Mediterranean Hotels: Η “Princess” που γίνεται …βασίλισσα και τα σχέδια για Αθήνα

Mediterranean Hotels: Η “Princess” που γίνεται …βασίλισσα και τα σχέδια για Αθήνα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Για ένα νέο επενδυτικό sprint σε Πιερία και Μύκονο , που θα ξεπερνάει τα 16 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται η «Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε.» των Mediterranean Hotels, ενώ παράλληλα σκανάρει και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για την αγορά υφιστάμενης μονάδας.

«Δε σταματάμε να ψάχνουμε για επενδυτικές ευκαιρίες, δεν υπάρχει οροφή στο τι αναζητούμε, στην Αθήνα ή και αλλού, αν και κυρίως μας ενδιαφέρουν οι παραθεριστικές περιοχές», δήλωσε στο GRTimes.gr η κα. Ευαγγελία Ξυπτερά- Λάμπρου, πρόεδρος και δ/νουσα σύμβουλος της Εταιρείας, εν’ όψει έναρξης της επένδυσης επέκτασης και αναβάθμισης του 4άστρου Mediterranean Princess.

Η κα. Ξυπτερά  μίλησε για τα σχέδια ανάπτυξης των Mediterranean Hotels, καθώς πιθανότατα τον Οκτώβριο θα αρχίσουν τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του Mediterranean Princess, στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ και θα κάνει στην πριγκίπισσα της Ολυμπιακής Ριβιέρας…βασίλισσα, αφού θα την ανεβάσει από την κατηγορία των 4 αστέρων, στο club των 5άστερων.

Την αρχιτεκτονική μελέτη για το Princess υπογράφει ο κ. Βασίλης Λάμπρου (αντιπρόεδρος της Εταιρείας), ενώ το κατασκευαστικό μέρος θα εκτελέσει η τεχνική εταιρεία της οικογενείας, «Πιερική Κατασκευαστική ΕΠΕ», με μέγιστο χρόνο ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Το Mediterranean Princess, βάσει σχεδίων, θα γίνει ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα μέσα σε lagoon. Το ξενοδοχείο που σήμερα έχει 75 δωμάτια και μία πισίνα κάλυψης 380 τ.μ., θα αποκτήσει επιπλέον 52 δωμάτια και σουίτες, που θα «κολυμπούν σε ένα τεράστιο lagoon 2.400 τ.μ., νέο εστιατόριο, νέο κεντρικό μπαρ, πρόσθετες υποστηρικτικές κουζίνες.

Το project του Princess καθυστέρησε να αρχίσει λόγω του κορωνοϊού, αλλά πλέον τα έργα είναι κοντά στο σημείο εκκίνησης.

Στο Super Paradise της Μυκόνου

Η επόμενη μεγάλη επένδυση του Βασίλη Λάμπρου και της Ευαγγελίας Ξυπτερά θα γίνει στην περιοχή μίας από τις πιο φημισμένες παραλίες της Μυκόνου, της Super Paradise.

Όταν οι  επιχειρηματίες βρήκαν την ευκαιρία απόκτησης μίας έκτασης γης, δεν την άφησαν να πάει χαμένη, την αγόρασαν και αποκτώντας κι’ άλλα όμορα αγροτεμάχια, έφθασαν να έχουν στην ιδιοκτησία τους 30 στρέμματα. Σε αυτή την έκταση θα γίνει το πέμπτο ξενοδοχείο πολυτελείας της αλυσίδας, στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των  Κυκλάδων.

Η Εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια και μετά την έναρξη των εργασιών στο Princess και την υποχώρηση των προβλημάτων που προξένησε ο κορωνοϊός, θα μπει μπροστά και το project της Mυκόνου.  Στο 5άστερο συγκρότημα του Super Paradise, θα δημιουργηθούν 60 superior  δωμάτια και σουίτες, με πισίνες, spa και όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες για απαιτητικούς πελάτες.

Η επένδυση για το Mediterranean της Μυκόνου θα πλησιάσει τα 10 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η σημαντική δαπάνη για την απόκτηση γης. Εκτιμάται ότι από την έναρξη των εργασιών, θα απαιτηθούν περίπου δύο χρόνια για να κατασκευαστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Με τις δύο αυτές επενδύσεις σε Πιερία και Μύκονο, η δυναμικότητα των Μediterranean Hotels θα φτάσει στα 460 δωμάτια, περί το 2025.

Βασίλης Λάμπρου και Ευαγγελία Ξυπτερά: Πρώτη γενιά ξενοδόχοι.

Το τι έχει επιτύχει το ζευγάρι των αρχιτεκτόνων, Βασίλη Λάμπρου και Ευαγγελίας Ξυπτερά, είναι εντυπωσιακό, αν συλλογιστεί κάποιος ότι είναι πρώτης γενιάς ξενοδόχοι, οι οποίοι με έδρα την Πιερία, δημιούργησαν μέσα σε λιγότερο από 25 χρόνια, μία αλυσίδα τεσσάρων ξενοδοχείων, τα Mediterranean Hotels, συνολικής δυναμικότητας 344 δωμάτια.

Μέχρι και σήμερα, υπάρχουν τέσσερα Mediterraneans στην επιχείρηση Λάμπρου. Η αρχή έγινε το 1997 με το Mediterranean Resort, 4άστερο, στην Παραλία Κατερίνης. Το 2004 κατασκευάστηκε το 4άστερο Olympus Mediterranean στο Λιτόχωρο Πιερίας. Το 2007 ξεκίνησε η κατασκευή του Mediterranean Village, κατηγορίας 5 αστέρων, το 2008 τελείωσε η κατασκευή του Mediterranean Princess. Το 2009 κατασκευάστηκε το μισό Μediterranean Village, που ολοκληρώθηκε το 2010.

Όλη αυτή η ανάπτυξη, τόνισε η κα. Ξυπτερά, δεν επιδιώκεται για τα χρήματα, αλλά για την ικανοποίηση που τους προσφέρει η δημιουργία. Άλλωστε το ζευγάρι που ξεκίνησε την καριέρα του, από το τεχνικό γραφείο που είχε ανοίξει, μετά τα χρόνια του Πανεπιστημίου, στην Κατερίνη, έχει τρεις κόρες, από τις οποίες οι δύο τελειώνουν το Πολυτεχνείο, ενώ η τρίτη στράφηκε στη Δημοσιογραφία.

Τουριστική αναβάθμιση της Πιερίας

Η Ευαγγελία Ξυπτερά για πολλά χρόνια ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα στους φορείς του κλάδου και μέχρι το 2020, ήταν για δύο θητείες πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, σε μία περίοδο δηλαδή που συντελέσθηκαν πολλές αλλαγές στο τουριστικό προφίλ του νομού που θέλει και αυτός να ανεβεί κατηγορία, αφήνοντας πίσω του την εικόνα του φθηνού προορισμού των δεκαετιών 1970 και 1980.

«Δεν θέλω να αποδομήσω την ανάπτυξη που επιτεύχθηκε εκείνη την περίοδο, προ του 1990, η οποία έφερε εισοδήματα στην περιοχή μας. Στην Πιερία, η τουριστική ανάπτυξη είχε πάρει τη μορφή που έλαβε και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, όταν δηλαδή οι ξένοι τουρίστες ήταν κυρίως Βαλκάνιοι που έρχονταν οδικώς στη χώρα μας για διακοπές.

«Ωστόσο», υπογράμμισε η επιχειρηματίας, «τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά και η Πιερία έχει αναβαθμιστεί τουριστικά καθώς μάλιστα διαθέτει ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχούν ο Όλυμπος και τα Πιέρια.

«Η περαιτέρω τουριστική αναβάθμιση της Πιερίας εξαρτάται από τις επενδύσεις ιδιωτών και Αυτοδιοίκησης. Οι επενδύσεις των ιδιωτών πρέπει να είναι σχεδιασμένες με προοπτική, να είναι σωστά μελετημένες και ποιοτικές. Η Αυτοδιοίκηση δε, έχει μεγάλο ρόλο να παίξει καθώς πρέπει να επενδύσει σε κοινωφελή δίκτυα, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με αναπλάσεις, στην ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων των οικισμών.

«Θα έπρεπε να είχε υπάρξει, από πλευράς Πολιτείας, ένας κανονισμός για τα μορφολογικά στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος, κάτι που δεν έγινε. Να πω όμως, ότι η Πιερία σίγουρα δεν ανήκει στους πρωταθλητές της αυθαίρετης δόμησης.

«Δε θα έλεγα ότι υστερεί η Πιερία σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μας και σίγουρα, υπερτερεί σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνιακές συνδέσεις, είμαστε δίπλα στον ΠΑΘΕ, η Κατερίνη συνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο και ουσιαστικά είμαστε και δίπλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

«Σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό τον κλάδο της Φιλοξενίας, από τη δεκαετία του 1990, οι ξενοδοχειακές υποδομές της Πιερίας άρχισαν να βελτιώνονται σημαντικά, μη εξαιρουμένων των ενοικιαζόμενων δωματίων. Οι επιχειρήσεις άρχισαν να απευθύνονται σε πιο απαιτητικές αγορές, Κεντροευρωπαϊκές, ενώ θετικά λειτούργησε και η σύνδεση του αεροδρομίου  της Θεσσαλονίκης, με περισσότερους διεθνείς προορισμούς».

Να σημειωθεί ότι στην Πιερία τα 5άστερα ξενοδοχεία είναι  πλέον πέντε, τα 4άστερα είναι 21  και  66 ανήκουν στην κατηγορία των 3 αστέρων. Πολλά ξενοδοχεία έχουν αναβαθμιστεί και ανεβεί κατηγορία, ενώ έχουν παραδοθεί και άδειες πολλών παλαιών ξενοδοχείων χαμηλών κατηγοριών.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον, αναπτύσσεται και η αλυσίδα των Mediterranean Hotels, δίνοντας το δικό της χρώμα στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ