Φάρμακα: Η γρίπη σαρώνει, οι ελλείψεις μεγαλώνουν

Φάρμακα: Η γρίπη σαρώνει, οι ελλείψεις μεγαλώνουν

Σε μεγάλη έλλειψη βρίσκονται αντιβιοτικά, αναπνευστικά φάρμακα, καθημερινά αντιπυρετικά, φάρμακα για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ψυχιατρικά φάρμακα, ενώ η λίστα με τις ελλείψεις συνεχίζεται και αυξάνεται. Μεταξύ άλλων, από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν ακόμη και βασικά, όπως το Augmentin και το Κlaricid, το Depon και το Algofren, το Aerolin, το Flixotide και το Seretide, αλλά και το Tamiflu την ώρα που η γρίπη σαρώνει. Για ορισμένα άλλα που έχουν ακόμη πιο μεγάλες ελλείψεις, όπως το Exforge και το Nexium, ο ΕΟΦ έχει απαγορεύσει κάθε εξαγωγή, το πρόβλημα, όμως, παραμένει.

«Τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιαστεί μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ιώσεων», δηλώνει στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, φαρμακοποιός, πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Έτσι, ασθενείς ή συγγενείς τους τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να τα βρουν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μένουν χωρίς τα σκευάσματα και ικανοποιούνται με άλλες… μεσοβέζικες λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο vradini.gr 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top