«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι: Αποκαλούν «αμφισβητούμενα νησιά» Κάλυμνο και Λέρο!

«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι: Αποκαλούν «αμφισβητούμενα νησιά» Κάλυμνο και Λέρο!

Θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου θέτουν ξανά τα τουρκικά ΜΜΕ, με την εφημερίδα Sozcu να αποκαλεί τα νησιά της Λέρου και της Καλύμνου «αμφισβητούμενα».

Σε δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε ένα παλιότερο σχέδιο κατασκευής γέφυρας που θα ενώνει οδικώς τα δύο νησιά. Το άρθρο αναφέρει πως το σχέδιο – το οποίο δεν βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση υλοποίησης- αφορά την ένωση της Λέρου και της Καλύμνου μέσω νησίδων που «δεν θα έπρεπε να κατοικούνται, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Για το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν υπάρχει ωστόσο επίσημος σχεδιασμός, αν και έχει ι πέσει στο «τραπέζι» εδώ και δεκαετίες στις τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το φιλόδοξο πρότζεκτ αφορά ην κατασκευή ενός συμπλέγματος γεφυρών που θα ενώσει τα δύο νησιά και θα τα καταστήσει ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς, με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη.

Η απόσταση μεταξύ των ακτών της Λέρου και της Καλύμνου δεν είναι μεγαλύτερη των 2 χλμ.

Το σχέδιο περιελάμβανε την ένωση των δύο νησιών μέσω της κατασκευής ενός συμπλέγματος γεφυρών που θα διέτρεχε τις βραχονησίδες Μεγάλο Γλαρονήσι, Μικρό Γλαρονήσι και Βελόνα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η μεγαλύτερη γέφυρα θα είχε μήκος 760 μέτρα, ενώ το μέγιστο βάθος της προτεινόμενης διαδρομής είναι τα 60 μέτρα.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατάει… γκάζι η Εθνική στο «Ακρόπολις», παιχνίδι τακτικής στο Ισραήλ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Καμπάνια για τις γυναικoκτονίες και την έμφυλη βία (VIDEO)

ΗΠΑ: Μειώνει την τροφοδοσία νερού σε πολλές πολιτείες λόγω της ξηρασίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top