Σκουτέλης: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών

Σκουτέλης: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών

Ο διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη γενικότερη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις, δήλωσε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές φαίνεται πως καλύπτονται από τα εμβόλια ενώ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι μέχρι τώρα όλοι οι οργανισμοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα έχουν αποφανθεί ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τα παιδιά.

Παλιότερη από τον κορωνοϊό η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολίων

Όμως, το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει ακόμα την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός με την κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας να είναι πολύ παλιότερη από τον κορωνοϊό και αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι.

Σχετικά με την περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ και τώρα νοσηλεύεται με κορωνοϊό, εξήγησε ότι είναι σωστό να μπαίνουν πολλοί φραγμοί για να έρθει ένας τουρίστας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουμε όλες τις περιπτώσεις τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα και θα νοσούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top