Καρδίτσα: Εισαγγελική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Καρδίτσα: Εισαγγελική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Δικαστική έρευνα ανοίγει για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εντοπίστηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας.

Με διαταγή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, άνοιξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών για το θέμα. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας θα ερευνήσει τη διάπραξη αδικημάτων τόσο από την πλευρά εκείνων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και εκείνους στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Νωρίτερα το πρωί, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, κατέθεσε στον εισαγγελέα όσα στοιχεία είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος που φέρεται ως η δράστης της υπόθεσης βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο στο συγκεκριμένο κέντρο και εξετάζεται εάν είχε συνεργούς. Όπως φέρεται να είπε ο κ. Σερέτης, από τον Ιανουάριο έχουν εμβολιαστεί 31.500 άτομα και από περιοχές εκτός του νομού Καρδίτσας και όχι μόνο από την κωμόπολη των 6.000 κατοίκων. Μάλιστα μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις. Σημειώνεται, ότι η υπάλληλος έχει παραδεχτεί την ενοχή της και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική εξέταση.

Σημειώνεται ότι στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας, έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί 40.000 πολίτες, όταν η πόλη αριθμεί 6.000 μόνιμους κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα πιστοποιητικά στην Καρδίτσα-Δέχομαι απειλές

Καρδίτσα: 6.000 ζουν στον Παλαμά, 40.000 εμβολιάστηκαν!

Καρδίτσα: Παρέμβαση Πλεύρη για ΕΔΕ στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών

Καρδίτσα: Δεκάδες εικονικοί εμβολιασμοί εντοπίστηκαν στο ΚΥ Παλαμά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ