Ζέρβας για Τεχνικό Πρόγραμμα 2022: Εξαιρετικά φιλόδοξο και ρεαλιστικό – Προϋπολογισμός “ρεκόρ”

Ζέρβας για Τεχνικό Πρόγραμμα 2022: Εξαιρετικά φιλόδοξο και ρεαλιστικό – Προϋπολογισμός “ρεκόρ”

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022 της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, ύψους 35,3 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε κατά την κεντρική τοποθέτηση από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το Τεχνικό Πρόγραμμα που τίθεται στην αποψινή συνεδρίαση προς συζήτηση και ψήφιση, «είναι ένα έργο για το οποία η διοίκησή μας είναι πολύ περήφανη, με προϋπολογισμό “ρεκόρ” για το 2021 που αγγίζει τα 36,5 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς πολλών ετών. Είναι ένα ρεαλιστικό, αναπτυξιακό, τεχνικό πρόγραμμα, που λειτουργεί στην κατεύθυνση της οικονομικής ανασυγκρότησης του δήμου».

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξήγησε ότι στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, προγραμματίζεται και υλοποιείται μια σειρά μεγάλων έργων αλλά και πολλά μικρότερα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ποσού καλύπτεται από ευρωπαϊκούς και διεθνής πόρους, όπως είπε.

«Δίνουμε έμφαση στην ωρίμανση και την κατασκευή μεγάλων έργων, όπως είναι η πλατεία Αριστοτέλους, η πλατεία Διοικητηρίου, η επέκταση της παλιάς παραλίας με ντεκ, το κτηριακό συγκρότημα στους πρώην στάβλους Παπάφη. Και αυτό το μεγάλο κομμάτι των εμβληματικών έργων του δήμου μας, αγγίζει το 29% του τεχνικού μας προγράμματος, περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως για όλα αυτά έχουν ήδη εξασφαλιστεί μεγάλες χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και από ειδικά προγράμματα.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο κατασκευαστικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ανασυγκρότησης της οικονομικής δραστηριότητας στις γειτονιές και τις συνοικίες του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως είναι οι διανοίξεις οδών, οι ασφαλτοστρώσεις, ο ηλεκτροφωτισμός, τα πεζοδρόμια, διαβάσεις, αστικός εξοπλισμός, δενδροφυτεύσεις κ.α.

Αναφερθείς σε συγκεκριμένα σημεία του Τεχνικού Προγράμματος για το 2022, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεχώρισε τα έργα που αφορούν την σχολική στέγη και για τα οποία θα διατεθούν 8 εκατομμύρια ευρώ ενώ το 18% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, αφορά έργα παρεμβάσεων της βιώσιμης κινητικότητας, με έργα αναπλάσεων οδών και πεζοδρομίων, 13 έργα αφορούν συντηρήσεις δημοτικών κτηρίων και κοινοχρήστων χωρών, συνολικού ύψους 2,4 εκατομμυρίων.

Έντεκα έργα αφορούν συντηρήσεις και αναπλάσεις των δημοτικών κοιμητηρίων, συνολικού κόστους 1,7 εκατομμυρίων ενώ περίπου οκτώ έργα ύψους 1,2 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό.

«Όλα αυτά δείχνουν ένα Τεχνικό Πρόγραμμα εξαιρετικά φιλόδοξο αλλά παράλληλα ρεαλιστικό γιατί φέτος φροντίσαμε να αφαιρεθούν οι ενδείξεις που δεν θα υλοποιηθούν. Είναι φιλόδοξο γιατί σκοπεύει να προσδώσει νέο πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα αποτελεί μια βάση διακδικήσεων και μεγαλύτερων χρηματοδοτήσεων.

Είναι αντιπροσωπευτικό της δικής μας πρότασης, του δικού μας οράματος, που περνάει μέσα από τα Τεχνικά Έργα, μέσα από τις υποδομές, τις αναπλάσεις, από αισθητές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο. Είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων της πόλης μας και ταυτόχρονα η βάση για την εξέλιξή της», τόνισε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι το μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα απευθύνεται σε πολλές “ντόπιες” εταιρείες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Απομακρύνονται οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας κι ο χώρος να αποδοθεί και πάλι στους δημότες, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την οριστική αξιοποίησή του. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει τη διερεύνηση της δυνατότητας να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ παράλληλα με την επιφανειακή διαμόρφωση και ανάδειξη του χώρου σε πάρκο μνήμης και αναψυχής.

Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξάλλου, ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην απομάκρυνση των λαμαρινών από τους σταθμούς του μετρό, υπογραμμίζοντας ότι η “πόλη ανασαίνει”.

*Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Ζέρβας για Κυνηγόπουλο: Υπήρξε μία πολυσχιδής προσωπικότητα με μεγάλη συνεισφορά σε πολλούς τομείς

Κ. Ζέρβας: Διεκδικούμε για τη Θεσσαλονίκη τη Formula 1 των αιθέρων

Κορωνοϊός: Σημαντική πτώση των κρουσμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Τέλος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τους Ράδιο Αρβύλα – Τον κατήγγειλαν για «εκδικητικό πορνό»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top