Π. Αρκουμανέας από Κοζάνη: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

Π. Αρκουμανέας από Κοζάνη: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

Επίσκεψη στην πληγείσα από τον κορωνοϊό περιοχή της Κοζάνης πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, όπου και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και άλλους αυτοδιοικητικούς και υγειονομικούς φορείς.

Μετά την ολοκλήρωση των σύσκεψεων ο Π. Αρκουμανέας σημείωσε ότι “οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την περιοχή της Κοζάνης” η οποία “μέσα στο lockdown δυστυχώς, στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα, διαπιστώθηκε ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν”.

Αναφερόμενος δε στα αίτια με βάση τα οποία συμβαίνει αυτό, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι “η εξήγηση είναι και αυτή είναι η μη τήρηση των μέτρων όπως πρέπει. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Αν δεν τηρούνται τα μέτρα όπως προβλέπεται, βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό” και πρόσθεσε ότι “σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν τοπικές συρροές, για τις οποίες, γίνεται προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων”.

Επίσης γνωστοποίησε ότι τα στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων αποστέλλονται καθημερινά στην Περιφέρεια και από χθες ξεκίνησε η αποστολή τους και στους δημάρχους. “Νομίζω ότι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι δίπλα μας, θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους που κάνουμε και πιστεύω ότι σύντομα θα περιορίσουμε τα κρούσματα” υπογράμμισε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού, ανέφερε ότι κάθημερινά γίνονται συναντήσεις, όπως αυτές που έγιναν χθες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων του υπουργείου και υπογράμμισε: «αναμένουμε κι εμείς να έχουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε πόσο πρέπει αυτό να μας ανησυχήσει».
«Όταν έχουμε αυξημένο αριθμό, προφανέστατα όλα γίνονται και πιο δύσκολα. Έχουμε μια τεράστια πανδημία στη χώρα μας, βλέπουμε ότι πιεζόμαστε όλοι, και η Ευρώπη και ο κόσμος. Θέλουμε τη συνεργασία και της τοπικής κοινωνίας. Ακριβώς αυτό είναι και το νόημα της σημερινής συνάντησης για να έχουμε άμεσα συγκεκριμένα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ