Υπουργός Υγείας: Ρεκόρ εμβολιασμών με 100.000 ημερησίως

Υπουργός Υγείας: Ρεκόρ εμβολιασμών με 100.000 ημερησίως

Μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε τα βήματα ελευθερίας που μας παρέχονται, συνέστησε ο Υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας κατά την έναρξη της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας συμμετέχουν ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ο κ. Κικίλιας, ευχαρίστησε τη Μαρία Θεοδωρίδου για το έργο της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμού. «Ξεκινάω από αυτό για να πω ότι είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες, η νόσος και η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός υγείας να συστήσω μεγάλη προσοχή τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζονται τα βήματα ελευθερίας» είπε ο υπουργός Υγείας.

Έχουν σταθεροποιηθεί τα κρούσματα και ενδεχομένως να έχουν παρουσιάσει μία μικρή πτώση, ανέφερε ο κ. Κικίλιας συμπληρώνοντας ότι ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,6.

Ανέφερε δε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων είναι 1.776 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με 43 έτη τη  μέση ηλικία, ενώ τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 20.000.

Ζήτησε να ενδυναμώσουμε το πρόγραμμα Ελευθερία. «Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οδεύουμε στη φάση όπου όλοι εμείς θα μπορούμε να εμβολιαστούμε» είπε ορίζοντας το άνοιγμα του εμβολιασμού για όλους για το τέλος Ιουνίου. «Οφείλετε να συζητήσετε, να μιλήσετε με τις οικογένειες αυτές που έχουν υποστεί αυτή την τεράστια δοκιμασία, άνθρωποι που έχουν μπει σε μια ΜΕΘ, που έχουν χάσει ένα μέλος τους από τον κορωνοϊό» είπε. Ακόμη και αν προχωρήσουμε τον εμβολιασμό, όπως τον έχουμε προγραμματίσει, και πάλι θα υπάρχουν μη εμβολιασμένοι για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ, τόνισε.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περίοδο αυτή που προσπαθούμε να επιταχύνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού και που δίνουμε έπειτα από μια πολύμηνη μάχη και τεράστια προσπάθεια, κομμάτια ελευθερίας στους πολίτες μας αυτό πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή» είπε.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα σε μαγαζιά, ΜΜΕ και γενικά στους εσωτερικούς χώρους καθώς υπάρχει ακόμη αναλογία εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει αισιοδοξία και ανακοίνωσε ότι φτάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.  Όπως ανέφερε, έχουν ξεπεράσει τους 1.000.000 εμβολιασμούς και με τη δεύτερη δόση. «Βεβαίως όταν ξεκινήσαμε πριν από κάποιους μήνες με 50 εμβολιασμούς υγειονομικών την ημέρα και σήμερα θα φτάσουμε στις 100.000 εμβολιασμένους την ημέρα, ότι ξεπεράσαμε προχθές τα 3,2 εκατ. εμβολιασμούς και σήμερα ξεπερνάμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμένους με τις 2 δόσεις. Μέσα στο μήνα Μάιο θα κάνουμε 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και στο τέλος Μαΐου θα έχουμε ξεπεράσει τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς» είπε αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά. Τόνισε, επίσης, ότι φέτος είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ