Ζέρβας: Αύξηση 15% σε κρούσματα και νοσηλείες – «Να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί»

Ζέρβας: Αύξηση 15% σε κρούσματα και νοσηλείες – «Να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί»

Υβριδικά και με αυστηρά μέτρα προστασίας, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου γινόταν μέσω τηλεδιάσκεψης, για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την τοποθέτησή του, ο τρόπος που γίνεται η σημερινή συνεδρίαση σημαίνει ότι από τη μια μεριά η κατάσταση με την πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή και ότι μπορούμε ως κοινωνία να παρέμβουμε και να περιορίσουμε τη διασπορά.

«Μπορούμε χάρη στην ιατρική, την τεχνολογία, την επιστήμη, να διαφυλάξουμε την ατομική και δημόσια υγεία με το εμβόλιο. Έχουμε πλέον την εμπειρία, μετά από μια μεγάλη μάχη, να εφαρμόσουμε αναλογικά όλα τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο κ. Ζέρβας, επισημαίνοντας ότι «μας δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε σε μια κατάσταση κανονικότητας».

Όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρόλο τις δυσκολίες η λειτουργία του δήμου δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης. «Από εδώ και πέρα κοιτάμε την πορεία με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία», σημείωσε.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι νοσηλείες

Αναφορικά με την εβδομαδιαία ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας που έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης σχετικά με τα κρούσματα και τις νοσηλείες, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε μείωση 15% στα κρούσματα και 20% στις νοσηλείες, αυτήν την Δευτέρα, οι αριθμοί επανήλθαν με μια αύξηση 15% στα κρούσματα και στις νοσηλείες.

«Αυτό μας δείχνει ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεδομένου ότι η κοινωνίας μας πλέον έχει ανοίξει περισσότερο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί», επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Υβριδική και με πιστοποιητικό εμβολιασμού η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ