Μιχαηλίδου: Οργανωμένη η προσπάθεια υπονόμευσης του κυβερνητικού έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μιχαηλίδου: Οργανωμένη η προσπάθεια υπονόμευσης του κυβερνητικού έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην περιοδεία που πραγματοποιεί σε κοινωνικές δομές της Βόρειας Ελλάδας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας το πρωί στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm  107,1. Παράλληλα απάντησε στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τον αριθμό των voucher που δόθηκαν φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και για τα περί παιδικής εργασίας.

«Κανένα παιδί δεν έμεινε έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αντίθετα ο αριθμός των παιδιών είναι αυξημένος κατά 15%», καθώς αυξήθηκε κατά 20% ο προϋπολογισμός για τα voucher «σε σχέση με αυτόν που παραλάβαμε». Επίσης τόνισε πως από φέτος «διορθώθηκε μια αδικία», καθώς πλέον μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους με voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και οι μητέρες οι οποίες εργάζονται στο Δημόσιο, ενώ αυξήθηκε το εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους από 27.000 σε 33.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, όπως είπε η υφυπουργός «είναι πολύ μεγάλο ψέμα ότι έμειναν παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών» και πρόσθεσε: «Είμαι πεπιεσμένη ότι μιλάμε για οργανωμένη προσπάθεια υπονόμευσης του έργου της κυβέρνησης. Μιλάμε πλέον για παραφροσύνη», δήλωσε η Δ. Μiχαηλίδου, ενώ απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της τομεάρχη του, Θεανώς Φωτίου για την εργασία των παιδιών που ζουν σε δομές ανηλίκων.

«Κατασκευάζουν σενάρια παραφροσύνης και στήνουν επικοινωνιακές παγίδες», είπε η υφυπουργός και εξήγησε ποιος είναι ο σκοπός της συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ προανήγγειλε συνεργασίες και με άλλους φορείς. Τόνισε δε πως «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν κατάφερε να υλοποιήσει τίποτα» στο θέμα της υιοθεσίας -αναδοχής, καθώς -όπως είπε η Δ. Μιχαηλίδου- δεν έδωσε τη δυνατότητα από το 2016 να υποβληθούν αιτήσεις από ανθρώπους που ήθελαν να πάρουν στην οικογένειά τους παιδιά από τα ιδρύματα και κυρίως «δεν είχε μετρήσει πόσα παιδιά ζουν σε δομές».

Σήμερα, εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου, συνολικά 150 παιδιά άνω των ετών 16 ετών (και πολλά εξ αυτών άνω των 18 ετών) παραμένουν στις δομές και δεν έχουν ερεθίσματα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. «Αντί να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη από αυτά τα παιδιά που τα άφησαν να μεγαλώσουν στις δομές, κατασκευάζουν σενάρια», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός και πρόσθεσε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να βρει γι΄αυτά τα παιδιά «καλές, ενδιαφέρουσες και καλοπληρωμένες δουλειές», ώστε να μην εγκλωβίζονται στα ιδρύματα μετά την ενηλικίωσή τους.

«Αυτά τα παιδιά τα παίρνουμε από το χέρι για να τους βρούμε μια μαθητεία που τα ίδια θα επιλέξουν, ώστε να πάνε το καλοκαίρι να μαθητεύσουν, αν θέλουν και αν τους αρέσει», συμπλήρωσε.

Απαντώντας για το θέμα των εμβολιασμένων εργαζομένων στις δομές υγείας ανά την Ελλάδα, είπε ότι το ποσοστό τους είναι εξαιρετικά υψηλό και ξεπερνά το 93% (από 44% που ήταν τον Ιούλιο),  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου περίπου το 6% δεν έχει εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους ή διότι έχει νοσήσει. Υπογράμμισε δε τη σημαντική δουλειά που γίνεται από την πρόεδρο του συγκεκριμένου Κέντρου, Βασιλική Νάκου στον τομέα της αναδοχής -υιοθεσίας, αλλά και της φροντίδας των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

Περιοδεία σε δομές

Για τις επισκέψεις της σε κοινωνικές δομές σε 4 πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως εκτός από τις συζητήσεις που θα έχει για τα προβλήματα που υπάρχουν, η ίδια θέλει να ευχαριστήσει και από κοντά τους εργαζόμενους «για όλη τη βοήθεια που παρείχαν κατά την περίοδο της πανδημίας».

«Έγινε πάρα πολύ δουλειά για την προστασία των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία ώστε να είμαστε μακριά από εικόνες που είδαμε σε πολύ προηγμένα κράτη πρόνοιας όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Σουηδία που όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν τους πιο ευάλωτους ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου.

Ακούστε όλα όσα είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top