Καλαφάτης: Σκοπός μας να τολμήσουμε σήμερα, τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το αύριο

Καλαφάτης: Σκοπός μας να τολμήσουμε σήμερα, τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το αύριο

“Σκοπός μας είναι να τολμήσουμε σήμερα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το αύριο. Αυτή είναι η πολιτική αντίληψη που κατευθύνει τα βήματά μας. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με αυτό το σκεπτικό μελετήσαμε την προοπτική στήριξης του Thess INTEC από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και τη στήριξη ερευνητικών κέντρων, startups και spin off”.

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία κ. Χρίστο Δήμα.

Και πρόσθεσε: “Με τον κ. Δήμα συζητήσαμε, ακόμη, τους τρόπους αξιοποίησης και ανάδειξης του υλικού που έχουν συγκεντρώσει οι «Φίλοι του Ιδρύματος – K.Δ.E.M.T. (NOHΣIΣ), πρώην τεχνικό μουσείο Θεσσαλονίκης», καθώς μπορούν να αποτελέσουν μουσειακό υλικό μιας δομής προαγωγής του πολιτισμού και της τεχνολογίας στα δυτικά”.

Οι κ.κ. Καλαφάτης και Δήμας επισκέφθηκαν το χώρο όπου φυλάσσονται αντικείμενα τεχνολογίας περασμένων ετών (από εκτυπωτικές μηχανές, γραφομηχανές και κομπιούτερ της δεκαετίας του… ‘80 ως και αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών) το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ