Έμποροι προς κυβέρνηση: Λειτουργία της αγοράς και ενίσχυση των επαγγελματιών

Έμποροι προς κυβέρνηση: Λειτουργία της αγοράς και ενίσχυση των επαγγελματιών

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ.Σταϊκούρα έστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την οποία ζητά τη λειτουργία της αγοράς και την επιπλέον ενίσχυση των επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητοί κ. Υπουργοί,

Ήδη έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που και η χώρα μας βρέθηκε στη δύνη της πανδημίας του covid-19.

Εκτός από τις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί μέχρι τώρα, είτε από τον ιό είτε από τις συνέπειες αυτού, μεγάλο θύμα αυτής της κατάστασης είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της επιχειρηματικότητας.

Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες έχουν βρεθεί σε απόγνωση και η υπομονή έχει χάσει πλέον τα όριά της. Καμία απόδειξη δεν υπάρχει ότι το άνοιγμα των επιχειρήσεων και η λειτουργία της αγοράς έχουν ευθύνη για αύξηση των κρουσμάτων της νόσου.

Όλοι οι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι υπάλληλοι και οι πολίτες αυτής της χώρας θα κληθούν να πληρώσουν μελλοντικά δυσβάσταχτους φόρους προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμα του κρατικού προϋπολογισμού από την απώλεια των φορολογικών εσόδων. Γιατί η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο είναι ο κινητήριος τροχός της οικονομίας ενός κράτους. Αναρωτιόμαστε ποια στοιχεία αποδεικνύουν ότι το άνοιγμα του εμπορίου με τη μέθοδο του click in shop θα λειτουργούσε επιβαρυντικά για δημόσια υγεία, τη στιγμή που παρόλο που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, τα κρούσματα αυξάνονται;

Ζητούμε από τη κυβέρνηση να αναζητήσει την πραγματική πηγή της αύξησης των κρουσμάτων και αυτή η πηγή, σίγουρα δεν είναι το άνοιγμα της αγοράς. Ουσιαστικά καμία ευκαιρία δεν δόθηκε στους επαγγελματίες να αποδείξουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Ζητούμε να αφήσετε το εμπόριο να δουλέψει έστω με τη μέθοδο click in shop για να μπορέσουν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να πάρουν ένα μερίδιο πωλήσεων που, μέχρι τώρα, η μέθοδος click away “χάρισε” μόνο στις πολυεθνικές και στα πολυκαταστήματα που διαθέτουν e-shops.

Ζητούμε επίσης να βρεθεί τρόπος ώστε οι επαγγελματίες που από το πρώτο lockdown μέχρι σήμερα ήταν κλειστοί και δεν έλαβαν για τον Α ή Β λόγο καμία ενίσχυση, εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, να ενισχυθούν κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειές τους.

Σε αυτή την εξουθενωτική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι επιχειρηματίες, ζητούμε να πάρετε θέση και να αναλάβετε την ευθύνη των αποφάσεών σας, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις μελλοντικές συνέπειες των μέχρι τώρα ενεργειών της κυβέρνησης», καταλήγει η επιστολή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ