Υγειονομικοί: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη (21/7)

Υγειονομικοί: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη (21/7)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σε στάση εργασίας από τις 7 μέχρι τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στις 8.30 καλούν για την ερχόμενη Τετάρτη (21/7) τα Σωματεία Εργαζομένων Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενάντια «στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών η οποία συνοδεύεται με άδεια άνευ αποδοχών».

Την ΠΟΕΔΗΝ στη συγκέντρωση θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τονίζει στο GRTimes ότι «δεν υπάρχει καμία αιτιολογία γι’ αυτό το μέτρο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Το ποσοστό των εμβολιασμένων νοσηλευτών που εργάζονται αυτή τη στιγμή στα Δημόσια Νοσοκομεία, φτάνει στο 75% και αυξάνεται εάν συμπεριλάβουμε αυτούς που νόσησαν, ενώ το ποσοστό των γιατρών φτάνει στο 90%. Δεν υπάρχει καμία λογική γι’ αυτό το μέτρο».

O κ. Γιαννάκος μάλιστα κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση ώστε «να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε μια από κοινού αποδεκτή λύση που δεν περιλαμβάνει απολύσεις. Να προσπαθήσουμε με την πειθώ να εξηγήσουμε σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ότι είναι ασφαλές να το κάνουν, να στείλουμε με αυτόν τον τρόπο θετικά μηνύματα απέναντι στα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί ο εξαναγκασμός».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ