Υπόθεση Γραικού- Όλη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου

Post Thumbnail
Ελλάδα   | 24/06/2019 | 09:40

Στην «κακιά ώρα» αποδίδει ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού τον θάνατο του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι η αποκάλυψη αυτής της τραγωδίας, τρία χρόνια μετά το συμβάν, «θα λειτουργήσει λυτρωτικά» γι’ αυτόν.Κατά την απολογία του, που αποκαλύπτει η Realnews, υποστήριξε ότι δεν είχε προηγουμένως διαφορές με το θύμα, αλλά εκείνη την ημέρα τον προκάλεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ισχυρίστηκε πως μετά την λογομαχία που είχε με το θύμα, πιάστηκαν στα χέρια, ο Δημήτρης Γραικός έπεσε το έδαφος, χτύπησε στο κεφάλι και έχασε τη ζωή του Αναφερόμενος στα όσα έκανε αφού διαπίστωσε τον θάνατο του Γραικού, το ότι δηλαδή άνοιξε λάκκο και τον έθαψε, όπως και το αυτοκίνητο του θύματος υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη αυτές οι «πραγματικά απαράδεκτες πράξεις» για τις οποίες «μετανοώ πλήρως και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους οικείους του θύματος» καθώς ισχυρίζεται ότι όλα τα έκανε πάνω στον πανικό του.

«Δεν υπήρχε καμία οικονομική εκκρεμότητα – Δεν υπάρχει προμελέτη»

«Δεν υπήρξε μεταξύ μας καμία οικονομική εκκρεμότητα, ο Γραικός είχε εξοφληθεί για το σύνολο της συναλλαγής μας και δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει τη συνεργασία μου αν δεν ήμουν απολύτως συνεπής στις πληρωμές μου. Ο ισχυρισμός αυτός περί ύπαρξης τόσο υψηλής οικονομικής εκκρεμότητας είναι απολύτως αβάσιμος, αφού σε τέτοια περίπτωση ο Γραικός δεν είχε κανέναν λόγο να συνεργάζεται μαζί μου. (…) Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί ύπαρξης πρόθεσης από πλευράς μου να επιθυμώ αλλά και να επιδιώξω τον θάνατό του είναι πέρα για πέρα ανυπόστατος. Ο Γραικός ήρθε μόνος του και με βρήκε, δεν γνώριζα την έλευση του, πολύ δε περισσότερο δεν τον κάλεσα ο ίδιος. Αν πράγματι επιδίωκα τον θάνατό του θα είχα εξοπλιστεί με κάποιου είδους όπλο ώστε να διασφαλίσω το αποτέλεσμα και δεν θα το άφηνα “στα χέρια μου”. Επιπλέον η μετέπειτα αντίδρασή μου κάθε άλλο παρά προμελέτη δείχνει, αφού ο μέσος δράστης που επιδιώκει και προετοιμάζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα είχε σκεφτεί κάτι πιο πρωτότυπο και αποτελεσματικό για τη συγκάλυψη της παράνομης πράξης του από το να θάψει τα ίχνη του εγκλήματος κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια του. Αν το πτώμα βρισκόταν οπουδήποτε αλλού εκτός του δικού μου χώρου δεν θα ήταν καθόλου δεδομένη η εμπλοκή μου στην υπόθεση και ήταν κάτι που δεν σκέφτηκα πολύ απλά γιατί δεν το είχα προσχεδιάσει, ούτε φανταστεί» είπε ο 46χρονος έμπορος κρεάτων.

«Ο Δημήτρης Γραικός ήταν νευρικός και βίαιος»

Σύμφωνα με την απολογία του 46χρονου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως χωρίς να θέλει να προσβάλει τη μνήμη του νεκρού «από πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων προκύπτει ότι ο θανών ήταν ευερέθιστος, νευρικός και οξύθυμος άνθρωπος και χρησιμοποιούσε βία, όπως εναργώς προκύπτει όχι μόνο από πολλούς μάρτυρες αλλά ακόμη και από τον ίδια τη σύζυγό του, η οποία έχει καταθέσει ότι τη χτυπούσε, την έβριζε και γενικά είχε απέναντί της βίαιη συμπεριφορά.

«Με περίμενε στον στάβλο και μου επιτέθηκε»

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων περιέγραψε πώς στις 3 Νοεμβρίου 2016 παρακολούθησαν μαζί με τον Γραικό τη διαδικασία σφαγής των ζώων και πως το κλίμα μεταξύ τους ήταν καλό, έφαγαν μαζί και ολοκλήρωσαν την οικονομική τους συναλλαγή. Όπως ισχυρίζεται ο 46χρονος το απόγευμα πήγε στο στάβλο να ταΐσει τα ζώα του και εκεί τον περίμενε ο Γραικός.

«Δεν γνώριζα ότι θα ήταν εκεί, δεν είχαμε συνεννοηθεί ότι θα περάσει από τη μονάδα μου και γενικώς η παρουσία του με ξάφνιασε. Μόλις με είδε με πλησίασε και μου έκανε παράπονα για την τιμή του κρέατος που μου πούλησε. Εγώ από την πλευρά μου θεωρούσα ότι το ζήτημα ήταν λήξαν, δεδομένου ότι τα τιμολόγια είχαν εκδοθεί, τα χρήματα είχαν καταβληθεί, επομένως κάθε συζήτηση για τη συναλλαγή που είχε ολοκληρωθεί ήταν μάταιη. Εκείνος επέμενε, μου έλεγε “βάλε κάτι παραπάνω”, στην αρχή με ήρεμο ύφος – ίσως και παρακλητικό- και προκειμένου να με πείσει ή να με βρει στο φιλότιμο ανέφερε τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες του. Βλέποντάς με αμετακίνητο στη θέση μου, άλλαξε διάθεση και με επιτακτικό ύφος επέμενε να βάλω κάτι παραπάνω στην τελική τιμή. Εγώ τον αγνοούσα και του ζητούσα να φύγει λέγοντάς του “καλά είναι τα λεφτά που πήρες άλλος να ήταν στη θέση μου δεν θα σου έδινε ούτε αυτά έτσι όπως ήταν τα ζώα σου”. Ενώ εκείνος εξακολουθούσε να ζητά παραπάνω χρήματα έκανα κίνηση να φύγω, αφού δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε» λέει ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γραικού.

«Χτύπησε το κεφάλι του στο κράσπεδο… Πανικοβλήθηκα»

Όπως υποστηρίζει ο καθ’ ομολογίαν δράστης: «τότε ο Γραικός άλλαξε ύφος, δεν ήλεγχε τον εαυτό του και ούρλιαζε λέγοντας “είσα απατεώνας, με έκλεψες, είσαι π…..ς άνδρας, δεν φοράς παντελόνια, γ@μώ το σπίτι του” και όρμησε πάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί και να με χτυπήσει. Αρχικά με άρπαξε από το πουκάμισο και εγώ προσπαθώντας να τον σταματήσω, αντανακλαστικά τον χτύπησα με δύναμη στο πρόσωπο και τον έσπρωξα. Εκείνος επειδή με κρατούσε από τα ρούχα, με συμπαρέσυρε κατά την πτώση του στο έδαφος και έπεσα πάνω του. Έτσι ξεκίνησε η συμπλοκή μας. Ο Γραικός έπεσε και από πάνω του έπεσα κι εγώ. Κατά την πτώση του χτύπησε το πίσω μέρος του κρανίου του με το κράσπεδο. Μόλις έπεσε κάτω, έμεινε ακίνητος χωρίς να αντιδρά. Αφού δεν σηκωνόταν συνειδητοποίησα ότι κάτι σοβαρό έγινε. Πανικοβλήθηκα και άρχισα να τον ταρακουνάω και να τον χτυπάω ελαφρώς στο πρόσωπο για να συνέλθει. Δεν υπήρχε καμία αντίδραση».

Ο 46χρονος υποστήριξε πώς προσπάθησε να συνεφέρει τον κτηνοτρόφο. Μάλιστα, όσο ο Γραικός ήταν αναίσθητος μέσα στο γραφείο, ένας οδηγός φορτηγού, έφτασε στην επιχείρηση του εμπόρου, για να ξεφορτώσει μπάζα.

«Βγήκα έξω προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος, έλεγα μέσα μου ότι δεν πεθαίνει ο άνθρωπος τόσο εύκολα. Κατάφερα να διώξω το συντομότερο τον οδηγό και μπήκα πάλι στο γραφείο, έπεσα πάνω του και προσπάθησα απεγνωσμένα να τον επαναφέρω. Κάποια στιγμή πείστηκα πως δεν υπήρχε πλέον ίχνος ζωής» υποστήριξε. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε πανικοβλήθηκε και ενώ αρχικά σκέφτηκε να ενημερώσει τη γυναίκα του και την αστυνομία, θεώρησε ότι αφού δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας δεν θα γινόταν πιστευτός. Στη συνέχεια σκέφτηκε να εξαφανιστεί αλλά σκέφτηκε τα τρία του παιδιά και έτσι τελικά αποφάσισε να κρύψει τα ίχνη του θάβοντας το πτώμα και το αυτοκίνητο του.

«Έχω μετανιώσει»

Ο 46χρονος υποστήριξε πως δεν είχε συνεργούς στο έγκλημα και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Δεν έπρεπε να τον είχα χτυπήσει. Έχω μετανιώσει. Για αυτό άλλωστε άλλαξα και εγκατάσταση. Δεν μπορούσα άλλο να αισθάνομαι ότι έχω θάψει τον Δημήτρη εκεί. Ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήταν η κακιά η ώρα, το δευτερόλεπτο εκείνο που έγινε το συμβάν» είπε ο κατηγορούμενος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

06:0014/10

Σωστό ή λάθος να κοιμάμαι με τον σκύλο μου; Υγεία

05:3014/10

Πώς θα κερδίζετε χρόνο και χρήμα από τα κουρέματα σας Lifestyle

05:0014/10

«Εκρηκτική» συνεργασία Τζένιφερ Λόπεζ και Σακίρα (VIDEO) Διάφορα

04:3014/10

Σχεδόν 400 ρεκόρ θερμοκρασιών το εφετινό καλοκαίρι Περιβάλλον

04:0014/10

Ν. Αφρική: Κατασχέθηκαν οστά λιονταριών 342 κιλών Διεθνή

03:3014/10

Γιατί οι φορτιστές κινητών έχουν μικρό καλώδιο Τεχνολογία

03:0014/10

Το «Frozen» της Disney καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη Πολιτισμός

02:3014/10

Μια έκθεση γεμάτη Κρητικό Πέλαγος από τον Γιάννη Ζαχαράκη Πολιτισμός

02:0014/10

Η «Μόλλυ Σουήνη» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ Πολιτισμός

01:3014/10

«Δημήτρια, η βυζαντινή προέλευση της γιορτής της Θεσσαλονίκης» Πολιτισμός

01:0014/10

»Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» με την Ελένη Γερασιμίδου Πολιτισμός

00:3014/10

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννης Κότσιρας στο Stage Live Πολιτισμός

00:0014/10

ΟΝΝΕΔ: Αποδεκτή η παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Κόμματα ,Σημαντικά

23:5313/10

Συναγερμός στη Φλόριντα: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο Διεθνή

23:4113/10

ΠΑΜΕ: Νέο συλλαλητήριο στις 17 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη Πολιτική

23:3413/10

Μικρή Αλεξία: Ένσταση της οικογένειας για το «όχι» του ΕΟΠΥΥ στην μεταφορά της στο εξωτ... Ελλάδα ,Κοινωνία

23:2913/10

Ο συνταγματολόγος Καΐς Σάγεντ εξελέγη πρόεδρος της Τυνησίας Διεθνή

23:1813/10

Ανακάμπτει η αγορά ακινήτων μετά από μία δεκαετία κρίσης Ειδήσεις ,Οικονομία ,Σημαντικά

23:1213/10

Βαρθολομαίος: Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε μί... Ελλάδα

23:0813/10

Πολωνία-Εκλογές: Το Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία Διεθνή

23:0113/10

Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό Ελλάδα ,Κοινωνία

22:5813/10

Αλλάζουν τα δεδομένα στη Συρία – Συμφωνία Κούρδων με Δαμασκό για την ανάπτυξη στρ... Διεθνή ,Σημαντικά

22:5113/10

Πετρούνιας: Μαζί θα καταφέρουμε πολλά… Αθλητισμός

22:3413/10

Τώρα: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων έξω από τη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

22:1013/10

Στη φυλακή ο ντίλερ που «σκότωσε» τον Σωκράτη Κόκκαλη Jr Ελλάδα

21:5313/10

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στην Ευρωζώνη ΕΕ

21:4313/10

Στην Αχαΐα από αύριο ο Αλέξης Τσίπρας Κόμματα

21:3413/10

Παρίσι και Βερολίνο ζητούν να τερματιστεί η τουρκική επίθεση – Στρατό στέλνει ο Ά... Διεθνή

21:2813/10

Σ. Σιμόπουλος: Ας μην ανταμείβουμε υβριστές μας σαν τον Κραουνάκη Πολιτική

21:2213/10

«Ψήφος εμπιστοσύνης» από FIFA – UEFA για το Ελληνικό ποδόσφαιρο Αθλητισμός ,Σημαντικά

20:3913/10

Κεφαλογιάννης: 500 οδηγοί στις αστικές συγκοινωνίες, εκτός οδηγικής υπηρεσίας για λόγου... Πολιτική

20:2413/10

Τζιτζικώστας: Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδ... Περιφέρειες ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

20:1713/10

Δένδιας: H Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει αυστηρά τις υποχρεώσεις της συμφωνίαs των Πρεσπών Πολιτική

20:1213/10

Ερντογάν: Ο Ακιντζί να μάθει τα όρια του Διεθνή

19:5713/10

Σε ποια αυτοκίνητα πέφτουν οι τιμές; – Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας Auto Moto

19:4813/10

Τουλάχιστον 26 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία – Video σοκ Διεθνή ,Σημαντικά

19:3113/10

Βουλιαράτες: Κατέστρεψαν τα υλικά για την ανέγερση εκκλησίας στην μνήμη του Κατσίφα Διεθνή

19:2213/10

Τσαβούσογλου: Πάρτε τους πρόσφυγες στις χώρες σας Διεθνή

19:1713/10

Χρυσοχοΐδης: Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν μια κανονική γειτονιά Πολιτική

19:0913/10

Υπό έλεγχο μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στο Κορωπί – Μαύρισε ο ουρανός (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:5713/10

Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε καρότσα τρακτέρ που κουβαλούσε βαμβάκι (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:5113/10

Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει πάντα από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο Διεθνή

18:4713/10

Συνελήφθησαν για απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένης στο Περιστέρι Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3413/10

Δίνει και άλλο «χώρο» στην Τουρκία ο Τραμπ – Αποσύρει τα στρατεύματα από τη Β. Συρία Διεθνή

18:2313/10

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά το σάλο με ρατσιστική επιστολή Πολιτική ,Σημαντικά

18:1213/10

DW: Σιωπά, αλλά …ωφελείται η Μόσχα στη Συρία Διεθνή

18:0613/10

Ιαπωνία: Εμπορικό πλοίο βυθίστηκε στα ανοιχτά του Τόκιο Διεθνή

18:0013/10

Β. Κικίλιας: Οι απόδημοι είναι δύο φορές Έλληνες Πολιτική

17:4913/10

Ιωάννινα: Εκδηλώσεις μνήμης στο Πωγώνι για τον Παύλο Μελά Ελλάδα

17:3913/10

Συρία: 9 νεκροί, ανάμεσα τους 5 άμαχοι, σε τουρκική αεροπορική επιδρομή Διεθνή

17:3113/10

Χρ.Σταϊκούρας: Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων Πολιτική

17:2413/10

Πολίτες, πήραν την… καθαριότητα του Σέιχ Σου στα «χέρια» τους (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:1313/10

Θάνατος κρατουμένου στον Κορυδαλλό Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1013/10

Χαλκιδική: Ενώνουν τις «φωνές» τους για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0213/10

Μέρκελ προς Ερντογάν: Σταμάτα αμέσως τις επιχειρήσεις στη Συρία Διεθνή ,Σημαντικά

16:5113/10

Θ. Καράογλου: Ο Μακεδονικός Αγώνας αποτέλεσε ορόσημο για το έθνος μας Πολιτική

16:4713/10

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο Κύριός μας μάς δίδαξε και ζητάει από εμάς να είμαστε ενωμένοι» Ελλάδα

16:4413/10

Κοινός βηματισμός για να νικήσει η Αυτοδιοίκηση Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:2713/10

Ρέθυμνο: Μια γυναίκα νεκρή σε δυστύχημα Ελλάδα ,Κοινωνία

16:2313/10

Συρία: Πήραν τον έλεγχο του βασικού αυτοκινητοδρόμου οι Τούρκοι Διεθνή

16:1213/10

Λάρισα: Άρπαξε τις οικονομίες τυφλού ζευγαριού Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5813/10

Με τιμές η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Διάφορα ,Ελλάδα

15:4913/10

Στη Σαγκάη με Κινέζους επενδυτές ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά ,Σημαντικά

15:4013/10

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις πολεμικές επιχειρήσεις Διεθνή

15:2813/10

Επίθεση ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων Κόμματα ,Πολιτική

15:2013/10

Τα Χριστούγεννα το κοινωνικό μέρισμα για τους ασθενέστερους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

15:1013/10

Εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα από την Ευρώπη Διεθνή

14:5913/10

Γρεβενά: Συνελήφθη ηλικιωμένος με αρχαία αντικείμενα στην κατοχή του Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

14:5013/10

Γ.Γεωργαντάς: Παρών στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

14:4113/10

Π.Ρούση: Πριν από 14 χρόνια η δική μας Παναγιώτα χάθηκε – Έκκληση βοήθειας για το... Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3213/10

Παγκόσμιος σάλος με τον στρατιωτικό χαιρετισμό Τούρκων Αθλητών Διεθνή

14:2313/10

Χωρίς νερό στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:1413/10

Συνελήφθη άνδρας για παράνομα στοιχήματα στο διαδίκτυο Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0213/10

Κ.Χατζηδάκης: 60.000 Έλληνες χρωστούν στη ΔΕΗ Ενέργεια ,Κοινωνία ,Σημαντικά

13:4913/10

Χ.Σταϊκούρας: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση του «business drain» Επιχειρήσεις ,Πολιτική

13:4013/10

Στο «5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής» ο Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμοι ,Ελλάδα ,Χωρίς κατηγορία

13:2913/10

Γ.Πατούλης: Καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών Ελλάδα ,Περιφέρειες

13:1813/10

Κρήτη: Θανατηφόρο τροχαίο με τραυματίες παιδιά Ελλάδα ,Κοινωνία

13:0913/10

Π.Παυλόπουλος: Μήνυμα στην Τουρκία από την Ναύπακτο Ελλάδα ,Πολιτική

12:5813/10

Γρεβενά: Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4913/10

Διακοπή νερού στην Τούμπα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4013/10

Μ.Βορίδης: Αποζήμιώσεις για τους πληγέντες από τους δασμούς των ΗΠΑ Αγροτικά ,Ελλάδα

12:3013/10

Συρία: Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν την πόλη Ρας αλ Αϊν Διεθνή

12:1813/10

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί σε τράπεζες στην Βασ.Όλγας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1013/10

Γ.Κατρούγκαλος: Πρόθεση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος από τη ΝΔ Ελλάδα ,Πολιτική

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ