Βράβευση του Γ. Πατούλη για τη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Βράβευση του Γ. Πατούλη για τη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Για την προσφορά και συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βραβεύτηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 7ου Συμποσίου Ιατρικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης (χθες, Δευτέρα 7 Ιουνίου) και που λόγω των συνθηκών ήταν αφιερωμένο σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς, στην πολιτεία και στους σύγχρονους Έλληνες ευεργέτες, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Τον κ. Πατούλη καλωσόρισε η Ελένη Χόβρη, πρόεδρος του ομίλου επικοινωνίας Med Professionals και συνδιοργανωτή του συμποσίου με το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ, την Great Greece for Ever και την Hellenic News of America.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και βραβεύθηκαν για τη συνδρομή τους στη διαχείριση της πανδημίας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας, ιατροί, επιστήμονες, αλλά και επιχειρηματίες.

Παρέστησαν επίσης η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια του υπουργείου Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος.

Ο κ. Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική βράβευση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Στη χώρα μας, η πανανθρώπινη κρίση της COVID-19, φώτισε τις πιο σκληρές και ευάλωτες πλευρές της κοινωνίας μας, και, δίπλα σ αυτές, την προσφορά και την αυταπάρνηση των σύγχρονων ηρώων. Των γιατρών, των νοσηλευτών, των κοινωνικών λειτουργών, όσων συνέτρεξαν στον ανθρώπινο πόνο, στους πρεσβυτέρους, και τους αβοήθητους». Από τις θέσεις του ως περιφερειάρχης και ως πρόεδρος του ΙΣΑ εξέφρασε τον βαθύ σεβασμό του, όπως είπε, «για τον αγώνα των γιατρών μας, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία των κοινωνικών μας λειτουργών, την αυτοθυσία των εθελοντών μας».

Υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο των πολιτικών του είναι η εξασφάλιση περισσότερων ευκαιριών για τη διάσωση της ζωής των ευάλωτων συμπολιτών μας και παρέθεσε τις δράσεις της Περιφέρειας και του ΙΣΑ με έμφαση στη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1110 που εξυπηρέτησε χιλιάδες συμπολίτες μας, στη διενέργεια περίπου 40.000 rapid test σε όλη την Αττική, στη στήριξη 42.254 επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τα ΠΕΠ Αττικής, στην παροχή πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια σε βιοϊατρικό εξοπλισμό στα εργαστήρια του ΚΕΔΥ και για τον ΕΟΔΥ, αλλά και στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Ολοκληρώνοντας ο περιφερειάρχης σημείωσε: «Η Αττική αλλάζει, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται και πιστεύουμε, βαθύτατα, ότι σύντομα θα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό υγείας, ευζωίας και μακροζωίας που θα σκαρφαλώσει στις επιλογές των παγκόσμιων ταξιδιωτών με φόντο τον πολιτισμό την ιστορία της αιώνιας μητρόπολης του κόσμου, το κλίμα και την φυσική ομορφιά της».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top