Κόπτσης: Είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κόπτσης: Είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την ετοιμότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ενόψει της επανεκκίνησης Γυμνασίων και Λυκείων τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, διαβεβαίωσε ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Όλα είναι έτοιμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης προσθέτοντας πως ήδη τα σχολεία έχουν εφοδιαστεί από τους δήμους με αντισηπτικά και άλλα είδη καθαρισμού και απολύμανσης, ενώ την Παρασκευή θα τεθούν σε λειτουργία τα καλοριφέρ ώστε τη Δευτέρα -ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα-  να είναι κατάλληλες οι συνθήκες θέρμανσης στις αίθουσες οι οποίες παρέμειναν κλειστές για περίπου τρεις μήνες.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των κρουσμάτων στα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία που λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Κόπτσης είπε πως ναι μεν υπάρχει μια αύξηση ωστόσο αυτή είναι ελεγχόμενη. Από τα 20.000 τμήματα που λειτουργούν μόνο 18 είναι κλειστά, ενώ έχουν κλείσει στο σύνολό τους δυο σχολικές μονάδες, μία στη Δυτική Θεσσαλονίκη και μία στις Σέρρες, καθώς και δυο μικρά νηπιαγωγεία.

Επίσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στη νέα εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή σχετικά με τις απουσίες και τον τρόπο εξέτασης των μαθητών.

Τέλος, έδωσε λεπτομέρειες για την εκδήλωση την οποία θα διοργανώσει στις 10 Φεβρουαρίου η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θέλοντας να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου. Η εκδήλωση έχει δύο άξονες, μια διαδικτυακή συνάντηση με εκπαιδευτικούς και γονείς και μια εθελοντική αιμοδοσία. Ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκε στη θεματολογία της εκδήλωσης και έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ