Ξεκινούν τα νέα προγράμματα Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Ξεκινούν τα νέα προγράμματα Erasmus+ και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Ξεκινούν τα νέα προγράμματα «Erasmus+» που αφορούν τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού και του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι είναι το Erasmus+

Στόχος του Erasmus+ είναι, μέσω της δια βίου μάθησης, να υποστηρίξει την εκπαιδευτική, επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων, στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Η συμβολή του προγράμματος είναι αισθητή στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, το οποίο προάγει τη συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ένωσης για τη νεολαία και, πλέον, αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση και στον αθλητισμό.

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, η ΕΕ αναγνωρίζει τη δυναμική που προσφέρουν στις νέες και τους νέους οι δραστηριότητες Εθελοντισμού, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της μη τυπικής μάθησης. Προσφέρονται, έτσι, στους νέους και τις νέες μας μοναδικές ευκαιρίες που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους ανάπτυξη και ενεργό ένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, ενώ καλλιεργούν τις ευρωπαϊκές αξίες της κοινωνικής συνεισφοράς, του συνανήκειν και της αλληλεγγύης.

Κεραμέως: Να διευκολύνουμε το πέρασμά από την Εκπαίδευση στην Εργασία

Κατά την επίσημη τελετή έναρξης των νέων προγραμμάτων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως αρμόδια εποπτεύουσα Εθνική Αρχή, έχουν θέσει την αποτελεσματική εφαρμογή των δύο προγραμμάτων στη χώρα μας στις προτεραιότητές τους. Στόχος μας, να δώσουμε απαντήσεις στα ζητήματα και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέες και οι νέοι μας, στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, και να διευκολύνουμε το πέρασμά τους από τον κόσμο της Εκπαίδευσης στον κόσμο της Εργασίας και της Δια Βίου Μάθησης.»

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Τώρα είναι η στιγμή, για τη γενιά του «Erasmus+», να υπερασπιστεί την Ευρώπη και να ενισχύσει την ενότητα μας μέσα από τη διαφορετικότητά μας».

Στην συμμετείχαν επίσης  η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα Νιόβη Ρίγκου, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Κώστας Δέρβος, η εκπρόσωπος του ΙΚΥ Καθηγήτρια τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος ΔΣ, κα Αμαλία Πολυδωροπούλου.

 

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ