Παραχώρηση 200 επιπλέον κλινών από Euromedica για ασθενείς covid-19

Παραχώρηση 200 επιπλέον κλινών από Euromedica για ασθενείς covid-19

Έπειτα από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ανάμεσα σε εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας και της Euromedica αποφασίστηκε η εθελούσια παραχώρηση από την πλευρά του ομίλου, επιπλέον 200 κλινών για περιστατικά Covid-19, τα οποία θα νοσηλεύονται στο Κέντρο Αποκατάστασης “Αρωγή”. 

Οι κλίνες αυτές σύμφωνα με την ανακοίνωση, προστίθενται σε αυτές της Γενικής Κλινικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κλινών τις 410. Ωστόσο, η Γενική Κλινική θα δέχεται ασθενείς non covid σε απλές κλίνες και στη ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο σκοπό έχουν επιταχθεί κλίνες και στην κλινική “Λ. Σαραφιανός”.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει: 

Μετά από εποικοδομητική διαβούλευση του Υπουργείου Υγείας με την διοίκηση του ομίλου Euromedica, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εθελούσιας χρήσης και των 200 κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή» για ασθενείς COVID-19.

Συνεπώς, η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης της οποίας η επίταξη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα δέχεται ασθενείς non COVID σε απλές κλίνες και στη ΜΕΘ. Η προσφορά αυτή αυξάνει τον διαθέσιμο αριθμό κλινών προς το Ε.Σ.Υ. από τον συγκεκριμένο όμιλο, σε 410.

Η Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» παραμένει σε επίταξη, ενόσω οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους ως προς την ασφαλή χρήση των διαθέσιμων κλινών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ