Θεσ/νίκη: Κατάληψη σε σχολείο της Σταυρούπολης (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη: Κατάληψη σε σχολείο της Σταυρούπολης (ΦΩΤΟ)

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη και σε άλλα σχολεία.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης, Ευτέρπη Μουζακίτη

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, οι μαθητές έχουν κλείσει τις εισόδους και έχουν αναρτήσει πανό.

Όπως αναφέρουν σε αυτά τα πανό, ζητούν μεταξύ άλλων, να μη φορούν μάσκες στο σχολείο και να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα.

Επίσης, ζητούν να δοθούν περισσότερα χρήματα για την παιδεία και λένε «όχι» στην τράπεζα θεμάτων.

Στο σχολείο μετέβη νωρίτερα και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes.gr:

 

 

Και άλλες καταλήψεις

Μιλώντας στο GRTimes ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, γνωστοποίησε πως στη δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχουν 5-6 σχολεία – γυμνάσια και ΕΠΑΛ – που τελούν υπό κατάληψη και δυο στην Πιερία.

«Έχουμε συστήσει μια ειδική ομάδα διαχείρισης στην Περιφέρεια και επικοινωνούμε με τους διευθυντές σχολείων και τους διευθυντές εκπαίδευσης. Όπου μπορούμε, παρευρισκόμαστε και εμείς. Θέλουμε να πείσουμε τους μαθητές, με συνέπεια, με διάλογο, με συζήτηση και επιχειρήματα, να μπουν στην τάξη, να καταλάβουν το λάθος, γιατί περί λάθους πρόκειται. Παράλληλα, επιδιώκουμε να τους ενημερώσουμε, διότι το θέμα προκύπτει και λόγω έλλειψης ενημέρωσης, και πιθανόν από μια υποκίνηση από μικρές ομάδες».

Ο κ. Κόπτσης επισημαίνει ακόμη πως οι καταλήψεις αποτελούν μια πρακτική που έχει περισσότερο… εθιμοτυπικό χαρακτήρα. «Δυστυχώς, έχει καταντήσει ένα έθιμο, μια συνήθεια και ένα κατεστημένο λανθασμένο. Θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κουλτούρα και αν υπάρξουν παρεκτροπές, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του και να υποστεί και τις συνέπειες τους», επισημαίνει ο Περιφερειακός Διευθυντής.

Τα αιτήματα στα περισσότερα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη αφορούν τις μάσκες και το αίτημα για ολιγομελή τμήματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ