Στους δρόμους οι γιατροί για τις ελλείψεις στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων

Στους δρόμους οι γιατροί για τις ελλείψεις στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων

Σε κινητοποιήσεις καλεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης με αφορμή τα τελευταία περιστατικά διακομιδών παιδιών από νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας σε Αθήνα και Πάτρα.

«Τα θλιβερά περιστατικά της διακομιδής των παιδιών από Γρεβενά, Κοζάνη και Δράμα προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Αθήνα και Πάτρα αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας, τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων, ακόμα και μικρών παιδιών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ.

Για τον λόγο αυτό η Ένωση καλεί σε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα των ελλείψεων στα παιδιατρικά τμήματα έξω από το Ιπποκράτειο την Τρίτη (24/1) στις 8:30, ενώ την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη και παρέμβαση σωματείων, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη (26/1) θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια κινητοποίηση για τις ελλείψεις στα παιδιατρικά τμήματα, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»

Αναλυτικά τα αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης:

· Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Εδώ και τώρα ενίσχυση των ΜΕΘ παίδων και νεογνών για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του παιδιατρικού πληθυσμού, με ουσιαστική αύξηση του αριθμού τους για την Βόρεια Ελλάδα και την στελέχωση τους με το επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό.

· Μέριμνα για άμεση ανάπτυξη υποδομών και εκπαίδευση επιστημονικού δυναμικού στον τομέα των εξειδικεύσεων της παιδιατρικής. Αύξηση των κέντρων εκπαίδευσης για τις ήδη υπάρχουσες εξειδικεύσεις της νεογνολογίας, εντατικολογίας και λοιμωξιολογίας.

· Ανάπτυξη ολοκληρωμένου και επαρκούς κρατικού δικτύου παιδικής προστασίας.

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού. Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ των περικοπών και 10% αύξηση επί αυτών.

· Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία.

«Φτάνουν πια οι υποσχέσεις! Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν την ουσιαστική κάλυψη των σύγχρονων αναγκών για υγεία και περίθαλψη του παιδιατρικού πληθυσμού, σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας» καταλήγει η ΕΝΙΘ στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Αγωνία για τον 6χρονο από τα Γρεβενά που νοσηλεύεται στο Ρίο – Έγινε ψύξη εγκεφάλου

Γρεβενά: Σε βαρύ πένθος το τελευταίο «αντίο» στον 6χρονο Θωμά (ΦΩΤΟ)

Αεροδιακομιδή βρέφους από την Αμοργό στην Αθήνα

Κοζάνη: Βίντεο από την αεροδιακομιδή του αγοριού με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αθήνα

Κοζάνη: Αεροδιακομιδή 3χρονου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Θεσσαλονίκη: Νέα «γέφυρα ζωής» από την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση διακομιδή ανηλίκου στο «Γ. Γεννηματάς»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top