Ζ. Μακρή από Θεσσαλονίκη: Πολύ μικρός ο αριθμός των σχολείων που δε συμμετείχαν στην αξιολόγηση

Ζ. Μακρή από Θεσσαλονίκη:  Πολύ μικρός ο αριθμός των σχολείων που δε συμμετείχαν στην αξιολόγηση

Σχολικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

«Διαπίστωσα την αγάπη των εκπαιδευτικών γι’ αυτό το οποίο κάνουν, την αφοσίωσή τους, τον πολύ σωστό τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους, την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας, που είναι επίσης απαραίτητα για να λειτουργούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τα σχολεία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρή, μετά την συζήτηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς στο 43ο Δημοτικό Σχολείο και στο 15ο Γενικό Λύκειο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Κατέγραψα θέματα που μου έθεσαν και η συνεργασία μας δεν περιορίζεται στην επιτόπια επίσκεψη που έγινε για λόγους εκτίμησης, σεβασμού, αλλά συνεχίζεται καθημερινά», σημείωσε η υφυπουργός για την ατζέντα των συζητήσεων, που μεταξύ άλλων, περιέλαβε το θέμα της αξιολόγησης και του συλλογικού προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου.

«Ήταν ελάχιστες οι ανησυχίες, πολύ μικρός ο αριθμός των σχολείων που δεν συμμετείχαν και χάρηκα που οι εκπαιδευτικοί με τους οποίους συζήτησα τόνισαν την αναγκαιότητα της αξιολόγησης, συμμετείχαν στην αξιολόγηση», εξήγησε η κ. Μακρή, προσθέτοντας ότι κατέγραψε «με πολλή προσοχή και τις δικές τους βελτιωτικές προτάσεις, πάντα στην κατεύθυνση όμως της υλοποίησης αυτού που αποτελούσε κεντρική προεκλογική μας δέσμευση και με πολλή συνέπεια η υπουργός και όλοι από τη θέση την οποία έχουμε εφαρμόσαμε».

Η υφυπουργός, εκτός από τα σχολεία, επισκέφθηκε και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, όπου ξεναγήθηκε στις εκθέσεις του και συλλογές τους. «Θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφθώ και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το οποίο είναι άρτια οργανωμένο και συμμετέχει πολύ στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη βιωματική γνώση της ιστορίας», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒAΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βοήθησαν γυναίκα να γεννήσει τα δίδυμά της (VIDEO)

Βαρτζόπουλος: Μακροχρόνια ευνοϊκά συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας από Βουλγαρία

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η «θολή» φωτογραφία που εξετάζεται και η άγνωστη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ (VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top