Ξεκίνησε η καθαίρεση του αμιάντου στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος (VIDEO)

Ξεκίνησε η καθαίρεση του αμιάντου στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος (VIDEO)

Πήραν μπρος οι μηχανές σήμερα το πρωί για την καθαίρεση κτιρίου, με στοιχεία από αμίαντο, στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία της υγείας των υπαλλήλων του νοσοκομείου, των ασθενών και των συνοδών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο αλλά και στην αναβάθμιση του Περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, ενώ την υλοποίησή του έχει αναλάβει η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η έναρξη του έργου έγινε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Καλαμαριάς και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει στην “πρώτη γραμμή” πρακτικές που βοηθούν τη στήριξη, την αναβάθμιση και την προστασία του Περιβάλλοντος”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης. «Έχουμε στην “πρώτη γραμμή” πρακτικές που βοηθούν για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του περιβαλλοντικού κλίματος σε αυτούς τους ευαίσθητους χώρους. Ειδικά εδώ, σε λίγο χρονικό διάστημα θα απελευθερωθεί ένας ζωτικός χώρος, που θα βοηθήσει στον ευρύτερο σχεδιασμό του νοσοκομείου, ώστε να καταστεί ακόμα πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό, για να εξυπηρετεί, όχι μόνο την ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε.

Τέλος Μαρτίου η ολοκλήρωση – 135.000 ευρώ το κόστος

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, με μεγάλη χαρά η ΠΚΜ ανέλαβε το έργο αποξήλωσης του αμιάντου από το συγκεκριμένο κτήριο και την κατεδάφισή του. «Ο αμίαντος είναι ένα επικίνδυνο υλικό και η απομάκρυνσή του απαιτεί εξειδικευμένα συνεργεία και γίνεται με όλους τους κανόνες ασφαλείας», είπε και όπως έκανε γνωστό, μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί και η απομάκρυνση και η κατεδάφιση του κτιρίου, με το κόστος του έργου να ανέρχεται 135.000 ευρώ.

«Είναι γεγονός ότι ως Περιφέρεια, πρώτη προτεραιότητα είναι ο τομέας της Υγείας. Ήδη έχουμε συμβάλλει με πάνω από 80 εκατ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια για την ενίσχυση των εξοπλισμών των νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας, αλλά και της στελέχωσης με επιπλέον προσωπικό. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, υπηρετώντας τη βούληση του Αποστόλου Τζιτζικώστα να λυθούν όσα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στα νοσοκομεία της ΠΚΜ», τόνισε.

Από τη μεριά του, ο διοικητής της 4ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, επισήμανε ότι πέρα από την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών, «η απομάκρυνση μας δίνει τη δυνατότητα για τον περαιτέρω σχεδιασμό που έχουμε για τον Άγιο Παύλο. Το νοσοκομείο, όπως γνωρίζετε και πέρυσι και φέτος, είναι υγειονομική μονάδα διαχείρισης ασθενών covid-19 αλλά παρόλα αυτά δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της ΥΠΕ για το τι θέλει και τι ρόλο θα παίξει ο “Άγιος Παύλος” στο μέλλον. Μέσα σε όλα αυτά είναι η απομάκρυνση του κτιρίου».

Τέλος, σημείωσε ότι το νοσοκομείο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό όλης της Υγειονομικής Περιφέρειας μελλοντικά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κάτσακας, ανέφερε ότι πριν δύο χρόνια έγινε η καθίζηση του κτιρίου και υπήρχαν στοιχεία του αμιάντου, οπότε ήταν επικίνδυνο. «Σε μελέτη που έκανε ύψους 1,6 εκατ. ευρώ και την έχει στείλει στο υπουργείο, προβλέπεται να γίνει ανακαίνιση όλου του παλιού κτιρίου και τα παλιά μαγειρεία να γίνουν διοικητικές υπηρεσίες και να απελευθερωθεί ο χώρος. Παράλληλα, σημείωσε ότι “ετοιμάζουμε την προ μελέτη για την καινούργια πτέρυγα που θα φιλοξενήσει 200 κλίνες».

«Το υπουργείο Υγείας, το ΥΜΑΘ, η Περιφέρεια είναι δίπλα μας και πιστεύω ότι σύντομα θα είστε εδώ για την θεμελίωση της νέας πτέρυγας», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπίλλιας: Κάποιοι δρόμοι να αστυνομεύονται… δια ροπάλου από την παράνομη στάθμευση (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βρέθηκε νεκρός ο 69χρονος που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη

Γεωργιάδης για Εξοικονομώ: Οι αιτούντες να δείξουν προσοχή για να πάρουν γρήγορα χρήματα

Νέο Ηράκλειο: «Ήταν θλιμμένα τα αδέρφια» – Η μαρτυρία του φαρμακοποιού που τα γνώριζε (VIDEO)

Καράογλου: Η οικονομία μας το 2022 μπορεί να απογειωθεί γιατί έχει γερές βάσεις

Κορωνοϊός: «Τρέχουν» οι εμβολιασμοί – 100.000 μόνο χθες – Αναλυτικά τα στοιχεία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top