοιχεία με αντίστοιχα στοιχεία σκανδιναβικών χωρών. Καθιστούμε ελκυστικό το τουριστικό μας προϊόν επενδύοντας στη σύνδεση με την κληρονομιά του τόπου. Τον θαλάσσιο πολιτισμό, τα “θαλάσσια βήματα” του Αριστοτέλη, την αθωνική καθημερινότητα και την άρρηκτη σχέση του Αγίου Όρους με τη θάλασσα. Και προσδοκούμε ο θετικός αντίκτυπος στους Δανούς τουριστικούς παράγοντες να μετεξελιχθεί σε απτό αποτέλεσμα φέτος, και ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top