Δράμα: Στο προαύλιο του νοσοκομείου περιμένουν οι ασθενείς

Δράμα: Στο προαύλιο του νοσοκομείου περιμένουν οι ασθενείς

Την ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας εξαιτίας της συνεχόμενης προσέλευσης επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων της COVID -19 περιέγραψε στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν σε καραντίνα καθώς εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Στο νοσοκομείο της Δράμας έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας 65 εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και η μοναδική πνευμονολόγος του νοσοκομείου, καθώς έχουν μολυνθεί από τον ιό ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι όλο το βάρος αντιμετώπισης αυτής της κρίσιμης κατάστασης έχουν επωμιστεί 4 ειδικοί παθολόγοι ενώ το προσωπικό συνεχώς ελαττώνεται. “Έγιναν 43 προσλήψεις προσωπικού ωστόσο, 65 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα. Μεταφέρεται προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη”, επισημαίνει.

Εκτός από την έλλειψη προσωπικού,  η διοίκηση του Γ.Ν. Δράμας έχει να αντιμετωπίσει και την έλλειψη υποδομών. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο κ. Παπαδόπουλος, μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής νοσηλεύονται 95 θετικά ή ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού, διασωληνώθηκαν 3 ασθενείς ενώ από τους 58 που εξετάστηκαν χθες, οι 15 ασθενείς έπρεπε να γίνουν εισαγωγή. “Ο κόσμος που φτάνει στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Δράμας αναγκάζεται να περιμένει στο προαύλιο μέχρι να εξεταστεί. Χθες έφεραν 3 σκηνές του στρατού για να τοποθετηθούν στο εξωτερικό χώρο. Την ίδια ώρα, στις ΜΕΘ υπάρχει πρόβλημα κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού. Είμαστε σε πόλεμο μας απαντάνε από τη διοίκηση όταν τους ρωτάμε τι θα γίνει με την ενίσχυση του προσωπικού στη ΜΕΘ”, επισημαίνει χαρακτηριστικά. Στα 7 κρεβάτια ΜΕΘ που λειτουργούσαν στο νοσοκομείο, έχουν προστεθεί άλλα 5 κρεβάτια, που δεν προορίζονται μόνο για τους ασθενείς με COVID – 19.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας συμμετείχε στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, κατά την οποία  κατήγγειλαν τις σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, με τις κενές θέσεις να υπερβαίνουν τις 30.000 πανελλαδικά και τις 241 στο Νοσοκομείο Δράμας.

Φωτογραφία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας

Φωτογραφία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας

Το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας είναι ένα από τα πολλά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που έχουν ήδη βρεθεί σε οριακή κατάσταση λόγω της  COVID – 19. Πρόσφατα, με έγγραφο τους οι Νοσοκομειακοί Γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς αναφέρονται εκτενώς στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ