ΕΔΑ ΘΕΣΣ- Μπακούρας: Aναπτυξιακά και το 2022 (VIDEO)

ΕΔΑ ΘΕΣΣ- Μπακούρας: Aναπτυξιακά και το 2022 (VIDEO)

Αναπτυξιακά συνεχίζει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ το 2022, παρά τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου, διεθνώς, καθώς μέσα στο Α’ τρίμηνο του έτους, οι ενεργοποιημένοι μετρητές σε Θεσσαλονίκη και Θεσαλία αυξήθηκαν κατά 20%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, ενώ οι διανεμηθείσες ποσότητες σε όγκο, αυξήθηκαν κατά 12,4%, με την Εταιρεία να υλοποιεί απαρέγκλιτα το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 33,5 εκατ. ευρώ για φέτος.

Τα ανωτέρω ήταν ορισμένα από τα όσα ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας,  στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο 3ο Power & Gas Supply Forum, που διοργάνωσε το energypress.gr.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος για την ανάπτυξη βιώσιμων υποδομών. Υποδομές, οι οποίες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τη σταδιακή ενσωμάτωση των ανανεώσιμων αερίων, όπως το βιομεθάνιο σήμερα και μελλοντικά το υδρογόνο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακούρας ανέδειξε την ανάγκη κοινής δράσης μεταξύ των διαχειριστών δικτύων διανομής ώστε να υλοποιηθούν νέες στοχεύσεις της ενεργειακής πολιτικής όχι μόνο σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε εναρμόνιση με το σχέδιο δράσης RepowerEU για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, θα πρέπει να τεθούν ειδικοί στόχοι για την παραγωγή βιομεθανίου στη χώρα και να ενισχυθεί η συνεργασία των εμπλεκόμενων μερών στην εφοδιαστική αλυσίδα.Όπως τόνισε, οι απειλές από την ενεργειακή κρίση, αλλά και οι προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης επιτάσσουντην επιτάχυνση των προσπαθειών για την επίτευξη των Εθνικών και Κοινοτικών στόχων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top