Βουλή: Στήριξη των ομογενών για την παγκόσμια Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού

Βουλή: Στήριξη των ομογενών για την παγκόσμια Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού

Καθολική και θερμή υπήρξε η στήριξη της ομογένειας στην πρόταση για την καθιέρωση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, τη δεύτερη κατά σειρά που είχε προγραμματιστεί για το ίδιο θέμα, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, περίπου 40 εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων από όλο τον κόσμο.

Και αυτή τη φορά υπήρξε πλήρης ομοθυμία μεταξύ όλων των κομμάτων και των εκπροσώπων των ελλήνων της διασποράς, με όλους τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν ότι, είναι μια πρωτοβουλία αναγνώρισης της διαχρονικής προσφοράς των ελλήνων της διασποράς προς την πατρίδα αλλά και μια ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών τους με την Ελλάδα. Όπως τονίστηκε από όλους τους ομογενείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους , ιδιαίτερη σημασία δεν έχει ποια συγκεκριμένη ημερομηνία θα καθιερωθεί ο θεσμός αλλά στο πως θα γίνει η σωστή αξιοποίηση του και η ανάδειξη των επιτευγμάτων της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Σάββας Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεισφορά των ομογενών που όπως είπε συνεχίζουν να κρατάνε στη ψυχή τους τη πατρίδα. «Πρέπει να αναδείξουμε τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα τους και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Σε μερικά χρόνια θα είναι μια από τις καλύτερες γιορτές του ελληνισμού», επεσήμανε.

«Ο συμβολισμός της μέρας, όποια και αν επιλεχθεί τελικά, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους τους Έλληνες της διασποράς. Θα αναδειχθούν και οι πυρήνες της ομογένειας και οι άρρηκτες σχέσεις τους με την πατρίδα», τόνισε ο Λούις Λοίζου, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των ομογενών:

Γιάννης Θεοδωσόπουλος, εκπρόσωπος του ελληνικού Κογκρέσου Κεμπέκ Καναδά: «Στηρίζουμε ολόθερμα την πρόταση. Θα είναι σπουδαίο να γιορτάσει όλος ο ελληνισμός και να έρθουν σε επαφή οι Έλληνες της διασποράς με τις ρίζες τους». Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, πρόεδρος Ελλήνων Διεπιστημόνων Βοστώνης Αμερικής: «Θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς των Ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της ελληνικής πολιτείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top