Ζαριανόπουλος: «Δεν θέλουμε κανένα κομμάτι της κληρονομιάς Μπουτάρη»

Ζαριανόπουλος: «Δεν θέλουμε κανένα κομμάτι της κληρονομιάς Μπουτάρη»

«Όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί προσπαθούν να αποκτήσουν ένα κομμάτι της κληρονομιάς Μπουτάρη, και ο κ. Ταχιάος και η κα. Νοτοπούλου και ο κ. Βούγιας και ο κ. Ζέρβας και όλοι οι υπόλοιποι. Εμείς δεν θέλουμε κανένα κομμάτι της κληρονομιάς Μπουτάρη. Ήταν μια αποτυχημένη, αντιλαϊκή διαχείριση του δήμου» δήλωσε  στον Αlpha 96.5 Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε τη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη για το ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης έναντι χρέωσης. «Γιατί θα πρέπει ο Θεσσαλονικιός να νοικιάζει το χώρο του; Η πόλη τού ανήκει. Γιατί θα πρέπει ο Θεσσαλονικιός όταν κατεβαίνει με το αυτοκίνητό του στο κέντρο της πόλης, ή και σε άλλες περιοχές πλέον, θα πρέπει να δίνει ένα ακριβό ποσό, το μισό στο δήμο και το μισό στην ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει το ζήτημα της στάθμευσης;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαριανόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα παρέπεμψε στο μοντέλο του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας, ο οποίος κατήργησε τη συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρείες για τη στάθμευση και εγκαθίδρυσε νέο σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε από τον δήμο και προβλέπει χρέωση 0,20 ευρώ την ώρα. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Ζαριανόπουλος δεσμεύθηκε για ελεύθερη στάθμευση έναντι συμβολικής τιμής και τη δημιουργία δωρεάν χώρων στάθμευσης πέριξ του κέντρου με δωρεάν μεταφορά των πολιτών στο κέντρο με λεωφορεία του δήμου. «Απαιτούμε δωρεάν συγκοινωνία το πρωί για να πας στη δουλειά σου το μεσημέρι για να γυρίσεις στο σπίτι, για τους συνταξιούχους , για τους ανέργους ,για τους εργαζόμενους, για τους φοιτητές» πρόσθεσε επιπλέον ο ίδιος

Ακόμη ο κ. Ζαριανόπουλος δεσμεύθηκε ότι ως δήμαρχος θα εκμεταλλευθεί όλους τους ελεύθερους χώρους ενώ διερωτήθηκε γιατί σήμερα «το πράσινο της Θεσσαλονίκης, ο ηλεκτροφωτισμός, η συντήρηση των μηχανημάτων πρέπει να βρίσκεται σε ιδιώτη».

Εξάλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε μέσω του Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης την απουσία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων του ΚΚΕ από τα ερωτηματολόγια δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκοπήσεις «είναι μέσο χειραγώγησης, είναι κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις. Προφανώς από κάπου χρηματοδοτούνται και εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα», είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι η Ε.Ε. μπορεί να σώσει την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζαριανόπουλος κατήγγειλε πως «από τα 110 σχολικά συγκροτήματα του δήμου Θεσσαλονίκης μόνο τα 18 έχουν ελεγχθεί κι αυτά σε πρώτο βαθμό» στο πλαίσιο του προσεισμικού ελέγχου. «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον κερδοφορίας ούτως ώστε να κάνει κανείς τον προσεισμικό έλεγχο. Είναι υποχρέωση, αλλά κανένας δεν ανταποκρίνεται γιατί δεν βγάζει κάποιος ιδιώτης κέρδος. Αυτό γίνεται σε ολόκληρη την Ε.Ε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Ζαριανόπουλος επέρριψε ευθύνες στην Ε.Ε. για τη μη χρηματοδότηση των ζημιών των πολιτών από θεομηνίες, όπως συνέβη στη Μάνδρα και στο Μάτι της Αττικής. «Η Ε.Ε. αν και έχουμε θέσει πάρα πολλές φορές το θέμα, δεν δίνει ούτε δραχμή για να αποζημιώσει το ιδιωτικό νοικοκυριό. Απαγορεύεται από τους νόμους της», εξήγησε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top