Καλαφάτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό του ΕΚΑΒ

Καλαφάτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό του ΕΚΑΒ

«Τα πληρώματα και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ βρίσκονται, καθημερινά, στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης  Σταύρος Καλαφάτης κατά την επίσκεψή του σήμερα, Μ. Τρίτη, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.

Ο κ. Καλαφάτης πρόσφερε μάσκες και αντισηπτικά, τόσο για τα πληρώματα, όσο και για τους εργαζόμενους του Κέντρου. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου και να ξεναγηθεί στους χώρους εκπαίδευσης των διασωστών από την διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος κα. Τζίνα Λεπτοκαρίδου – Λακασά και την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Χριστίνα Καραμπελίδου.

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι: «Τα πληρώματα και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ βρίσκονται, καθημερινά, στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο, όχι μόνο να τους συμπαρασταθούμε ηθικά, αλλά να τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, από τα όπλα που χρειάζονται, για να ανταπεξέλθουν. Ακόμη κι αν η προσφορά αυτή φαντάζει μικρή, στον καθημερινό αγώνα κόντρα στην πανδημία του κορωνοϊού, όλα μετράνε».

Στελέχη και προσωπικό του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ ζήτησαν από τον κ. Καλαφάτη να επικοινωνηθεί πως ο covid-19 δεν ξεχωρίζει ηλικίες κι αυτό φαίνεται από το ότι, όλο και περισσότεροι νέοι σε ηλικία συνάνθρωποί μας διαμετακομίζονται με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης σχολίασε ότι: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός του σήμερα. Έχουμε, όμως, ως συμμάχους, το εμβόλιο, τα self test και τα μέτρα προστασίας. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Να εμβολιαστούμε, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να ελέγχουμε την κατάσταση της υγείας μας, για να επιστρέψουμε, μια ώρα αρχύτερα στις ζωές μας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ