Σεμινάριο: Πρόληψη καρκίνου του μαστού και γυναικολογικού καρκίνου (VIDEO)

Σεμινάριο: Πρόληψη καρκίνου του μαστού και γυναικολογικού καρκίνου (VIDEO)

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο πλαίσιο του έργου Health-info.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 διεξήχθη, ένα ακόμη εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη καρκίνου του μαστού και γυναικολογικού καρκίνου», στο ξενοδοχείο ΜΕΤ στην Θεσσαλονίκη. Το κοινό της πόλης ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και την θεραπεία του γυναικολογικού καρκίνου και του καρκίνου του μαστού, ενώ επιπρόσθετα δόθηκαν οδηγίες και μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό σε εγκύους, θηλάζουσες και καρκινοπαθείς γυναίκες.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει πραγματοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εκπαιδευτικών δράσεων τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε νομούς της διασυνοριακής περιοχής, όπως Φλώρινα, Σέρρες, Κιλκίς και Πέλλα με σκοπό, την προσέγγιση των δυσπρόσιτων περιοχών της διασυνοριακής περιοχής, καθώς και την αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι) .

Ομιλητές της δράσης ήταν οι:

Μενέλαος Ζαφράκας: DR.Med. (Hamburg), FEBS, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Μαστολογίας-Χειρουργικής Μαστού, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
Δρ. Παναγιώτης Εσκιτζής: Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πτολεμαΐδα
Δρ. Παναγιώτα Παπασωζομένου: Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, εξειδικευμένη στην Ιατρική του Εμβρύου και στο εξειδικευμένο γυναικολογικό Υπερηχογράφημα (RCOG/RCR), Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.
Δρ. Ελευθερία Ταουσάνη: Λέκτορας, Μαία, Νοσηλεύτρια, MSc, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Το “Health-Info” υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg – IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών. Στόχοι του έργου:

Η ανταλλαγή ανθρωπίνων πόρων και πληροφοριών σε ένα ενοποιημένο σύστημα υγείας.

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς υγείας και η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων μέσων.

Η ανάπτυξη νέων εργαλείων και καινοτόμων μεθόδων χρήσης της τεχνολογίας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι μονάδες υγείας

Η βελτίωση της προληπτικής φροντίδας υγείας και των ιατρικών υπηρεσιών για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους στις δυσπρόσιτες διασυνοριακές περιοχές.

Το έργο Health-Info προτάθηκε για τα βραβεία REGIOStars, ως ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά έργα από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGREGIO).

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ