Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας επισκέφθηκε η Μίνα Γκάγκα

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας επισκέφθηκε η Μίνα Γκάγκα

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η κα. Γκάγκα βρέθηκε στους χώρους όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος των αποθεμάτων αίματος, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Κέντρου Παναγιώτη Κατσίβελα, τον επιστημονικά υπεύθυνο αιματολόγο Κωνσταντίνο Σταμούλη, καθώς και με όλο το επιστημονικό προσωπικό.

«Το Κέντρο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ είναι αξιοσημείωτη η αφοσίωση και η προσφορά των ανθρώπων που δουλεύουν μέρα-νύχτα για τον έλεγχο του αίματος. Χάρη στη δική τους δουλειά, μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του αίματος που μεταγγίζεται στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Κάθε μονάδα αίματος που προσφέρεται από τους εθελοντές αιμοδότες ελέγχεται μοριακά και πιστοποιείται πριν χρησιμοποιηθεί», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός, υπενθυμίζοντας την ύψιστη αξία της προσφοράς αίματος.

«Υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη από τακτική μετάγγιση και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εθελοντική αιμοδοσία η οποία είναι ακίνδυνη και απόλυτα ασφαλής και αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής», υπογράμμισε η κα Γκάγκα.

Το Ε.ΚΕ.Α ελέγχει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 310.000 μονάδες αίματος (ποσότητα που αντιστοιχεί σε περισσότερα από τα μισά αποθέματα της χώρας σε αίμα), καλύπτοντας όλη τη γεωγραφική περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, των νησιών και της Κρήτης (τα υπόλοιπα ελέγχονται στη Θεσσαλονίκη).

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2021 ελέγχθηκαν επίσης μοριακά στο Ε.ΚΕ.Α 1,2 εκατομμύρια δείγματα για κορωνοϊό. Οι έλεγχοι Covid συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά, με ανάλυση 4.200 δειγμάτων PCR σε ημερήσια βάση.

Ο πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α δήλωσε:

«Σήμερα επισκέφθηκε το Ε.ΚΕ.Α η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα με σκοπό να χαράξει την στρατηγική του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εμπρός στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν, και να δηλώσει έμπρακτα την στήριξη του υπουργείου στις προσπάθειες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την αναγνώριση της προσφοράς του Ε.ΚΕ.Α στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κα. υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Ε.ΚΕ.Α».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιδημιολογικός χάρτης: 1.691 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – 6.078 στην Αττική

Κορωνοϊός: 16.962 νέα κρούσματα – 53 θάνατοι – 459 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο 36 ηλικιωμένων σε γηροκομείο

ΕΟΔΥ: 3.703 κρούσματα σε 29.974 rapid test την Τρίτη (22/2)

Πέλλα-Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε καφέ μπαρ και «καμπάνα» 5.000 ευρώ-Εξυπηρέτησε πελάτη χωρίς πιστοποιητικό

Καπραβέλος: Θα είναι ολέθριο λάθος να χαλαρώσουμε-Παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών (VIDEO)

Σχολεία: Από αύριο τα δωρεάν self test στα φαρμακεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top