Υπερθερμία: Καταπολεμά αποτελεσματικά τον καρκίνο, αλλά είναι «παραμελημένη» στην Ελλάδα

Υπερθερμία: Καταπολεμά αποτελεσματικά τον καρκίνο, αλλά είναι «παραμελημένη» στην Ελλάδα
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Εδώ και αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα στην Ελλάδα από το 1986, εφαρμόζεται μια αποτελεσματικότατη μέθοδος για την καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, που ονομάζεται κλινική υπερθερμία.

Σε συνδυασμό πάντα, με τα άλλα θεραπευτικά σχήματα της ακτινοθεραπείας ή της χημειοθεραπείας, αποδείχτηκε από 20 τυχαιοποιημένες μελέτες φάσης ΙΙΙ, ότι η προσθήκη της υπερθερμίας αυξάνει σημαντικά τα αποτελέσματα των άλλων θεραπειών, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ενόψει του 37ου Παγκόσμιου συνεδρίου Κλινικής Υπερθερμίας, ο καθηγητής ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Βασίλειος Κουκουλίας.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου, σε ανασκόπηση 38 μελετών σε 3478 ασθενείς, αποδείχτηκε ότι η προσθήκη υπερθερμίας στην ακτινοθεραπεία, βελτίωσε σημαντικά τον έλεγχο του όγκου του μαστού, κεφαλής-τραχήλου, ορθού, τραχήλου μήτρας και παιδιατρικού καρκίνου, ενώ άλλη μελέτη δείχνει μια απόλυτη αύξηση 12%, στη συνολική επιβίωση, όταν προστέθηκε η υπερθερμία στη χημειοθεραπεία που έκαναν ασθενείς, με σάρκωμα μαλακών ιστών.

«Εμείς δεν θέλουμε να απορρίψουμε τους 3 πυλώνες που ήδη υπάρχουν στην ογκολογία, είτε τη χειρουργική, είτε τη χημειοθεραπεία, είτε την ακτινοθεραπευτική ογκολογία, αλλά είπαμε να βάλουμε μέσα και τον 4ο πυλώνα που είναι ο συνδυασμός πλέον της υπερθερμίας με τις ήδη συμβατικές μορφές θεραπείας που υπάρχουν σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κουκουλίας.

Τι είναι η κλινική υπερθερμία

Κλινικά η υπερθερμία ορίζεται ως η ανύψωση της θερμοκρασίας τοπικά – περιοχικά πέρα από το φυσιολογικό, σε εύρος 42ºC ως 45ºC, ή συστηματικά σε όλο το σώμα σε εύρος 41.5ºC – 41.8ºC χωρίς να προκαλεί σοβαρά τοξικά φαινόμενα.

Η υπερθερμία έχει βιολογικό τρόπο δράσης, καθώς τα καρκινικά κύτταρα που δεν επιβιώνουν σε θερμοκρασίες πάνω από 39 βαθμούς περίπου, διαλύονται και δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Για την εφαρμογή της υπερθερμίας, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές που με το πέρασμα του χρόνου έχουν εξελιχθεί σημαντικά, φτάνοντας σήμερα στην 4η γενιά τους, ενώ η χρήση τους είναι απόλυτα ελεγχόμενη μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όπως τόνισε ο κ.Κουκουλίας, η κλινική εφαρμογή της υπερθερμίας ξεκίνησε στην Ελλάδα στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 1986 με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα σύστημα επιφανειακής υπερθερμίας 433MHz για θέρμανση όγκων μέχρι 3,5 εκατοστά από την επιφάνεια του δέρματος. Η υπερθερμία εκτελείται και σήμερα αμέσως μετά την ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία με συνεδρία μίας ώρας, δύο φορές την εβδομάδα.

Η κλινική εφαρμογή της υπερθερμίας συνεχίστηκε ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε υπερθερμία περισσότεροι από 1000 ασθενείς, διαφόρων τύπων καρκίνου, με αποτελεσματικότητα που έφτασε και την πλήρη ανταπόκριση στη συνδυασμένη θεραπεία είτε με ακτινοθεραπεία είτε με χημειοθεραπεία.

Σημειωτέον ότι κανένας ασθενής στο 1ο  τρίμηνο παρακολούθησης μετά την συνδυασμένη θεραπεία δεν εμφάνισε υποτροπή ή πρόοδο νόσου, ενώ η αποτελεσματικότητα αναφορικά με την πλήρη ανταπόκριση κυμάνθηκε από 30-65% και την μερική από 70-35%.

Σήμερα η κλινική εφαρμογή της υπερθερμίας προσφέρεται δωρεάν από το Νοσοκομείο Αρεταίειο, λόγω της μη αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ», κατέληξε ο κύριος Κουλουλίας.

«Έκανα υπερθερμία και οι όγκοι στη μέση και στο στήθος μου εξαφανίστηκαν»

Τη δική της εμπειρία από τη θεραπεία με τη μέθοδο της υπερθερμίας, κατέθεσε στη συνέντευξη τύπου η κα. Σ. Κακουλίδου, η οποία είχε διαγνωστεί με λέμφωμα μαστού και μετάσταση στον 5ο οσφυϊκό σπόνδυλο.

«Αποφεύγοντας τις χημειοθεραπείες και τα γνωστά, ο δρόμος με έφερε στην υπερθερμία. Μια άγνωστη για τους περισσότερους μέθοδος. Διάβασα πάρα πολλά και ήθελα να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Φυσικά οι γιατροί μου σύστησαν να ακολουθήσω την υπερθερμία, σε συνδυασμό με τις χημειοθεραπείες και τα αποτελέσματα θα έλεγα ότι ήταν θεαματικά» ανέφερε η κα.Κακουλίδου, λέγοντας ότι πριν ξεκινήσει τη θεραπεία, χρειαζόταν δύο άτομα να την κρατάνε για να περπατήσει, ενώ μετά από θεραπεία που κράτησε περίπου 1,5 μήνα, σε συνδυασμό της υπερθερμίας με την ακτινοθεραπεία και τη χημειοθεραπεία, η εικόνα της είχε αλλάξει δραματικά και επανήλθε σχεδόν πλήρως στην πρότερη κατάσταση.

«Δεν είχα καμία παρενέργεια και η εφαρμογή ήταν εύκολη. Απλά κατά τη θεραπεία χαλαρώνεις και μπορεί να κοιμηθείς. Οι όποιοι όγκοι στη μέση και στο στήθος, εξαφανίστηκαν τελείως. Απλά συνεχίζω κάποιες συνεδρίες για να δούμε το 100% του αποτελέσματος» είπε η ασθενής.

Οφέλη και για την υγεία και για την οικονομία

Στα οφέλη που έχει ο ασθενής για την υγεία του, αλλά και στα οφέλη που προκύπτουν στα λογιστικά μεγέθη, καθώς το συνολικό κόστος θεραπείας, μειώνεται για το κράτος με τη χρήση της υπερθερμίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Άλφρεντ Μπάριτς, χειρουργός- ογκολόγος, πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας εξατομικευμένης ογκολογίας.

Σημείωσε πως όλες οι μελέτες για την Ογκοθερμία των τελευταίων 30 ετών, ήταν θετικές υπέρ του συνδυασμού θεραπείας, με τη χρήση υπερθερμίας, καθώς ελαττώνονται οι παρενέργειες και αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας, ενώ φαίνεται πως επειδή η μέθοδος επηρεάζει και το μικροπεριβάλλον των καρκινικών κυττάρων, υπάρχει συνέργεια και με τις ανοσοθεραπείες.

«Είμαστε εδώ για να διερευνήσουμε και σε ποιους άλλους τομείς βοηθάει η υπερθερμία. Γιατί πέρα από τους συμβατικούς που ξεκαθαρίσαμε με τις μελέτες που έχουν γίνει, έχουμε πληθώρα από πληροφορίες συναδέλφων, για άλλους μηχανισμούς και για άλλες συνέργειες. Όλα θα αναλυθούν στο συνέδριο και το ζήτημα είναι να φτάσουμε σε ένα consensus ώστε από εκεί και πέρα να υπάρχει μια ομογενοποίηση της εφαρμογής της μεθόδου. Και σαφώς να μεταδίδεται το μήνυμα και σε όλους τους άλλους γιατρούς.

«Σαφώς μικρότερο το κόστος – Να υιοθετηθεί και από το Ελληνικό δημόσιο»

Ο διδάκτορας χειρουργικής του ΔΠΘ Λάζαρος Δανιηλίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, μιλώντας για τα οφέλη της υπερθερμίας, έκανε μια αναφορά στην αντιμετώπιση της μεθόδου στο εξωτερικό, ζητώντας να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ η χρήση της συγκεκριμένης θεραπείας, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Σε πολλές χώρες της Ε.Ε (Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία κτλ) όπως είπε, έχουμε ευρεία εφαρμογή της μεθόδου με πολύ θετικά αποτελέσματα στα σαρκώματα, σε όγκους τραχήλου καθώς και σε τοπικές υποτροπές. Στη Γερμανία μάλιστα και στην Ολλανδία, συνδυάζεται και με την ανσοθεραπεία, με πολύ ενθαρρυντικά επίσης αποτελέσματα.

«Πιστεύω ότι η ευρεία εφαρμογή της θα οδηγήσει σε μείωση και του κόστους των θεραπειών καθώς 1ον συμβάλλει στην αύξηση του χρονικού διαστήματος που μπορεί να είναι ο ασθενής ελεύθερος νόσου και 2ον θα μπορεί να πετύχει το ίδιο θετικό αποτέλεσμα, ίσως με μείωση της δόσης χημειοθεραπειών και της ακτινοβολίας» υπογράμμισε ο κ.Δανιηλίδης.

Για αυτούς τους λόγους, όπως δήλωσε, «ελπίζουμε η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας, θα ενεργοποιήσει το ψηφισμένο από το 2012 ΦΕΚ, κάτι που θα οδηγήσει στην αποζημίωση των ασθενών από το δημόσιο και στη χώρα μας». Εξήγησε ότι η μέθοδος έχει αναγνωριστεί και έχει κοστολογηθεί, αλλά δεν έχουν εκδοθεί οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι ώστε να αποζημιώνονται οι ασθενείς.

Παράπονα για τη μη διάδοση της θεραπείας στην Ελλάδα

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη τύπου, εξέφρασαν το παράπονο τους, για την περιορισμένη εφαρμογή που έχει στην Ελλάδα η υπερθερμία, κάνοντας γνωστό πως από τα νοσοκομεία μόνο στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό στην Αθήνα εφαρμόζεται η μέθοδος, ενώ στη Θεσσαλονίκη, μόνο ιδιωτικά θεραπευτήρια τη χρησιμοποιούν. Την ίδια στιγμή, η μέθοδος αντιμετωπίζεται με περισσότερη «καχυποψία» από ότι άλλα νέα και ίσως πολύ ακριβά φάρμακα.

Σύμφωνα με τον κ.Κουλουλία, «ένα καινούργιο φάρμακο, θα μπορούσε κάλλιστα με μια φάση ΙΙΙ μελέτη, να εισαχθεί στην κλινική πρακτική. Από την άλλη, υπάρχουν πάρα πολλές φάση ΙΙΙ μελέτες για την υπερθερμία, σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, που επί σειρά ετών έχουν επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα και δεν έχουν τύχει της ανάλογης πρακτικής».

«Είναι αντιληπτό, ότι ενώ ένα καινούργιο φάρμακο και ίσως πάρα πολύ ακριβό, θα μπορούσε να εισαχθεί στην κλινική πρακτική, με μια φάση μελέτης ΙΙΙ, εντούτοις η υπερθερμία, που είναι μια θεραπεία που δεν έχει το κόστος που έχει ένα ανάλογο φάρμακο, θα πρέπει να περνάει μέσα από συμπληγάδες» είπε.

Και ο κ.Μπάριτς όμως, ανέφερε ότι οι γιατροί θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα, για να μπορούν να παραπέμπουν τα περιστατικά που χειρίζονται. «Γιατί το παράπονο μας είναι ότι τα περιστατικά που μας έρχονται, έρχονται μόνα τους και έρχονται στο στάδιο 4» υπογράμμισε.

Καινοτόμος έρευνα στο ΑΠΘ

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, αναφέρθηκε τέλος στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ. που σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, πραγματοποιεί έρευνα με θερμοευαίσθητα λιποσώματα, ώστε να επιτευχθεί στοχευμένη στον όγκο χημειοθεραπεία.

«Η δυνατότητα περιορισμού της υπερθερμίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος μπορεί να επιτρέψει και τη στόχευση της χημειοθεραπείας. Αν επαληθευτεί η έρευνα, μπορεί αντί της χορήγησης του χημειοφαρμάκου ενδοφλεβίως, με αποτέλεσμα τις γνωστές παρενέργειες, να γίνει χορήγηση με τη χρήση θερμοευαίσθητων λιποσωμάτων. Τα θερμοευαίσθητα λιποσώματα είναι σφαιρίδια φτιαγμένα από μια λιπιδιακή μεμβράνη παρόμοια με την κυτταρική, η οποία μπορεί να διαλυθεί, όταν το λιπόσωμα βρεθεί σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, μεγαλύτερη από τη φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρώπου. Αν, λοιπόν, καταστήσουμε ένα θερμοευαίσθητο λιπόσωμα φορέα του χημειοφαρμάκου, τότε αυτό μπορεί να κυκλοφορεί στο αίμα, χωρίς καμιά επίπτωση στους υγιείς ιστούς. Αντίθετα, με τη βοήθεια της τοπικής υπερθερμίας, μπορούμε να διαλύσουμε το περίβλημα του λιποσώματος και να πετύχουμε τοπικά την έκλυση του χημειοφαρμάκου. Αυτό έχει διπλά θετικό αποτέλεσμα: Από τη μια πλευρά, επιτρέπει την χημειοθεραπεία, με μειωμένες παρενέργειες, άρα και την αύξηση της χορηγούμενης δόσης, αφού αυτή καταλήγει κυρίως στον καρκινικό όγκο (στοχευμένη θεραπεία), από την άλλη, η ταυτόχρονη υπερθερμία στην περιοχή του όγκου ενισχύει τη δράση της χορηγούμενης δόσης», κατέληξε ο κύριος Δανιηλίδης.

Πληροφορίες για το συνέδριο

Το 37ο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Κλινικής Υπερθερμίας (International Clinical Hyperthermia Society) διοργανώνεται από σήμερα Πέμπτη 19 έως και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Πανόραμα, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Στο συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα του κόσμου συμμετέχουν διακεκριμένοι ιατροί και επιστήμονες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ταϊβάν, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, την Ελβετία, την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ενημέρωση του κοινού για τα συμπεράσματα του συνεδρίου

Στο πλαίσιο του 37ου συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Κλινικής Υπερθερμίας (International Clinical Hyperthermia Society) ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Λάζαρος Δανιηλίδης θα μιλήσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» με θέμα «Η Υπερθερμία ως συμπληρωματική μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου».

Η εκδήλωση που θα είναι ελεύθερη για το κοινό, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα με σκοπό να επικοινωνήσει και να κάνει γνωστά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του διεθνούς συνεδρίου σε όλους τους πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα, τους ομιλητές και τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου στο παρακάτω link:

http://www.ichs-conference.org/program/

Πληροφορίες σχετικά με την μέθοδο της υπερθερμίας: www.onco-hyperthermia.gr και www.cancer-therapy.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08:1506/06

Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια & ταβέρνες Ελλάδα ,Σημαντικά

08:0006/06

Ο καιρός για σήμερα, Σάββατο, σε όλη τη χώρα Κοινωνία ,Σημαντικά

07:2006/06

Η Ασιατική Κουζίνα βρήκε τη θέση της στο «Παντοπωλείο» Lifestyle ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

23:5905/06

Τραμπ: δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα λόγω… αστακών! Διεθνή

23:5205/06

Νεκρός ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική Διεθνή

23:5005/06

Στους 392.000 οι νεκροί από τον Covid 19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4005/06

Γερμανία: Μετακυλήστε τη μείωση του ΦΠΑ στους καταναλωτές Διεθνή

23:3505/06

Θεοδωρικάκος: Ανταποδοτική ανακύκλωση στις παραλίες Κοινωνία

23:2505/06

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία Διεθνή

23:1505/06

Εστίαση: Ανοίγουν αύριο και οι εσωτερικοί χώροι καταστημάτων Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

23:0505/06

Τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς πλένουν τα τρόφιμα με χλωρίνη! Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0005/06

Μόσιαλος: Δεν περιμένουμε πολλά κρούσματα το καλοκαίρι Κορωνοϊός ,Υγεία

22:5505/06

ΣΥΡΙΖΑ: Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος η τουριστική καμπάνια Κόμματα

22:5005/06

Ν. Χαρδαλιάς: Προσοχή στους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:4005/06

ΠΟΥ: Φοράτε υφασμάτινες μάσκες σε δημόσιους χώρους Κορωνοϊός ,Υγεία

22:3005/06

Αττική: Εξάρθρωση συμμορίας αλλοδαπών Κοινωνία

22:2005/06

ΕΡΤ: Ανακοίνωσε τους νέους διευθυντές Media

22:1005/06

Συμβαίνει απόψε: Πανσέληνος και έκλειψη παρασκιάς Κοινωνία

22:0005/06

Φωταγωγήθηκαν οι 30 υπεραιωνόβιες ελιές στην Αγγελάκη (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

21:5005/06

Καταγγελίες της Ελ. Τουλουπάκη στην προανακριτική Ελλάδα ,Κοινωνία

21:4005/06

Βρετανία: Πάνω από 40.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3005/06

ΟΝΝΕΔ: Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο περιβάλλον (ΒΙΝΤΕΟ) Πολιτική

21:2005/06

Παρίσι: Απαγορεύτηκε η πορεία για τη δολοφονία του Φλόιντ Διεθνή

21:1105/06

Αθήνα: Ένταση στην πορεία για τον Φλόιντ Κοινωνία

21:1005/06

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» στη συνάντηση Πατούλη – Μπακογιάννη (VIDEO) Δήμοι ,Περιφέρειες

21:0005/06

Χαλκιδική: Προτάσεις φορέων για μη εξάπλωση του κορωνοϊού Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

20:5005/06

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της Google Επιχειρήσεις ,Πολιτική

20:4005/06

Φθηνότερες οι διαδρομές με ταξί από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

20:3505/06

Ξηλώνουν τα σπιτάκια από την πλατεία Δικαστηρίων (ΦΩΤΟ-VIDEO) Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

20:3005/06

Βόλος: Θετικό στον κορωνοϊό, φιλικό ζευγάρι της 30χρονης εγκύου Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

20:1605/06

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πορεία για τη δολοφονία Φλόιντ (ΦΩΤΟ) Επικαιρότητα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

20:1505/06

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν κλοπές & διαρρήξεις σε επιχειρήσεις Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0005/06

Η αύξηση της ρύπανσης μας κάνει ευάλωτους σε πανδημίες Κορωνοϊός ,Περιβάλλον

19:4505/06

Δ. Θεσσαλονίκης: Πρωτοβουλία για την προώθηση της χρήσης αυθεντικών προϊόντων Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

19:4105/06

Με αποστάσεις και τα… κόλλυβα στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) Σημαντικά

19:3005/06

ΕΕ: Πότε θα γίνει η άρση των εσωτερικών συνόρων ΕΕ ,Κορωνοϊός

19:2305/06

Σε εξέλιξη ποδηλατοπορεία στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:1505/06

ΥΠΑΑΤ: Πρόγραμμα επιμόρφωσης γεωργικών συμβούλων Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

19:0005/06

Τουρκία: Στη φυλακή βουλευτές της αντιπολίτευσης Διεθνή

18:5905/06

Σε εξέλιξη συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

18:4505/06

Ιράν – Covid-19: Λιγότερα από 3.000 νέα κρούσματα σήμερα Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:3105/06

Καλαμαριά: Νεκρός από ηλεκτροπληξία τεχνίτης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

18:3005/06

Χανιά: Μία σύλληψη για οπλοκατοχή Ελλάδα ,Κοινωνία

18:1505/06

Ισπανία- Covid-19: Τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν περισσότερο από τη Δευτέρα Διεθνή

18:0005/06

Επίσκεψη Αυγενάκη στο δήμο Χερσονήσου Αθλητισμός ,Δήμοι

17:5605/06

Αποχωρεί ο ισχυρός άνδρας της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήρης Θεοφάνης Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

17:4505/06

ΠΚΜ: Που θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης Κοινωνία ,Περιφέρειες

17:4005/06

 Πέτσας: Θετική η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πολιτική

17:3005/06

Μήνυμα Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Περιβάλλον ,Πολιτική

17:2205/06

Κλειστοί σταθμοί Μετρό: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1505/06

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στο Μυλοπόταμο Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0005/06

ΕΛΑΣ: Μπλόκο σε 82 κιλά κάνναβης τον Μάιο στην Κ. Μακεδονία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

16:5005/06

 Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου Αθλητισμός

16:4505/06

Β. Πατουλίδου: Ανακαλύψτε τη Θεσσαλονίκη με ένα πατίνι! (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:3005/06

Μηταράκης: Τι είπε για ΜΚΟ και μεταναστευτικό Κοινωνία ,Πολιτική

16:2605/06

Εurobank: Ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές ‘Europe’ και ‘Cairo’ Επιχειρήσεις

16:2505/06

Ο Τσίπρας στο πάρκο Σχινιά- Το μήνυμα του Πολιτική

16:1505/06

Επανεκκίνηση αθλητισμού: Πρόστιμα στους παραβάτες Αθλητισμός

16:1105/06

ΣΕΒΕ: Πτώση 30,6% των εξαγωγών τον Απρίλιο Οικονομία

16:0205/06

Θεσ/νικη: Διαμαρτυρία πωλητών λαϊκών αγορών (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:0005/06

Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέκα Πολιτική

15:4905/06

Στην εισαγγελία ο Ζέρβας για τον “Άγιο Στυλιανό” Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:4505/06

Μήνυμα Πλακιωτάκη για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Περιβάλλον

15:3005/06

Ε.Σ.Α. για σχέδιο ανάπλασης του κέντρου Ελλάδα ,Οικονομία

15:1505/06

Τζιτζικώστας: Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας κάνουμε την Πράσινη Ανάπτυξη πράξη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0805/06

Δήμος Λαγκαδά: Τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θέματα GR Times

15:0705/06

Επιχείρηση «σκούπα» από οδηγούς ταξί στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:0005/06

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Αύξηση αιτήσεων για σύνδεση στο φυσικό αέριο Επιχειρήσεις

14:5805/06

Όλα τα σημεία του σχεδιασμού για την ηλεκτροκίνηση Ενέργεια ,Περιβάλλον ,Πολιτική

14:4505/06

Αθήνα: Κλείνει για ένα 24ωρο η παραλιακή Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3005/06

ΠΟΥ: Πότε θα τελειώσει η πανδημία Διεθνή ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ