ΠΚΜ: Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

ΠΚΜ: Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Μαΐου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού. Για την έμπρακτη απόδοση της τιμής προς τους πολεμιστές η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 9 Μαΐου πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη:

  • Γενικός σημαιοστολισμός, από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., O.T.A. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2021, μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • Επίσημη δοξολογία στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (Γ΄ Σώμα Στρατού) με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.
  • Ομιλία της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Παρασκευής Πατουλίδου μετά το τέλος της δοξολογίας , στο χώρο του Ελληνικού Μνημείου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ, επί της οδού Λαγκαδά) και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους: εκπρόσωπο του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, εκπρόσωπο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας- Θράκης), διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητα Θεσσαλονίκης, δήμαρχο Θεσσαλονίκης, δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος, συντονιστή επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπροσώπους αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής. καθώς και εκπροσώπους νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση (ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου και Δημοσίων –Διεθνών Σχέσεων της ΠΚΜ) όπου και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (μέχρι το όριο των 20 ατόμων που προβλέπεται).

Παράλληλα εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και στις έδρες των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ