ΕΣΘ: Ζητά Click in shop και επιπλέον ενίσχυση από Γεωργιάδη-Σταϊκούρα

ΕΣΘ: Ζητά Click in shop και επιπλέον ενίσχυση από Γεωργιάδη-Σταϊκούρα

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητεί το άνοιγμα της αγοράς με την μέθοδο click in shop αλλά και την περεταίρω ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Εδώ και ένα χρόνο η επιχειρηματικότητα αποτελεί έρμαιο των αποφάσεων της κυβέρνησης χωρίς να υπολογίζετε το οικονομικό κόστος όλης αυτής της ιστορίας τόσο το κρατικό όσο και το ανθρώπινο.

Εδώ και ένα χρόνο δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση και το εμπόριο είναι εγκλωβισμένο στο μάτι του κυκλώνα, χωρίς πραγματικές αποδείξεις ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την αύξηση των κρουσμάτων.

Τη στιγμή που τα καταστήματα λειτουργούσαν με τη μέθοδο του click in shop για ελάχιστες μέρες, τη στιγμή που για να «χρυσωθεί το χάπι» ζητήσατε από τα καταστήματα να λειτουργήσουν με την πλήρως αναποτελεσματική και μόνο για λίγους τακτική του click away, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός έξω από τα καταστήματα, την ίδια στιγμή ο κόσμος κινείται όλους αυτούς τους μήνες ελεύθερα στους δρόμους στα πάρκα και στα παγκάκια με τον καφέ στο χέρι……για «άθληση».

Όλους αυτούς τους μήνες τα μαγαζιά μας ήταν κλειστά -διότι click away σημαίνει «είμαι κλειστός»- και παρ’όλα αυτά, τα κρούσματα αυξάνονταν.

Και όλο αυτό το πανελλαδικό κόστος από την έλλειψη φορολογικών εσόδων τη στιγμή που δεν λειτουργεί η αγορά, θα έρθει και θα μετακυλήσει στις τσέπες του λαού.

Αναρωτιόμαστε ποια στοιχεία στοιχειοθετούν ότι το άνοιγμα του εμπορίου με τη μέθοδο του click in shop θα λειτουργούσε επιβαρυντικά για δημόσια υγεία, τη στιγμή που παρόλο που παραμένουμε κλειστοί τα κρούσματα αυξάνονται; Μήπως θα έπρεπε να εστιάσετε σε άλλους χώρους το πρόβλημα;

Ζητούμε στην επόμενη απόφασή σας να εξετάσετε καλά τις συνέπειες όλης αυτής της πολύμηνης εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι και να αφήσετε το εμπόριο να δουλέψει έστω με τη μέθοδο click in shop και με συγκεκριμένη τακτική προσέλευσης ώστε να αποφευχθούν οι ουρές έξω από μεγαλοκαταστήματα, γεγονός που συντέλεσε καθοριστικά στο να «στιγματιστεί» η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι χαμένοι να είναι για μια ακόμη φορά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Ζητούμε επίσης να μεριμνήσετε ώστε έμποροι που από το πρώτο lockdown μέχρι σήμερα ήταν κλειστοί με δική σας εντολή και δεν έλαβαν καμία ενίσχυση, εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που τους επιτρέπει να επιβιώσουν αξιοπρεπώς μέχρι να μπορέσουν να ορθοποδήσουν μετά την πολύμηνη αδράνεια την οποία είναι αναγκασμένοι να υφίστανται», καταλήγει η επιστολή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top