ΕΟΔΥ: Προτεραιότητα η ασφάλεια στις θάλασσες

ΕΟΔΥ: Προτεραιότητα η ασφάλεια στις θάλασσες

Η πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα ήταν ο λόγος για την σημερινή συνάντηση του πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα, και του ιδρυτή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Safe Water Sports», Παναγιώτη Πασχαλάκη.

Μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τη μείωση των πνιγμών συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ του κ. Αρκουμανέα και του κ. Πασχαλάκη.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν ελέγχους και σήμανση σε παραλίες, αυστηρούς κανόνες σε επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ, ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την ασφάλεια και τη μορφολογία όλων των ελληνικών παραλιών, επιδημιολογική επιτήρηση των ατυχημάτων σε υδάτινες δραστηριότητες, καθώς και μία ενημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια στη θάλασσα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Η δήλωση του κ. Αρκουμανέα «Η πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του ΕΟΔΥ και η συνεργασία μας με την “Safe Water Sports” θα είναι μακροχρόνια με κοινό στόχο τη μείωση των πνιγμών στη χώρα μας» σε συνδυασμό με τον επί έξι συναπτά έτη αγώνα του κυρίου Πασχαλάκη προκειμένου κανένα παιδί και κανείς άνθρωπος να μην χάσει τη ζωή του στη θάλασσα αποτελούν ένα ακόμη οχυρό της δημόσιας υγείας μέσα σε αυτό το δύσκολο και πρωτόγνωρο σε όλους μας καλοκαίρι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί προτεραιότητα μόνον της «Safe Water Sports» αλλά και πολλών ακόμη φορέων όπως του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΕΟΔΥ θα υποστηρίξει και θα ενισχύσει καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα ενημερώσει όλους τους δήμους για την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης μιας σειράς πρωτοβουλιών, θα οργανώσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το επιστημονικό προσωπικό των Λεσχών Φιλίας και των ΚΑΠΗ που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, θα φροντίσει για την ασφάλεια των παιδιών μας και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να γίνει σαφές ότι σ’ αυτή τη ζωή και σ’ αυτό το καλοκαίρι εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια όλων μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ