Υψηλά στην πρόθεση επενδύσεων η Ελλάδα

Υψηλά στην πρόθεση επενδύσεων η Ελλάδα

Η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του 3rd InvestGR Forum 2020, οι online εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα με θέμα Greece in the Pole Position.

Στην εναρκτήρια συνεδρία, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου, παρουσίασε, σε αποκλειστικότητα, τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει η ΕΥ σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: “EY Attractiveness Survey, Ελλάδα 2020”, με θέμα «Η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού».

Στη φετινή έκδοση της έρευνας, αποτυπώθηκαν οι απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για τα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες και τις ευκαιρίες της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη υγειονομική κρίση.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, το 2019, απέσπασε το 0,34% των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (ΑΞΕ) στην Ευρώπη, η χώρα κατάφερε να βελτιώσει την κατάταξή της, καταλαμβάνοντας την 29η θέση, από την 35η που κατείχε έναν χρόνο πριν, και την 32η κατά μέσο όρο τη δεκαετία 2009-2018. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η ανοδική δυναμική της Ελλάδας, όπως αναδείχθηκε από την περσινή έκδοση της έρευνας, καθώς το 69% των επιχειρήσεων εκτιμούν ότι η εικόνα της χώρας θα βελτιωθεί κατά την επόμενη τριετία, ενώ ένα 28% σκοπεύουν να επενδύσουν στη χώρα τον επόμενο χρόνο – ποσοστά μακράν υψηλότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες διεξήχθη η έρευνα. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι, επίσης, ότι 62% των επιχειρήσεων, σε σχέση με 50% πέρυσι, θεωρούν ότι η χώρα μας ακολουθεί σήμερα μια πολιτική για τις επενδύσεις, η οποία την καθιστά ελκυστική.

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της, με τη στήριξη της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας (πρώτη επιλογή φέτος, με ποσοστό 38% από 25% πέρυσι), την περαιτέρω μείωση της φορολογίας (στη δεύτερη θέση, με 36% από 49%), τη βελτίωση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης (33%) και την ενίσχυση της παιδείας και των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού (31%). Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο στους τρεις επενδυτές δηλώνουν ότι θα ήταν πιο πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα, αν αντιμετωπιστούν τα αρνητικά σημεία που σήμερα λειτουργούν αποτρεπτικά.

Ο Κ. Φραγκογιάννης

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε το Υπουργείο Εξωτερικών για την προμήθεια υγειονομικού υλικού κατά την περίοδο της καραντίνας, υπογραμμίζοντας την κινητοποίηση των διπλωματικών αρχών σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τον ΙΦΕΤ: «Το ελεύθερο εμπόριο απειλήθηκε από τις επιτακτικές ανάγκες της κρίσης του COVID-19, οδηγώντας σε νέους κανόνες υγειονομικού ενδιαφέροντος, υψηλότατα μεταφορικά, δεσμεύσεις εμπορευμάτων, απαγορεύσεις, ακόμη και κατασχέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ως παράδειγμα πολιτικής που θα δώσει νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε τη στρατηγική του reshoring και κάτω από ποιους όρους μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα: «Η αυτάρκεια της χώρας και η ασφάλεια στην αλυσίδα παραγωγής είναι το πρώτο προφανές συμπέρασμα – σταθμός στη νέα κανονικότητα, υγειονομική, τεχνολογική και βιομηχανική», ανέφερε σχετικά, εξηγώντας ότι το reshoring αφορά στη μετατόπιση μέρους της παραγωγικής διαδικασίας αυτών των κλάδων από χώρες του εξωτερικού στον ελληνικό οικονομικό χώρο.

Τέλος, ο κ. Φραγκογιάννης μίλησε για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η εικόνα της Ελλάδας και η τοποθέτηση της (positioning) στην αντίληψη της διεθνούς κοινότητας έχει ήδη αλλάξει. Η χώρα σήμερα διατηρεί τη διαχρονική της ταυτότητα για την ιστορία και τον πολιτισμό της, τη φήμη για τη φυσική της ομορφιά και, μαζί, τον ελληνικό τρόπο ζωής. Η αποτελεσματική διαχείριση, όμως, της επιδημικής κρίσης, η χρηστή διοίκηση και η αποδοτικότητα των μέτρων που ελήφθησαν, έχουν δημιουργήσει πλεόνασμα αξιοπιστίας και την πεποίθηση ότι κάτι έχει ήδη αλλάξει για τα καλά».

Ο Χρ. Πισσαρίδης: Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, μείωση γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις

Ο Καθηγητής, κ. Χρ. Πισσαρίδης, σχολιάζοντας τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στην κατάταξη ως προς τις ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη, καθώς και την επίδοση της Ελλάδας σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη ως προς το ποσοστό για άμεσες επενδύσεις στο μέλλον, ανέφερε: «Η κατάταξη της Ελλάδας, παρά τη βελτίωση, είναι ακόμη χαμηλά. Άρα, χρειάζεται κάτι περισσότερο να κάνει η χώρα, με έμφαση κυρίως στην ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και τη μείωση της γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις επενδύσεων».

Ακολούθως, ο κ. Πισσαρίδης αναφέρθηκε στο πώς αποτυπώνεται, στις προτάσεις της Επιτροπής του προς την Κυβέρνηση, το γεγονός ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως, για να βελτιώσει τη θέση της, η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στη στήριξη της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επειδή εκεί που υστερεί σημαντικά η Ελλάδα είναι στην παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις, χρειάζονται επενδύσεις και οι επενδύσεις φέρνουν υποχρεωτικά καινοτομία, όπως στην τεχνολογία 5G και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Τέλος, ο κ. Πισσαρίδης αναφέρθηκε στο ποιες είναι οι προτεραιότητες των προτάσεων της Επιτροπής ειδικών προς την Κυβέρνηση, λέγοντας: «Αν και έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι επενδύσεις δεν έχουν έρθει ακόμη. Νομίζω ότι πρέπει να αποκτηθεί η «ιδιοκτησία» των επενδύσεων, κάτι το οποίο συμβαίνει σήμερα, καθώς και το σχέδιο αυτό πρέπει να αποτελεί ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και με σαφείς προτεραιότητες».

Π. Παπάζογλου: Η διάθεση των επενδυτών παραμένει θετική

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, σημείωσε ότι οι αλλαγές που έχει εισαγάγει η Πολιτεία, φαίνεται να βελτιώνουν την αντίληψη των ξένων επενδυτών για τη χώρα μας, καθώς εμφανίζεται σαφώς αυξημένο το ποσοστό όσων θεωρούν ότι η Ελλάδα ακολουθεί μία ελκυστική πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των πολιτικών για την κλιματική αλλαγή και της ύπαρξης ενός σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος, ως παραγόντων ενίσχυσης του θετικού κλίματος. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι παρά τη στάση αναμονής που δημιούργησε η πανδημία, «η διάθεση των επενδυτών παραμένει θετική», καθώς η επιτυχής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης συντέλεσε στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στα μάτια των επενδυτών.

Αναφερόμενος δε στις νέες τάσεις που δημιουργούνται στο επενδυτικό περιβάλλον από την πανδημία και πώς αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα, ο κ. Παπάζογλου στάθηκε ιδιαίτερα στην τάση για περιφερειοποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων, η οποία παρατηρείται ως απόρροια της κρίσης, τονίζοντας ότι η διαδικασία αναθεώρησης των υπαρχόντων μοντέλων, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και την ανοδική δυναμική του τομέα των logistics στη χώρα, φαίνεται να δημιουργούν ένα νέο πεδίο ευκαιριών για την ανάδειξή της σε πρωτεύοντα περιφερειακό διαμετακομιστικό κόμβο.

Ως προς τους βασικούς τομείς της οικονομίας στους οποίους επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, ο κ. Παπάζογλου ανέφερε: «Είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, την τελευταία τριετία, η χώρα κατάφερε να βελτιώσει ποιοτικούς δείκτες, όπως η συμμετοχή της ψηφιακής τεχνολογίας στο σύνολο των ΑΞΕ, συγκλίνοντας έτσι με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τις τάσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή άνοδο των προγραμματιζόμενων επενδύσεων στη βιομηχανία και την κάμψη της πάγιας αντίληψης ότι ο τουρισμός αποτελεί τον αποκλειστικό καταλύτη ανάπτυξης της χώρας, αποτελούν θετικές ενδείξεις ότι η Ελλάδα κινείται αργά, αλλά σταθερά, προς τον εκμοντερνισμό του παραγωγικού της μοντέλου και τη διαφοροποίηση του μίγματος της εθνικής οικονομίας, ανάγκη την οποία έχουμε υπερθεματίσει στο παρελθόν».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), Πάνος Κουάνης, περιέγραψε, από την πλευρά του, πώς μια νεοσύστατη Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου κατάφερε, μέσα σε 2,5 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της, να ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής, χάρη στην επιτυχημένη εφαρμογή των επενδυτικών της κινήτρων. Αναφερόμενος στα αριθμητικά δεδομένα, ο κ. Κουάνης είπε ότι το ΕΚΟΜΕ έχει προσελκύσει μέχρι σήμερα πάνω από 80 εκ. ευρώ επενδεδυμένα κεφάλαια στην Ελλάδα για την παραγωγή 88 οπτικοακουστικών έργων (από τα οποία 44 εγχώρια και 44 διεθνή), τα οποία μεταφράζονται σε πάνω από 25.000 θέσεις απασχόλησης και σε πάνω από 100 τοποθεσίες γυρισμάτων ανά την επικράτεια.

Ακολούθως, ο κ. Κουάνης αναφέρθηκε στη λειτουργία των χρηματοδοτικών κινήτρων του ΕΚΟΜΕ υπό τις παρούσες συνθήκες, εστιάζοντας στις ενέργειες και τις δράσεις του φορέα εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς και στις άμεσες μεταρρυθμίσεις που προωθεί το ΕΚΟΜΕ για να κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστική την Ελλάδα στο πεδίο των οπτικοακουστικών παραγωγών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην τροποποίηση του νόμου που υιοθετεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία και ο οποίος αυτές τις ημέρες πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Καθόσον αφορά στις προοπτικές του τομέα, με τα νέα ανταγωνιστικότερα κίνητρα και το πιο ευέλικτο πλαίσιο για τις επενδύσεις στην οπτικοακουστική παραγωγή στην Ελλάδα που επιφέρει το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Κουάνης είπε ότι «αναμένουμε ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα και προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερων επενδυτικών σχεδίων στη χώρα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης, αναφέρθηκε στα διδάγματα από την κρίση της πανδημίας και στις νέες προτεραιότητες που προκύπτουν διεθνώς, με κυριότερη όλων τη μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία, καθώς η κρίση υπογράμμισε τη σημασία της για τις κοινωνίες και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Ως παράδειγμα της άμεσης σχέσης υγείας και οικονομίας, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε το silver economy, μια βασική στρατηγική για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, περιγράφοντας ειδικότερα τον ρόλο του τομέα της υγείας σε αυτή την εθνική στρατηγική.

Επίσης, υπογράμμισε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του φαρμακευτικού κλάδου και της έρευνας και καινοτομίας στην Ελλάδα και τη σημασία του κατάλληλου πλαισίου και κινήτρων για την περαιτέρω αύξηση των ξένων επενδύσεων στον χώρο αυτό.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους η Pfizer επέλεξε την Ελλάδα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας με εφαρμογή στην υγεία, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η σημαντική επένδυση.

Οι εργασίες του 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position -το οποίο οργανώνεται από την Public Affairs and Networks με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ- συνεχίζονται αύριο (16/07), με τα πάνελ συζήτησης: «Greek Innovation: Head Start on a New Era» και «State and Corporate Purpose: the new asset of Greece to attract foreign investments».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:2022/09

Βόλος: 55χρονος κινδύνευσε να πεθάνει από τσίμπημα μέλισσας Ελλάδα

23:1622/09

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση – Τι περιλαμβάνει Πολιτική

23:1022/09

Έκρηξη σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο (VIDEO) Διεθνή

23:0922/09

Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στην Τουρκία Διεθνή

23:0022/09

Λαγκαδάς: Θετικός στον κορωνοϊό εργαζόμενος – Κλείνει το δημαρχείο Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

22:5122/09

Καλό κουράγιο Θεσσαλονίκη… Άρθρα

22:5022/09

Γ. Κ. Νίκαιας: Αυξάνονται οι κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό Κορωνοϊός ,Υγεία

22:4022/09

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Ξεπερνούν τα 5.000 κρούσματα την ημέρα! Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3022/09

Μειώθηκαν κατά 85% οι τουρίστες στην Ελλάδα Ελλάδα ,Τουρισμός

22:2022/09

Δένδιας: Θα επιχειρήσουμε να επανεκκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές Πολιτική

22:1022/09

Κορωνοϊός: Η Ρωσία θα εγκρίνει και δεύτερο εμβόλιο έως τις 15 Οκτωβρίου Διεθνή

22:0022/09

Αύξηση στο 85% της χρήσης του ίντερνετ κατά την πανδημία Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:5022/09

Ρωσία: Συντριβή μαχητικού Su-30 στο Τβερ Διεθνή

21:4522/09

Μακρόν για Τουρκία: Έτοιμος για συζητήσεις αλλά χρειάζεται σεβασμός Διεθνή ,Σημαντικά

21:4022/09

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 200.000 θανάτων στις ΗΠΑ Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3222/09

Ανακοίνωσε και επίσημα τους Τσόλακ – Ουαγκέ ο ΠΑΟΚ (VIDEO) Αθλητισμός

21:3022/09

Μικροί ποδοσφαιριστές σε δράση! Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

21:2022/09

ΑΑΔΕ: Μόνο με ραντεβού στις υπηρεσίες Αττικής Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:1022/09

Βέμπερ: Να τερματιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες με Τουρκία ΕΕ

21:0022/09

Δωρεάν διανομή μασκών από τον ΦΣΘ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

20:5022/09

Τρία νέα κρούσματα σε σκήτη του Αγίου Όρους Ελλάδα ,Κορωνοϊός

20:4022/09

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή με αδήλωτες συντάξεις από χώρες της ΕΕ Οικονομία

20:3022/09

Ιερέας για Χαρδαλιά: Τον συγχαίρω που μου φίλησε το χέρι Ελλάδα ,Κοινωνία

20:2022/09

Χαροπαλεύει ο 11χρονος που χτυπήθηκε από ΙΧ οδηγώντας ηλεκτρικό πατίνι Ελλάδα

20:1122/09

Φωτιά στην Κερατέα Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1022/09

Αντιπαράθεση Πέτσα – ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφές στην Καρδίτσα Βουλή ,Πολιτική

20:0022/09

Mίλησαν για Τουρκία – Σύνοδο Κορυφής Μητσοτάκης και Αναστασιάδης Πολιτική

19:5022/09

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 14χρονης από τον Άγιο Παντελεήμονα Ελλάδα

19:4022/09

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Όπου υπάρχει πρόβλημα είμαστε εδώ να το λύσουμε Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

19:3022/09

Στη Γαλλία 169 αιτούντες άσυλο Διεθνή ,Κοινωνία

19:2022/09

Στις Βρυξέλλες ο Μ. Βαρβιτσιώτης Πολιτική

19:0522/09

Κορωνοϊός: Ματαιώνεται η τελετή απονομής των Νόμπελ Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:0022/09

Ήρθαν στα χέρια σε αστικό για μη χρήση μάσκας (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:5022/09

Μαγιορκίνης: Οι άνω των 65 να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4422/09

ΥΠΕΞ: Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας Πολιτική

18:4022/09

Θεσ/νίκη: Έσπασε την καραντίνα και πήγε σε υπηρεσία του Ευόσμου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

18:3622/09

Κορωνοϊός: Που εντοπίζονται τα 346 νέα κρούσματα Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3522/09

«Ιανός»: Στηρίζουν την Καρδίτσα οι ΠΑΟΚτσήδες των Μουδανιών Αθλητισμός ,Β.Ελλάδα

18:3022/09

Νέα Navtex από την Τουρκία – Ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου! Διεθνή ,Σημαντικά

18:2622/09

Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:2022/09

Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Ν. Αναστασιάδης Διεθνή

18:1122/09

ΙΕΛΚΑ: Αύξηση 3,2% στην απασχόληση στα σούπερ μάρκετ Ελλάδα ,Οικονομία ,Σημαντικά

18:0622/09

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής λόγω κρούσματος κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:0022/09

Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:5022/09

«Ιανός»: Δύο μέτρα νερό και λάσπη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας! Ελλάδα

17:4922/09

Κορωνοϊός: 346 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:4022/09

ΣΤΑΣΥ: Οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμού βαγονιών οδηγεί σε έλλειψη συρμών Ελλάδα

17:3522/09

Αρχαία Βενιζέλου: Αύριο στο ΚΑΣ η μελέτη απόσπασης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:3522/09

Κορωνοϊός – Γρεβενά: Θετικά τρία άτομα που συμμετείχαν σε πάρτι Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3422/09

Χαρδαλιάς: Δεν φίλησα το χέρι του παπά, έκλινα στο ράσο του Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:3022/09

Καρδίτσα: Ένταση και αποδοκιμασίες στην επίσκεψη Μητσοτάκη (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2022/09

Δ. Νεάπολης – Συκεών: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε παιδιά ΑμεΑ (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι

17:1022/09

Δήμος Λαγκαδά: Συγκέντρωση τροφίμων για Καρδίτσα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:0022/09

ΕΛΑΣ: Αυτό είναι το νέο μήνυμα που θα ακούγεται από τα περιπολικά στην Αττική Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:5022/09

Παρουσίαση έκθεσης του Πάνου Τσαγκάρη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

16:4522/09

Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος για ελληνοτουρκικό διάλογο Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

16:4022/09

Πόσα πρόστιμα «έπεσαν» για μη χρήση μάσκας Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:3322/09

Συνάντηση Καββαθά με βιοτέχνες και επαγγελματίες Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

16:3122/09

Παραιτήθηκε από τον Άρη και πλαισιώνει τον Τζιτζικώστα ο Χαριστέας Αθλητισμός

16:3022/09

Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Καταγγελία για φωτογραφική διάταξη Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:2222/09

Τον ΟΛΘ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ρ.Α.Λ. Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Ναυτιλία

16:2022/09

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το επεισόδιο στη Νικόπολη Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2022/09

Θανατηφόρο τροχαίο στη Ρόδο με θύμα 40χρονο Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1022/09

Ηλεκτρονικά η εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια Ελλάδα ,Πολιτική

16:0622/09

Τι λέει ο Χαρδαλιάς για το περιστατικό με τον ιερέα Πολιτική

16:0022/09

Έρχονται 800 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο (VIDEO) Χωρίς κατηγορία

15:5022/09

Εντός Οκτωβρίου η ρύθμιση της εξ αποστάσεως εργασίας Βουλή ,Πολιτική

15:4222/09

Διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:4122/09

ΠΕΔ-ΚΜ: Ζητά επέκταση των σχολικών γευμάτων Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

15:4022/09

Τουρκία: Βγήκε από το λιμάνι το Oruc Reis Διεθνή

15:3422/09

Πυρκαγιά στην Κάρπαθο Ελλάδα ,Κοινωνία

15:2022/09

Βρέθηκε ο αγνοούμενος 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:1022/09

Βορίδης: Κρίσιμη παρέμβαση στο Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Πολιτική

15:0022/09

Έδεσαν, χτύπησαν και λήστεψαν επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0022/09

Έκρυβαν αρχαία νομίσματα στο σπίτι τους (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:0022/09

Ζορπίδης: Xιλιάδες εξαιρούνται από τα 150 εκ. της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

14:5822/09

Μητοτάκης: Αποζημιώσεις εξπρές για τους πληγέντες (ΦΩΤΟ) Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

14:5022/09

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αθωώθηκαν ορκωτοί λογιστές που «δεν είδαν» υπεξαίρεση Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:4322/09

Σε λειτουργία ξανά σιντριβάνια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:4022/09

Λακασάς: Η 4η βιομηχανική επανάσταση και ο… Προμηθέας (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:4022/09

Προγνωστικά στοίχημα: Με το 1.97 στη Ρωσία και το combo της Σλάβια Πράγας Αθλητισμός

14:3022/09

Δ. Καλαμαριάς: Συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πληγέντες της Καρδίτσας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:2022/09

Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο Άγιο Όρος Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

14:1022/09

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που είναι σε αναστολή λειτουργίας Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

14:0422/09

Συκιές: 271 μαθητές με αυλή… εργοτάξιο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

14:0022/09

Παράταση για τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες έως 50 ευρώ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

13:4822/09

Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία για μετάθεση γιατρού της Γερακαρούς στο ΑΧΕΠΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4522/09

«Φάουλ» από τον Χαρδαλιά: Φίλησε το χέρι ιερέα (VIDEO) Κορωνοϊός ,Παραπολιτικά

13:3922/09

Η Κρασνόνταρ, ο ΠΑΟΚ και ο… πεναλτάκιας διαιτητής Αθλητισμός

13:3122/09

Κορωνοϊός: Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:3022/09

Σύλληψη γυναίκας για εμπρησμό από αμέλεια στη Θεσσαλία Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1522/09

ΠτΔ: Να αγωνιστούμε για την επανένωση της Κύπρου Κοινωνία

13:0422/09

Καϊτεζίδης: Με… παράγκες η μεταρρύθμιση της Κεραμέως (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:0322/09

Πέλλα: Εκτός σχολείου για δεύτερη εβδομάδα οι μαθητές Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Παιδεία

13:0022/09

Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4522/09

Τον έβγαλαν σηκωτό από λεωφορείο (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3022/09

Μπακογιάννης: Στη διάθεση του κράτους ο μηχανισμός του δήμου Δήμοι ,Ελλάδα

12:2722/09

Κρούσμα κορωνοϊού στο υπουργείο Εργασίας Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:1622/09

Βριλήσσια: Κρούσμα σε μαθητή δημοτικού σχολείου Δήμοι ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:1522/09

Στο Άγιον Όρος ο Τσιόδρας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0922/09

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων – Στους 349 οι νεκροί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0022/09

Κορωνοϊός: Πάνω από 600 τεστ στο Καρά Τεπέ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:5422/09

Το 10ο συνέδριο Ευρωπαίων ενεργειακών διαχειριστών Ελλάδα ,Ενέργεια ,Οικονομία

11:4522/09

Πέτσας: Δεν έχουμε αποκλείσει τα τοπικά lockdown Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:3322/09

ΕΝΦΙΑ: Την Παρασκευή τα εκκαθαριστικά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

11:3022/09

Συναντήσεις της ΠτΔ με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου Διεθνή ,Ελλάδα

11:1622/09

Καρδίτσα: Ξεκίνησε η σύσκεψη στο δημαρχείο υπό τον πρωθυπουργό Πολιτική

11:1522/09

«Ιανός» – Καρδίτσα: Συγκλονίζει ο αδελφός της αγνοούμενης (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0022/09

Σήμερα η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Μισέλ και Ερντογάν Διεθνή ,ΕΕ

10:5522/09

Θεσ/νίκη: Υπό κατάληψη πάνω από 30 σχολεία – Συζήτηση Κόπτση με μαθητές (ΦΩΤΟ-VID... Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4822/09

Συμφωνία με Royal Sugar για την παραλαβή τεύτλων Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Πολιτική

10:4522/09

Γώγος: Περιορισμένα lockdown σε δύσκολες περιοχές, όχι οριζόντια Ελλάδα ,Κορωνοϊός

10:4122/09

Βυθίστηκε ιστιοπλοϊκό με δύο επιβαίνοντες στον Πόρο Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3022/09

Μητσοτάκης για τα 75 χρόνια ΟΗΕ: Φάρος ελπίδας και συνεργασίας Πολιτική

10:2322/09

Έφτασε στην Καρδίτσα ο Κ. Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ) Πολιτική

10:1522/09

Από αύριο η πληρωμή των συντάξεων Κοινωνία ,Οικονομία

10:0022/09

Περίεργες… κινήσεις του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας Βαλκάνια

09:5322/09

Έκτακτες διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:4922/09

Δε θα πέσουν εύκολα Αθλητισμός

09:4522/09

Θεσ/νίκη: Συνεχίζονται οι εργασίες στην περιφερειακή Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3022/09

Θεσ/νίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:2822/09

Καρδίτσα: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι κάτοικοι από την Οξυά (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1522/09

Κρούσμα του Ιού δυτικού Νείλου στα Φλογητά Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Κοινωνία

09:0022/09

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά – Η λίστα του υπ. Παιδείας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4522/09

Αττική: Πιο κοντά στο… σχέδιο Μαδρίτης Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:3022/09

Εργασίες συντήρησης στην ΕΟ Θεσσαλονίκης- Σερρών Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:1522/09

Σύψας: Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας η Αττική Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Υγεία

08:0022/09

Στην Καρδίτσα σήμερα ο πρωθυπουργός Δήμοι ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

07:4522/09

Π. Χρηστίδης: Θα είμαστε πάλι πρωταγωνιστές- Είναι στο DNA μας (VIDEO) SamTimes ,Πολιτική ,Σημαντικά

07:3022/09

Μασούτης: Επέκταση με 4 καταστήματα στην Πάτρα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:1522/09

Ο «στόχος-παιχνίδι» για την καταπολέμηση του ντόπινγκ Αθλητισμός ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

07:0522/09

Διακοπή νερού στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0022/09

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ