Γ. Μυλόπουλος: «Εμπρηστής είναι ο νόμος» (VIDEO)

Γ. Μυλόπουλος: «Εμπρηστής είναι ο νόμος» (VIDEO)

Έξω από τον χώρο της πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος, Γιάννης Μυλόπουλος ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων πως «η βία και η καταστολή είναι έννοιες ξένες» για το Πανεπιστήμιο.

«Είμαστε εδώ μια ομάδα καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσπαθώντας μέχρι την τελευταία στιγμή, μήπως και κυριαρχήσει η λογική, η σύνεση και ο διάλογος. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος διαλόγου, είναι ένας χώρος ορθού λόγου, είναι ένας χώρος που παράγεται και μεταδίδεται η επιστήμη, επομένως η βία και η καταστολή είναι έννοιες ξένες με την έννοια του Πανεπιστημίου. Αυτό το πράγμα προσπαθούμε να υπερασπιστούμε μέχρι τελευταία στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος. 

Και πρόσθεσε πως «έχουν εκδοθεί πολλά ψηφίσματα τα οποία συμφωνούν με τα αιτήματα των φοιτητών, ζητούν όμως να σταματήσει η κατάληψη για να μη συμβούν πράγματα χειρότερα, έτσι ώστε όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι από κοινού να αντιμετωπίσουμε έναν νόμο ο οποίος είναι εκτρωματικός και παγκοσμίως πρωτότυπος. 

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο μόνιμη αστυνομική δύναμη εγκατεστημένη μέσα στα πανεπιστήμια. Και πριν από αυτό, τα πανεπιστήμια ήταν »νεκρά». Με το lockdown και την τηλεκπαίδευση από το σπίτι στο πανεπιστήμιο δεν υπήρχε άνθρωπος, δεν υπήρχε ψυχή. Και κατάφεραν με τον νόμο αυτόν να αναστατώσουν το πανεπιστήμιο και να ζωντανέψουν ένα φοιτητικό κίνημα το οποίο δεν ξέραμε ότι υπήρχε καν. Ο εμπρηστής είναι ο νόμος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα συμφωνούν σε αυτό. Άρα τα αιτήματα των φοιτητών είναι αποδεκτά από όλους». 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Γ. Μυλόπουλου:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ