ΚΕΔΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμο Βοΐου για τα διόδια

ΚΕΔΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμο Βοΐου για τα διόδια

«Με τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Βοΐου για τα διόδια» Σιάτιστας συντάσσεται με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος) προχωρώντας μάλιστα στην υιοθέτηση σχετικού ψηφίσματος στη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου 2021.

Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται «το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, συζήτησε αναλυτικά το θέμα των διοδίων που καθιερώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή του Δήμου Βοΐου και ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει:

1. Την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Δήμου και του Δημάρχου για την άρση της αδικίας που υφίστανται οι δημότες του Βοΐου, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν ένα πολύ ακριβό τίμημα απλά για να μεταβούν στο διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας που είναι η Κοζάνη, σε μία απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι το τίμημα αυτό είναι πλέον το πιο ακριβό σε όλη την Ευρώπη.

2. Τη διεκδίκηση να απαλλαχθούν από την υποχρέωση καταβολής διοδίων οι κάτοικοι της περιοχής του Βοΐου, καθώς η πρακτική αυτή έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.

3. Τη βαθιά ανησυχία για τον αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, καθώς αναμένεται ότι πολλοί θα επιλέγουν το παλαιό οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων, καθώς το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας.

4. Την απαίτηση να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση θεραπεία της αδικίας αυτής, στην κατεύθυνση της ισονομίας, ισοπολιτείας και ασφάλειας.

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από διαλογική συζήτηση, αποφασίζει ομόφωνα

Συντάσσεται με το αίτημα του Δήμου Βοΐου για τα διόδια που καθιερώθηκαν πρόσφατα στα όρια του Δήμου, καθώς και με το Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, όπως διαχρονικά στηρίζει η ΚΕΔΕ τους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Βοΐου για διόδια Σιάτιστας: Το πιο ακριβό χιλιόμετρο στην Ευρώπη

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ