Κιλκίς: Στη Μητρόπολη ο δήμαρχος για τους εμβολιασμούς

Κιλκίς: Στη Μητρόπολη ο δήμαρχος για τους εμβολιασμούς

Τον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στο Επισκοπείο της Γουμένισσας ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό τη χάραξη κοινής γραμμής για τους εμβολιασμούς.

Ο δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για την επιβραδυντική πορεία των εμβολιασμών, όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα, καθώς και για την ανησυχητική διασπορά των μεταλλάξεων του Covid -19 με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στις αντοχές των υγειονομικών δομών, και ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας και του σώματος των κληρικών σε μια πιο συντονισμένη προσπάθεια, υπό τη μορφή της σύστασης, στο εκκλησιαστικό πλήρωμα που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί να προχωρήσει άμεσα στον εμβολιασμό του.

Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ως μέλος και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που την ώρα εκείνη συγκαλούσε την 164η Συνοδική Περίοδο για το μήνα Ιούλιο υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου παρουσία του Υπουργού Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με αίτημα από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου τη στήριξη της Εκκλησίας στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας, επισήμανε ότι οι όλες οι Μητροπόλεις θα δεχθούν και θα εφαρμόσουν την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Σημειώνεται ότι στην απόφαση του κορυφαίου εκκλησιαστικού οργάνου
η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συστήνει στους πιστούς την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ