Δράμα: Τι απαντά το νοσοκομείο για το πρόβλημα με το οξυγόνο

Δράμα: Τι απαντά το νοσοκομείο για το πρόβλημα με το οξυγόνο

Την ανησυχία του διότι το νοσοκομείο Δράμας ξέμεινε από φιάλες οξυγόνου εξέφρασε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, την ώρα που το σύστημα υγείας έχει χτυπήσει κόκκινο.

Στο πρόβλημα με την έλλειψη οξυγόνου αναφέρθηκε κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο Mega, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζονταν οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με C130 στην Αθήνα. 

Στις αναφορές για το πρόβλημα στο Οξυγόνο απάντησε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Θεσσαλονικιά Β. Καρατζόγλου.

Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Μετά από αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας, και για αποφυγή παρερμηνειών που ενδέχεται να δημιουργήσουν σύγχυση στους συμπολίτες μας, επισημάνουμε τα εξής:

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

(φωτογραφία αρχείου)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ