Εκδήλωση για τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου και εθελοντική αιμοδοσία

Εκδήλωση για τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου και εθελοντική αιμοδοσία

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου: Εκπαιδεύουμε για τη ζωή, χαρίζουμε ζωή».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10-02-2021 στις 4 το απόγευμα. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο της ΠΔΕ από τις 9.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Στην ημερίδα θα πάρουν μέρος οι εισηγητές:
1. Ο κ. Δαμιανός Σωτηρόπουλος, Αιματολόγος, Διευθυντής Αιματολογικής κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», με θέμα:  «Ο εθελοντισμός σώζει ζωές. Δότες Μυελού των οστών και αιμοδότες».

2. Ο κ. Νικόλαος Αντωνιάδης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ., Χειρουργός μεταμοσχεύσεων, με θέμα: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Η ελληνική πραγματικότητα».

3. Ο κ. Αναστάσης Στεφανάκης, Διασώστης στο ΕΚΑΒ Κασσάνδρας, ιδρυτής του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KidsSaveLives, με θέμα:
«Πρώτες Βοήθειες: Το σχολείο στο επίκεντρο διδασκαλίας δεξιοτήτων ΖΩΗΣ».

Μετά τις εισηγήσεις θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που θα τεθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Hπρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται είτε μέσω του πλαϊνού Banner συνδέσμου «Online Επικοινωνία» της ιστοσελίδας της ΠΔΕ είτε πληκτρολογώντας απευθείας την URL διεύθυνση: https://www.submit.kmaked.eu. Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming στην πλατφόρμα μεταδόσεων της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://www.webtv.kmaked.eu και στο Youtube Channel Δράσεις KMAKEDPDE και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top