Κρουαζιέρα: Η «Νορβηγική Αυγή» στη Θεσσαλονίκη με 2.300 και πλέον επιβάτες

Κρουαζιέρα: Η «Νορβηγική Αυγή» στη Θεσσαλονίκη με 2.300 και πλέον επιβάτες

Αμερικανοί, Καναδοί, Βρετανοί, Μεξικάνοι, Γερμανοί τουρίστες βρίσκονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ταξιδεύουν με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn, το οποίο κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της πόλης.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση κρουαζιερόπλοιων, για φέτος, στη Θεσσαλονίκη, με τη σημερινή προσέγγιση του Norwegian Dawn, της εταιρίας Norwegian Cruise Line (NCL) – μια από τις συνολικά πέντε για φέτος, που έχουν βάλει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη των προορισμών τους- να είναι η 65η.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr το Norwegian Dawn («Νορβηγική Αυγή»), το οποίο έφτασε στις 7 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, εκτελεί 10ήμερη κρουαζιέρα, και ταξιδεύει με πληρότητα 100%, ήτοι 2.340 επιβάτες, και 1.024 άτομα πλήρωμα.

Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Αμερικανοί -880 στο σύνολο-, αλλά και Καναδοί (250), Βρετανοί (350), Γερμανοί (130), Μεξικάνοι (100) καθώς και άλλες εθνικότητες.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, οι τουρίστες θα συμμετέχουν σε οργανωμένα city tour περιλαμβάνοντας δυο διαφορετικά προγράμματα: το ένα θα είναι πανοραμικό με στάση στο Σέιχ Σου, ούτως ώστε να απολαύσουν την πανοραμική θέα και το άλλο θα περιλαμβάνει τα βασικά αξιοθέατα (highlights) με επίσκεψη και στο Αρχαιολογικό μουσείο. Άλλη μια εκδρομή, μισής ημέρας (4 ωρών) θα περιλαμβάνει επίσκεψη στη Βεργίνα και στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών. Συνολικά 11 λεωφορεία με τουρίστες θα πραγματοποιήσουν τις σημερινές ημερήσιες εκδρομές.

Το Norwegian Dawn, μήκους 294 μ. και πλάτους 38 μ., ζυγίζει 92.250 τόνους, ανακαινίστηκε το 2021 και είναι χωρητικότητας για 2.340 επιβάτες και 1.032 άτομα πλήρωμα.

Η 10ήμερη κρουαζιέρα

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί 10ήμερη κρουαζιέρα  «πιάνοντας» σε 11 λιμάνια, ξεκινώντας από Τεργέστη, βορειοανατολικά της Ιταλίας. Ξεκίνησε στις 14/11, συνέχισε για Rijeka και Σπλιτ στην Κροατία, πέρασε στους Άγιους Σαράντα στην Αλβανία (17/11), και εισήλθε σε ελληνικά ύδατα στο Κατάκολο στην Ολυμπία (18/11), στη Σαντορίνη (19/11), στον Πειραιά (20/11), στην κοσμοπολίτικη Μύκονο (21/11) όπου ήταν χθες, ενώ σήμερα, Τετάρτη 22/11, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη Σμύρνη και θα ολοκληρώσει την κρουαζιέρα του στην Κωνσταντινούπολη (24/11).

Σε προηγούμενη έρευνα του GRTimes.gr σχετικά με τις τιμές της συγκεκριμένης κρουαζιέρας, οι σουίτες και οι εξωτερικές καμπίνες ήταν sold out εδώ και καιρό, ενώ στη συνέχεια ξεπούλησαν και οι υπόλοιπες κατηγορίες!

Να σημειώσουμε ότι το Norwegian Dawn, το οποίο έδεσε στο κρηπίδωμα 10, στον νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος» του ΟΛΘ, ο οποίος μάλιστα εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αποτελεί ένα από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας Norwegian Cruise Line (NCL), μία από τις πέντε συνολικά εταιρίες κρουαζιέρας που είχε τη χαρά να υποδεχθεί φέτος η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας, κρουαζιερόπλοιά της, θα έρθουν και το 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Διανυκτέρευση του Silver Moon

Αλλαγή ρότας για το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon της εταιρίας SilverSea η οποία δίνει το «παρών» στη Θεσσαλονίκη με άλλα της κρουαζιερόπλοια όπως το Silver Spirit.

Δυο έκτακτες προσεγγίσεις ακολουθούν το επόμενο διάστημα για το Silver Moon, το οποίο άλλαξε τον προγραμματισμό του λόγω των πολεμικών γεγονότων στη Γάζα.

Έτσι, το κρουαζιερόπλοιο -το οποίο ζυγίζει 40.700 τόνους και έχει χωρητικότητα 596 επιβάτες και 411 άτομα πλήρωμα- θα προσεγγίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 25 Νοεμβρίου, προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη και συνεχίζοντας για Μύκονο, καθώς και την 1η Δεκεμβρίου, οπότε θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη. Θα έρθει από Κουσάντασι Τουρκίας, θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι και θα αναχωρήσει την επομένη (2/11) για το Ηράκλειο της Κρήτης.

Εξήντα οκτώ οι προσεγγίσεις για φέτος 

Οι κρουαζιέρες για φέτος θα ολοκληρωθούν με την έλευση του Viking Venus της εταιρίας Viking, η οποία ουσιαστικά «άνοιξε» τη φετινή σεζόν για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη.

Άλλη μια αναχώρηση, με το Celestyal Journey της Celestyal που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβάνοντας κρουαζιέρα Τριών Ηπείρων, ακυρώθηκε, λόγω και των εξελίξεων στο Ισραήλ.

Διανυκτερεύσεις

Για το 2024, οι μέχρι στιγμής αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι 78. Από αυτές, το Celestyal Journey της Celestyal, σταθερά, κάθε Κυριακή, θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες με δυνατότητα επιβίβασης/αποβίβασης από/προς Θεσσαλονίκη (σ.σ. θα ξεκινήσουν στις 10 Μαρτίου 2023), ενώ στην ατζέντα της κρουαζιέρας προστίθενται και οι διανυκτερεύσεις κρουαζιερόπλοιων.

Το Celebrity Infinity είναι το κρουαζιερόπλοιο που θα εγκαινιάσει την επόμενη σεζόν, στις 3 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιώντας και διανυκτέρευση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Θα έρχεται από τον Πειραιά και θα συνεχίζει την επομένη για Κουσάντασι, ενώ συνολικά θα πραγματοποιήσει 7 διανυκτερεύσεις, αλλά και προσεγγίσεις αυθημερόν.

Υπενθυμίζεται ότι το Celebrity Infinity ανήκει στην εταιρία Celebrity Cruises, η οποία αποτελεί μέλος της θυγατρικής του κορυφαίου Ομίλου στην κρουαζιέρα Royal Caribbean Group.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, μήκους 294 μ., πλάτους 32 μ., και βάθους 8 μ., διαθέτει 12 καταστρώματα, ζυγίζει 90.940 τόνους και έχει χωρητικότητα 2.170 επιβατών.

*Φωτογραφία από το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Jade της εταιρίας Norwegian Cruise Line που φωτογραφίσαμε στη Σαντορίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρ. Στυλιανίδης: Αύξηση 50% των τουριστών κρουαζιέρας στη Θεσ/νίκη τα επόμενα χρόνια-Εγκαινιάστηκε ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ν/σ για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα αλλάξει τελείως το τοπίο στην αγορά εργασίας (VIDEO)

Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού – Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων: Διεκδικεί μείωση των τελών κυκλοφορίας

Το Azamara Journey με Αμερικανούς τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top