Πως θα απεξαρτηθεί το παιδί σας από το Fortnite

Υγεία   | 21/08/2019 | 03:30

«Δεν είναι δικό μου αυτό το τραπ! Έχεις μίνις; Πόσα σόλο γουίνς έχεις; Έχεις μπάντατζιζ; Πόσα σκουάτ γουίνς έχεις; Έχεις σφαίρες για σοτ γκαν; Προσέξτε! Ακούω σναϊπεριές! Σπάμαρέ τους, ρε! Αν τον σκοτώσω εγώ το λουτ είναι δικό μου! Ένα λεπτάκι να μαζέψω ματίριαλς. Πάμε τομέιτο!»

Αν έχετε παιδί από επτά ετών και άνω, τότε σίγουρα έχετε ακούσει κάποια από τις παραπάνω προτάσεις (μόνη της ή όλες μαζί) και τότε σίγουρα ξέρετε τι περίπου είναι το Fortnite. Επίσης σίγουρα, έχετε προβληματιστεί, κουβεντιάσει, απηυδήσει, καβγαδίσει, τιμωρήσει, διαπραγματευθεί, συμφιλιωθεί και φτου κι απ’ την αρχή, στην προσπάθειά σας να ανακόψετε την επίμονη, σχεδόν εμμονική, ενασχόληση του παιδιού σας με αυτό. Δεν είστε η μοναδική και δεν είστε μόνη. Εκατομμύρια μαμάδες ανά τον κόσμο (το Fortnite αριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 50 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως με κύριους «οπαδούς» τα παιδιά) βρίσκονται σήμερα στην ίδια ακριβώς θέση, αντιμέτωπες με μία φρενίτιδα που «κερδίζει» ολοένα και περισσότερο έδαφος στο σύμπαν των παιδιών…

Ο εθισμός και οι επιπτώσεις στο βιολογικό σύστημα του παιδιού

Είναι η εν λόγω φρενίτιδα που, πριν από κάποιο διάστημα, οδήγησε στην απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να συμπεριλάβει τον εθισμό σε διαδικτυακά παιχνίδια (gaming disorder) στην 11η έκδοση της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας και είναι οι στατιστικές στη χώρα μας που πρέπει να μας βάλουν σε σκέψη: «Στην Ελλάδα όπου ο εθισμός στο Διαδίκτυο χτυπάει “κόκκινο” σε σχέση με άλλους λαούς της Ευρώπης είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούμε ως προς την ενασχόληση του παιδιού με online παιχνίδια όπως το fortnite και να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα ανησυχητικά σημάδια. Αρκεί να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ, το 57% παιδιών ηλικίας 10-17 ετών ασχολείται με διαδικτυακά παιχνίδια τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα, ένα ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό, ενώ σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, το Fortnite στη χώρα μας ευθύνεται σε ποσοστό 72,1% για την πτώση της σχολικής επίδοσης μεταξύ των εφήβων», λέει η Παιδοψυχολόγος- Οικογενειακή Σύμβουλος MSc, Χρύσα Βαλαμουτοπούλου, και συνεχίζει: «Ο κρισιμότερος παράγοντας διαχωρισμού του εθισμού από την απλή ενασχόληση είναι η σταδιακή και σταθερή απώλεια της λειτουργικότητας του παιδιού στην καθημερινότητα του. Αν αντιληφθείτε ότι το παιδί σας επιδεικνύει μία αχόρταγη διάθεση για να παίζει κι αδυνατεί να σταματήσει αν του ζητηθεί, παρουσιάζει ελλιπές ενδιαφέρον για συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες, αδιαφορεί για την ‘πτώση’ των σχολικών επιδόσεών του, είναι οξύθυμο, νευρικό και επιθετικό, αν νιώθει ανία κάθε φορά που δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστή, χάνει την αίσθηση του χρόνου και λέει ψέμματα για τον χρόνο ενασχόλησης του με το παιχνίδι, τότε καλό είναι να κινητοποιηθείτε».

Όπως επισημαίνει η κυρία Βαλαμουτοπούλου πέρα από τις παραπάνω ενδείξεις που «πιστοποιούν» τον εθισμό ενός παιδιού στο εν λόγω παιχνίδι, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν και διάφορα ανησυχητικά σωματικά συμπτώματα όπως:

διαταραχές ύπνου: το παιδί κοιμάται ακατάστατες ώρες οι οποίες συνεχώς μεταβάλλονται ,
ορθοπεδικές ή άλλες μυοσκελετικές δυσκολίες (σκολίωση),
διατροφικές διαταραχές (υπερφαγία, παχυσαρκία)
πονοκέφαλοι ξηροφθαλμία και θολωμένη όραση – προβλήματα που σχετίζονται με θέματα υγιεινής καθώς το παιδί παραμελεί την φροντίδα του σώματος του.
Επίσης, ως προς την εγκεφαλική λειτουργία η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε έντονο και επιθετικό περιεχόμενο φαίνεται να πυροδοτεί διαδικασίες απευαισθητοποίησης που επηρεάζουν περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τα συναισθήματα και την προσοχή».

Οι μέθοδοι απεξάρτησης και οι γονείς «συμπαίκτες»

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο εθισμός στο Fortnite είναι σε πλήρη αντιστοίχηση, ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, με κάθε άλλη μορφή εθισμού π.χ. εξαρτησιογόνες ουσίες. Όπως επισημαίνει η κυρία Βαλαμουτοπούλου: «Όταν ένα παιδί έχει εθιστεί σε αυτό, θα βοηθούσε πολύ να μπει σε πρόγραμμα ‘απεξάρτησης’ όπου οι γονείς θα πρέπει: α) να περιορίσουν σταδιακά τη χρήση του υπολογιστή μειώνοντας ανά βδομάδα τις ώρες, β) να τοποθετήσουν έναν κεντρικό υπολογιστή κοινής χρήσεως για όλη την οικογένεια σε κοινό δωμάτιο π.χ. στο σαλόνι κι όχι στο δωμάτιο του παιδιού, γ) να εμψυχώσουν το παιδί για συμμετοχή σε ομαδικές αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες με φίλους και την οικογένεια. Επίσης, καλό είναι οι γονείς να απευθυνθούν σε οικογενειακό σύμβουλο-θεραπευτή, καθώς είναι χρήσιμο να έχουμε κατά νου πως οποιοδήποτε σύμπτωμα εκδηλώνουν τα παιδιά μας, αυτό, αποτελεί σημάδι της παθολογίας ολόκληρης της οικογένειας. Οι γονείς είναι καλό να προβληματιστούν και να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: ‘Γιατί το παιδί μου απομονώθηκε;’, ‘Γιατί χάσαμε την επικοινωνία μεταξύ μας;’, ‘Τι μπορώ να κάνω για να επανασυνδεθώ μαζί του και να γίνω πάλι ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης του;’. Είναι επίσης σημαντικό οι γονείς να ενημερώσουν το παιδί σχετικά με τη διαδικτυακή συμπεριφορά που έχει κατά τη συνομιλία του με άλλους παίχτες καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης με αφορμή τις διαδικτυακές συνομιλίες στο chat του Fortnite. Συνεπώς χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε το παιδί μας ως προς τις πληροφορίες που θα μοιράζεται όταν συνομιλεί».

Τέλος, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, πέρα από την δαιμονοποίηση του Fortnite είναι πολύ σημαντικό να αναλογιστούμε και τα δικά μας λάθη ή τις παραλείψεις που μπορεί να οδηγήσουν ένα παιδί στον εθισμό: «Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι συνήθως, τα θέματα που αναδύονται στη θεραπευτική πράξη έχουν σχέση με τον ελλιπή χρόνο με την οικογένεια, καθώς οι ρυθμοί της καθημερινότητας συνοδευόμενοι από το εργασιακό στρες, δυσκολεύουν την λειτουργική επικοινωνία μεταξύ των οικογενειακών μελών», λέει η κυρία Βαλαμουτοπούλου και συνεχίζει: «Επιπλέον, το φαινόμενο του εν λόγω εθισμού είναι πιο έντονο σε οικογένειες όπου το παιδί δείχνει μία τάση για απομόνωση και εσωστρέφεια, υστερεί σε κοινωνικές δεξιότητες, διακατέχεται από κοινωνικές φοβίες ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, ή έχει διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα. Όσο πιο διαταραγμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ των οικογενειακών μελών, τόσο πιο ευάλωτα είναι τα παιδιά απέναντι στον εθισμό από τα παιχνίδια, όπου εκεί φαίνεται να βρίσκουν την ανταπόκριση-ικανοποίηση που έχουν ανάγκη να πάρουν. Τα συναισθηματικά κενά γεμίζουν μέσα από τις επιδόσεις στην οθόνη και τις συνομιλίες με ανθρώπους που φαίνεται να τα καταλαβαίνουν αφού μοιράζονται το ίδιο έντονο ενδιαφέρον για το παιχνίδι, χωρίς κριτικές και ενοχές. Και το πιο σημαντικό: Ένας γονιός που βρίσκει χρόνο για να μοιραστεί με το παιδί του δεν απειλείται από κανένα Fortnite. Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και τα παιχνίδια. Καλό θα είναι, λοιπόν, αντί να επικρίνουμε τη νέα εποχή να προσπαθήσουμε να την κατανοήσουμε έχοντας πάντα ως οδηγό τη φράση: ‘Παν μέτρον άριστον’. Ένας υγιής συσχετισμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τα 40 λεπτά ημερησίως και τη μία ώρα τα Σαββατοκύριακα. Μία ‘δίαιτα’ που εξασφαλίζει την κοινωνικότητα, τις σχολικές επιδόσεις και την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Χρύσα Βαλαμουτοπούλου, Παιδοψυχολόγο-Οικογενειακή Σύμβουλο MSc

Πηγή: ygeiamou.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22:1319/09

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη λόγω της έντονης βροχόπτωσης Θεσσαλονίκη

22:0119/09

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο Κοινωνία

21:5019/09

Από 11 διαφορετικές χώρες οι αλλοδαποί των κτιρίων που εκκενώθηκαν Κοινωνία

21:3719/09

ΓΣΕΕ- Πρόταση σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες να συντονίσουν απεργιακή δράση Κοινωνία

21:1419/09

Αστραπές και βροντές στη Θεσσαλονίκη (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

21:0019/09

Σαουδική Αραβία: Απετράπη «τρομοκρατική ενέργεια» των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα Διεθνή

20:4819/09

Δημοσκόπηση Pulse: Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Novartis είναι σκευωρία Πολιτική ,Σημαντικά

20:3919/09

Σοκ στη Λάρισα- 26χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος Χωρίς κατηγορία

20:2819/09

Ανησυχία σε ΕΕ-ΗΠΑ για καρκινογόνο ουσία σε γνωστά φάρμακα για το στομάχι Υγεία

20:1719/09

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για τα ασυνόδευτα ανήλικα: Θα έρθουν όλα σε νέες δομές Πολιτική

20:1019/09

Προσκλητήριο Σταϊκούρα στους επενδυτές στο Λονδίνο Οικονομία

20:0019/09

Πάνω από 10.000 στρέμματα κάηκαν σε Ζάκυνθο και Λουτράκι από τις πρόσφατες πυρκαγιές Περιβάλλον

19:4819/09

Τουρκία: «Το οικόπεδο 7 της ΑΟΖ Κύπρου ανήκει και σε εμάς» Βαλκάνια

19:3719/09

Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Επιχειρείται κίνηση αντιπερισπασμού στην υπόθεση Novartis Πολιτική

19:2519/09

Τον «Ρασπούτιν» φέρεται να κατονόμασε ο Α. Λοβέρδος σε νέα κατάθεση Πολιτική

19:1619/09

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο Κοινωνία

19:0819/09

Εξαντλήθηκαν οι πόροι του «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ» για την Πελοπόννησο Οικονομία

19:0019/09

Λέσβος- Αίτημα για απομάκρυνση σωσιβίων υπό τον φόβο ρύπανσης των ακτών Κοινωνία

18:5119/09

Κοινή Διακήρυξη 32 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για το κλίμα Διεθνή ,Σημαντικά

18:4119/09

Οι νέοι εντεταλμένοι σύμβουλοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης Δήμοι

18:3519/09

Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Περιβάλλον

18:2319/09

Η Γερμανία ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα Οικονομία

18:2019/09

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

18:0819/09

Financial Times: Οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι φωτεινές μετά τη νίκη της ΝΔ Οικονομία

18:0519/09

Ποδηλατοδρομία και πεζοπορία στον Άγιο Αθανάσιο Χαλκηδόνας για μια μέρα… χωρίς αυ... Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

17:5219/09

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζερεφού για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής Πολιτική

17:4119/09

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις – Έρχονται πρόστιμα Κοινωνία

17:3419/09

DW: Το προσφυγικό πιέζει τη Μέρκελ Διεθνή

17:3119/09

Απογευματινός τρύγος στον αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ- VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:2719/09

Απομακρύνονται τα παροπλισμένα ασθενοφόρα από το νοσοκομείο «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ) Υγεία

17:1719/09

Συνάντηση Α. Γεωργιάδη με τον Γερμανό υφυπ. Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Πολιτική

17:0719/09

Epsilon Net – Διάκριση για 4η χρονιά ως ‘National Winner’ από τα European Busines... Επιχειρήσεις

16:5719/09

Χ. Σταϊκούρας: Θετική εξέλιξη η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία της ... Πολιτική

16:4719/09

Απειλές Ιράν προς ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία: «Γενικευμένος πόλεμος αν δεχθούμε επίθεση» Διεθνή

16:3719/09

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες με υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης Ελλάδα

16:2719/09

Υπουργείο Τουρισμού – Νομοσχέδια για καταδυτικό τουρισμό και εκπαίδευση Πολιτική

16:1719/09

Πύργος – Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα – Ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός Ελλάδα ,Κοινωνία

16:0719/09

Γλυκά Νερά – Η οικογένεια ζητά πίσω το ροτβάιλερ Ελλάδα

15:5719/09

Συντριβή βελγικού F-16 στη Γαλλία Διεθνή

15:4719/09

ΟΗΕ: Ένα βρέφος ή μια έγκυος πεθαίνει κάθε 11 δευτερόλεπτα Διεθνή

15:3919/09

Υπερθερμία: Καταπολεμά αποτελεσματικά τον καρκίνο, αλλά είναι «παραμελημένη» στην Ελλάδα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Υγεία

15:3719/09

ΟΑΕΔ – Νέα προγράμματα απασχόλησης Ελλάδα

15:2719/09

Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος – Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη Υγεία

15:2019/09

ΚΜΟΠ – Συνέδριο με θέμα «Η διαπολιτισμική εκπαίδευση ως μέσο για την κοινωνική εν... Ελλάδα

15:1719/09

«Ρόκαραν» οι κρεοπώλες Θεσσαλονίκης στην 84η ΔΕΘ Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:1519/09

Novartis-Παπαγγελόπουλος: Ανύπαρκτα τα στοιχεία σε βάρος μου και σε βάρος Τσίπρα Πολιτική

15:0819/09

ΔΕΔΔΗΕ – Δωρεά μπαταριών στις βραχονησίδες Ρω και Στρογγύλη Ελλάδα

14:5819/09

Υπουργείο Εσωτερικών: 28 εκατ. ευρώ στους δήμους για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων Παιδεία

14:4819/09

Σεμινάρια επικοινωνίας για τους βουλευτές από Κ.Ο. της ΝΔ στη Βουλή Βουλή ,Πολιτική

14:3819/09

Έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ΕΕ ,Σημαντικά

14:2819/09

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην Αχαρνών- Βρέθηκαν 269 αλλοδαποί Ελλάδα

14:0419/09

Λιγότερα τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση- Μετά τους πρώτους διορισμούς αναπληρωτών Παιδεία

13:5119/09

Άνδρας έπεσε στις γραμμές του μετρό στον Άγιο Δημήτριο Ελλάδα

13:4519/09

Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης- Επίσημος Υποστηρικτής Υγείας η Euromedica Θεσσαλονίκη

13:3519/09

Το Σάββατο το μνημόσυνο του Κυριάκου Γριβέα Κοινωνία

13:2519/09

Χειροπέδες σε άνδρα με «βραχάκι» κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:1519/09

Εργαζόμενοι τράβηξαν αεροπλάνο για καλό σκοπό! (VIDEO) Ελλάδα

13:0519/09

Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη Πολιτική

12:5519/09

Βρούτσης: 470.000 εκκρεμείς συντάξεις λιμνάζουν στο υπουργείο Πολιτική

12:4519/09

Παρέμβαση Βενιζέλου για την υπόθεση «Novartis» Κόμματα ,Πολιτική

12:3519/09

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου καλεί τον Γκαντς να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί του Διεθνή

12:2519/09

Στοίχημα: Το Combo με αξία και τα πολλά γκολ που χρυσοπληρώνουν! Αθλητισμός

12:1519/09

Θεσσαλονίκη – «Φεύγουν» τα γκράφιτι από τα βαγόνια του Μετρό Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:0519/09

Ιατρικό Διαβαλκανικό: Στους κορυφαίους Χειρουργούς Παχυσαρκίας στον κόσμο ο Δρ. Η. Σδράλης Υγεία

11:5519/09

Ασφαλείς όλες οι σχολικές μονάδες της Αττικής Ελλάδα

11:4519/09

Αγώνες του Europa με… προηγούμενα Αθλητισμός

11:3519/09

Μενδώνη- Ακρόπολη: Νέο αναβατόριο και φωτισμός όπως το 2004 στο ΚΑΣ Πολιτισμός

11:2519/09

Αδ. Γεωργιάδης: Η χώρα έχει κανόνες και θα εφαρμόζονται από όλους Κόμματα ,Πολιτική

11:1619/09

Εκκενώθηκαν δύο καταλήψεις στην Αχαρνών- Σε δομές φιλοξενίας οι μετανάστες (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0819/09

To EEΘ καταγγέλλει μονομερείς πρακτικές της ΝΝ Hellas Οικονομία

11:0019/09

Εθνικό Κτηματολόγιο: Παράταση για Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5519/09

Ανεβαίνει το «Μακεδονία», τι λένε ΥΠΑ και Fraport Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

10:5119/09

Ευ. Αποστολάκης: Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια Ελλάδα

10:4219/09

Ξεκινούν την Παρασκευή οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3419/09

Χωρίς μαθήματα πολλά σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου Ελλάδα ,Παιδεία

10:2619/09

Φοιτητές: Άνοιξε η εφαρμογή για τις εγγραφές των πρωτοετών στα πανεπιστήμια Παιδεία

10:1719/09

Λ.Μπάρναρντ: Περισσότεροι πόροι για την ενδοοικογενειακή βία παρά για την τρομοκρατία Ελλάδα ,Κοινωνία

10:0919/09

Πηγές ΥΠΕΝ: Προς πλήρη αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Οικονομία

10:0019/09

Τη Δευτέρα το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

09:5319/09

Ο Σταϊκούρας σήμερα στο Λονδίνο Οικονομία ,Πολιτική

09:4519/09

Βενζίνη: Σταθερές παραμένουν οι τιμές Οικονομία

09:4319/09

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση τριών Ι.Χ. – Μία τραυματίας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3719/09

Χωρίς νερό σε Σταυρούπολη και Πεύκα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3019/09

120 δόσεις: 4 εκατομμύρια οφειλέτες χωρίς ρύθμιση Ελλάδα ,Οικονομία

09:2119/09

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1219/09

Αφγανιστάν: 20 νεκροί και 95 τραυματίες από επίθεση Διεθνή

09:0419/09

Καναδάς: Σάλος μετά τη δημοσίευση μιας «ρατσιστικής» φωτογραφίας του Τριντό Διεθνή

08:5619/09

Ν.Μπάρτλε: Η νέα ελληνική κυβέρνηση προχωρά με μεγάλη δυναμική και ταχύτητα Ελλάδα ,Πολιτική

08:4819/09

Τέλη Σεπτεμβρίου οι αυξημένες συντάξεις χηρείας Οικονομία

08:3919/09

Σήμερα τρυγάμε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στον αστικό αμπελώνα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

08:2919/09

Πομπέο: Oι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Σαουδικής Αραβίας στην αυτοάμυνα Διεθνή

08:2019/09

Μύκονος: 129.800 ευρώ το «φέσι» Ιταλού επιχειρηματία Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1319/09

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0519/09

Αγρίνιο: Τρελή καταδίωξη μετά από πυροβολισμούς Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5519/09

Σάμος: 21 αλλοδαποί εντοπίστηκαν χθες βράδυ Ελλάδα ,Κοινωνία

07:4619/09

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτίριο στην Αθήνα Ελλάδα ,Κοινωνία

07:4319/09

Χωρίς ρεύμα η Πολίχνη Θεσσαλονίκη

07:3719/09

Γκαζάκια σε ΕΛΤΑ στην Πεύκη Ελλάδα ,Κοινωνία

07:3619/09

Παγκόσμια απεργία για το κλίμα Θέματα GR Times ,Περιβάλλον

07:3219/09

Θεσσαλονίκη: Συνθήματα και πέτρες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3019/09

ΝΕΟΓΑΛ: Eξαγωγές και νέες επενδύσεις χωρίς 1 ευρώ δάνεια Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:2019/09

Σούζαν Ίτον: Σοκαριστική η απολογία του δολοφόνου της Ελλάδα ,Κοινωνία

07:1219/09

Σχεδόν 50.000 μετανάστες στην Ελλάδα το πρώτο 7μηνο του 2019 Ελλάδα ,Κοινωνία

07:0019/09

Μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

06:3019/09

Reworks Festival: επίσημη έναρξη σήμερα Πολιτισμός

06:0019/09

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου το συνέδριο του ΚΜΟΠ Διάφορα ,Θεσσαλονίκη

05:3019/09

Η «Γέρμα» του Λόρκα μας περιμένει στο Θέατρο Αμαλία Πολιτισμός

05:0019/09

Η «Μαδαγασκάρη» της Dreamworks στο Αριστοτέλειον Χωρίς κατηγορία

04:3019/09

Σύντομα θα βρεθούμε στο… «Υπόγειο» του Θεάτρου Αυλαία Πολιτισμός