ΠΟΥ: Συναγερμός για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

ΠΟΥ: Συναγερμός για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

Ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μεταδίδει το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων, ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τους συλλόγους, η χώρα μας, θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, με τραγική συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων ανθρωπίνων ζωών, λόγω λοιμώξεων από ανθεκτικά μικρόβια, στα υπάρχοντα διαθέσιμα αντιβιοτικά.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση χορήγησης αντιβιοτικών μόνο με φυλασσόμενη επί διετία, ηλεκτρονική ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις χειρόγραφη ιατρική συνταγή, αποτελεί μια κατάκτηση όλων των επιστημόνων υγείας.

Γιατροί και Φαρμακοποιοί, όπως τονίζουν, είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, “και καλούμε τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών μόνο εκεί που κρίνεται απαραίτητο, για το καλό όλων μας”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top