Πάνω από 80 τμήματα μαθητείας στα ΕΠΑΛ φέτος

Πάνω από 80 τμήματα μαθητείας στα ΕΠΑΛ φέτος

Περί τα 88 τμήματα μαθητείας και 940 περίπου μαθητευόμενοι επωφελούνται φέτος από τα τμήματα μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά ιδρύθηκαν όλα τα τμήματα μαθητείας που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Μετά τις αθρόες προσλήψεις αναπληρωτών από το Υ.ΠΑΙ.Θ, την πολύτιμη συνεισφορά Διευθυντών και εκπαιδευτικών Σχολικών Μονάδων ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ, καθώς και υπευθύνων μαθητείας των Διευθύνσεων και την εξαιρετικά συντονισμένη προσπάθεια των υπευθύνων μαθητείας της ΠΔΕΚΜ, επιτεύχθηκε η λειτουργία όλων των τμημάτων.

Η ΠΔΕΚΜ στηρίζει έμπρακτα το θεσμό της Μαθητείας και κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει την ποιότητα εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών.

Με το θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας» οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης διδασκαλίας στην τάξη και εκπαίδευσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον με μισθό, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αναβάθμιση πτυχίου.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ