Πλεύρης για Ξανθό: Προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα

Πλεύρης για Ξανθό: Προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα

Την απάντησή του στο τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στον πρώην αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Π. Γεωργακόπουλο, έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι ο θεσμικός ρόλος του υπουργού Υγείας δεν του επιτρέπει οποιαδήποτε παρέμβαση στις πειθαρχικές διαδικασίες και αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο ζήτημα του κ. Γεωργακόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός προσπαθεί να δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πολιτικό ζήτημα, που αν υπάρχει, ευθύνεται ο ίδιος πρώτος γιατί για 16 μήνες το επέτρεψε.

Ο κύριος Γεωργακόπουλος ζητά να ανακαλέσω δυο αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου ως παράνομες. Η πρώτη απόφαση ελήφθη στις 24 Απριλίου, επί υπουργίας του κ. Ξανθού.

Από τις 24 Απριλίου του 2018 που βγήκε η απόφαση του Πειθαρχικού Ελέγχου, της αυτεπάγγελτης πειθαρχικής διαδικασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 δεν είδε αυτή την- όπως τη χαρακτηρίζει- «παράνομη» απόφαση για την οποία σήμερα έκανε ερώτηση;».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top