Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Χάνουμε πελάτες από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Χάνουμε πελάτες από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Την προβολή και διαφήμιση της ορεινής Ελλάδας ζητούν από την πολιτεία, μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι του τουρισμού στη Μαγνησία και στην περιοχή του Πηλίου. «Είναι ώρα οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η ηπειρωτική Ελλάδα να προβληθούν και από το κράτος’ είμαστε μια περιοχή που, ήδη, τις έχει αναπτύξει, χρειαζόμαστε στήριξη, χάνουμε πελάτες» τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης και υποψήφιος για την επόμενη τριετή θητεία στις εκλογές του Σωματείου για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

 Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Ο νομός Μαγνησίας με την πρωτεύουσά του – το Βόλο- με τα φημισμένα τσιπουράδικα και όχι μόνο, το μυθικό Πήλιο που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, τα τοπικά προϊόντα, τα πολιτιστικά δρώμενα, τα γραφικά χωριά, τα μουσεία και τις διαδρομές στη φύση, τις ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού διαθέτει όλα τα προνόμια που τον καθιστούν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Το καλοκαίρι του 2021, άλλη μια σεζόν υπό τη σκιά της πανδημίας, η περιοχή της Μαγνησίας κινήθηκε σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, με μια μικρή παράταση του Σεπτεμβρίου, η οποία έδωσε περαιτέρω ώθηση στους εμπλεκόμενους του τουρισμού.

«Το ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης εξηγώντας ότι παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τους δούλεψαν μόλις ένα δίμηνο δεν θα μπορέσουν, χωρίς γενναία στήριξη, να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα.

«Μην ξεχνάτε ότι οι ορεινοί όγκοι έχουν να δουλέψουν σχεδόν δυο χρόνια» προσθέτει ο ίδιος ζητώντας περαιτέρω στήριξη από την πολιτεία.

Να προβληθεί η ηπειρωτική Ελλάδα

Την προβολή και τουριστική καμπάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας σ’ όλες τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ζητούν από την πολιτεία οι εμπλεκόμενοι του τουρισμού, και δη, των ορεινών όγκων.

«Ζητάμε από το κράτος και είναι ώρα να προβάλλει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΞΜ κ. Ζαφείρης εξηγώντας ότι η περιοχή της Μαγνησίας, τις υποστηρίζει, ήδη, και τις έχει αναπτύξει, όμως χρειάζονται συνέργειες και κοινή στρατηγική.

Όπως άλλωστε επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος στην πρόσφατη γενική συνέλευσή τους, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια «Ένας Αύγουστος δεν μπορεί να βγάλει όλα τα «σπασμένα». Μπορεί να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις, αλλά επιχειρηματίες και εργαζόμενοι δεν ζουν με εντυπώσεις. Ζουν από το τι μένει τελικά στο ταμείο της επιχείρησης, του μαγαζιού, του ξενοδοχείου» υπενθυμίζοντας ότι «ο αγώνας επιβίωσης των ξενοδοχείων δεν έχει τελειώσει». Ένας αγώνας  που δίνουν όλοι, και πολύ περισσότερο οι επιχειρηματίες των 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχείων.

Ζητήματα που θα τεθούν στη γενική συνέλευση

Έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα έρχονται να αντιμετωπίσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ορεινό όγκο, καθώς και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Έναν χειμώνα που ύστερα από δύο χρονιές πανδημίας, η μεσοσταθμική μείωση τζίρου αγγίζει το 55 με 60% για τις επιχειρήσεις, σε σχέση με το 2019 και όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Τάσιος, στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσής τους, θα απαιτηθούν τρεις (3) με πέντε (5) χρονιές για να οδηγηθούν στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη.

Τι θέματα λοιπόν θα πέσουν επί τάπητος στην γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού της συμβουλίου για την επόμενη τριετή θητεία;

«Θα ζητήσουμε παράταση του προγράμματος «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ», ώστε να χρηματοδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2022» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Ένα ακόμη θέμα που θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση της ΕΞΜ είναι η επιδότηση και ενίσχυση της Ενεργειακής Αναβάθμισης των ξενοδοχείων, διότι όπως εξηγεί ο κ. Ζαφείρης «το ενεργειακό κόστος το οποίο θα πρέπει να καλύψουμε θα είναι δυσβάκτακτο».

Επιπρόσθετα, θα ζητηθεί το θέμα των επιπλέον ρυθμίσεων επί των παλαιών Επιστρεπτέων προκαταβολών και λοιπών χρεών των επιχειρήσεων, «διότι, με δίμηνη εργασία, το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Τέλος ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε στις υποδομές των τουριστικών περιοχών οι οποίες θα πρέπει να μπουν σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμισή τους καθώς και στη θεσμοθέτηση Οργανισμού Διαχείρισης/Μάρκετινγκ Προορισμού (Destination Management Organization DMO) με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων, Φορέων και Επιμελητηρίων φέρνοντας ως παράδειγμα τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Χαλκιδικής και της Πελοποννήσου.

Οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΞΜ

Την επόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την επόμενη τριετή θητεία.

Σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες ο πρόεδρος της ΕΞΜ Γιώργος Ζαφείρης, αναφέρει ότι είναι θετικό το γεγονός ότι συμμετέχουν τόσοι παλιοί όσο κυρίως και νέοι υποψήφιοι, προσθέτοντας πως «στοίχημα είναι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή ξενοδόχων, ώστε να έχουμε αντίστοιχα μεγάλη αντιπροσωπεία στην ΠΟΞ».

Σ’ ότι αφορά τους υποψήφιους για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΞΜ, σύμφωνα με το καταστατικό και αφού ελέγχθηκαν ότι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα από το Νόμο και το καταστατικό προσόντα, ομόφωνα εγκρίθηκαν και το Δ.Σ. προβαίνει στην ανακήρυξή τους. Υποψήφιοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι:

Αγριγιάννη Δήμητρα (Ξενοδοχείο Saily, Κορώπη)

Ασδεράκης Βασίλειος (Ξενοδοχείο Πρωτεσίλαος, Νέα Αγχίαλος)

Βενιέρη Ευαγγελία (Ξενοδοχείο 12 Months Luxury Resort, Τσαγκαράδα)

Ζαφείρης Γεώργιος (Ξενοδοχείο Αγλαΐδα, Τσαγκαράδα)

Καραουλάνης Βασίλειος (Ξενοδοχείο Karaoulanis Beach, Άγιος Ιωάννης)

Κοντορίζος Γρηγόριος (Ξενοδοχείο Ερωφίλη, Πορταριά)

Μποτσιβάλης Γεώργιος (Ξενοδοχείο Valis, Αγριά)

Οικονόμου Γεωργία (Ξενοδοχείο Αίγλη, Βόλος)

Στάμου Γεώργιος (Αρχοντικό Στάμου, Ζαγορά)

Τσαμπαρλής Π.Ερωτόκριτος (Ξενοδοχείο Αναστασία, Ν.Ιωνία Βόλου)

Χρυσοστομίδη Χριστίνα (Ξενοδοχείο Domotel Xenia, Βόλος).

Σημειώνεται ότι από τους παραπάνω υποψήφιους οι, Οικονόμου Γεωργία, Βενιέρη Ευαγγελία και Τσαμπαρλής Π.Ερωτόκριτος βάζουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ