Τέλος 2021 ο διαγωνισμός για το Κάμπινγκ Αγ. Τριάδας- ακολουθεί το Ποσείδι

Τέλος 2021 ο διαγωνισμός για το Κάμπινγκ Αγ. Τριάδας- ακολουθεί το Ποσείδι

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 σχεδιάζεται, από το ΤΑΙΠΕΔ, η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας στην Θεσσαλονίκη, αφού προηγουμένως εγκριθεί το Ειδικό  Χωρικό Σχέδιο Ανάπτυξης ( ΕΣΧΑΔΑ) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το πλέον πρόσφατο, αναθεωρημένο και εγκριμένο από το ΚΥΣΟΙΠ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο τρόπος αξιοποίησης του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, όπως επισημαίνεται. Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού, έκτασης 126,6 στρ. Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και πυκνή δενδροφύτευση στο χερσαίο τμήμα του.

Η μελέτη ΕΣΧΑΔΑ έχει ολοκληρωθεί και έγινε επίσης η δημοσίευση της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ΝΟΣ για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ είναι ουσιαστικά κατεστρεμμένες από την αχρησία και τις καταπατήσεις.

Το Κάμπινγκ στο Ποσείδι Χαλκιδικής

Ένα ακόμη σημαντικό παραθαλάσσιο ακίνητο που βγαίνει προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι η Ακτή και το Κάμπινγκ στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Η διαγωνιστική διαδικασία για το Κάμπινγκ Ποσειδίου αναμένεται να εκκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αφού εγκριθούν ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ και περάσει από διαβούλευση η ΣΜΠΕ.

Και στην περίπτωση του Ποσειδίου, ο τρόπος αξιοποίησης του μεγάλου αυτού ακινήτου, είναι υπό συζήτηση.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ακίνητο συνολικής έκτασης 293,870 στρ. και αξιοποιήσιμης έκτασης 140 περίπου στρ. το οποίο διαθέτει μέτωπο αμμώδους παραλίας 600μ. , ενώ εντός του αξιοποιήσιμου τμήματος έχουν αναπτυχθεί εγκαταστάσεις κάμπινγκ.

Στην παρούσα φάση  επίκειται  η ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών με βάση το νόμο 4385/2020 , το  Premarketing  και η εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ