Τζιτζικώστας: Ξεχασμένος ο Τύμβος Καστά από την προηγούμενη κυβέρνηση

Τζιτζικώστας: Ξεχασμένος ο Τύμβος Καστά από την προηγούμενη κυβέρνηση

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεχασμένο και κλειδωμένο το έργο της Αμφίπολης και του Τύμβου Καστά στο συρτάρι του υπουργείου», ανέφερε πριν λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για το έργο «Borderless Culture.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για το έργο «Borderless Culture: Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας και Ελλάδας σε ένα βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό».

Ο κ. Τζιτζικώστας λέγοντας ότι αισθάνθηκε μόνος, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε ότι εδώ και έναν χρόνο η εικόνα έχει αλλάξει και με την υπουργό κ. Μενδώνη «έχουμε μια τελείως διαφορετική σελίδα σε σχέση με τον Τύμβο Καστά και την Αμφίπολη» ανέφερε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε πως η ΠΚΜ υποστήριξε το έργο από την πρώτη στιγμή, εξασφάλισε 100.00 ευρώ αρχικά για την ανασκαφή από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη καθώς επίσης 1,5 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Θα συνεχίσει με κονδύλια ύψους 1 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του τόπου.

«Η ΠΚΜ έχει αποδείξει το τεράστιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη, θα είναι και στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτό το μνημείο μπορεί να αλλάξει την ανάπτυξη όχι μόνο των Σερρών και της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ολόκληρης της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Περισσότερα για το έργο «Borderless Culture: Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας και Ελλάδας σε ένα βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό» σε λίγο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top