«Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να απομονώσει και να εξοβελίσει τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών και οι Αρχές να τους εντοπίσουν, ώστε να λογοδοτήσουν» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για τα απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής του πρύτανη του Α.Π.Θ. Νίκου Παπαϊωάννου.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζέρβα:
«Η καταδίκη των απειλητικών μηνυμάτων προς το πρόσωπο του πρύτανη του Α.Π.Θ. Νίκου Παπαϊωάννου είναι αυτονόητη και καθολική. Τα μηνύματα αυτά και το υλικό που διακινείται είναι απολύτως απαράδεκτα και δεν χωρούν σε μια δημοκρατική Πολιτεία, πόσο δε μάλλον όταν υποκρύπτουν εκβιασμό και ευθεία απειλή κατά της ζωής.
Ο πρύτανης του Α.Π.Θ συμβολίζει για την πόλη της Θεσσαλονίκης έναν θεσμό, συμβολίζει το ίδιο το Πανεπιστήμιο και ως εκ τούτου η συμπαράστασή μας είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε το κύρος των Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθηγητές και σπουδαστές καθώς και το ίδιο το πρόσωπο του Πρύτανη του Α.Π.Θ.
Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να απομονώσει και να εξοβελίσει τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών και οι Αρχές να τους εντοπίσουν, ώστε να λογοδοτήσουν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θεσσαλονίκη: Κηδειόχαρτα για τον Πρύτανη του ΑΠΘ – «Άνοιξες τον τάφο σου» (ΦΩΤΟ)
Οικονόμου: «Τραμπούκοι απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ»
ΑΠΘ-Βίντεο Ντοκουμέντο: Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι Βιολογικού»
ΑΠΘ: Κινητοποίηση για την εκκένωση της κατάληψης στο Βιολογικό (ΦΩΤΟ)
ΑΠΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών για την εκκένωση της κατάληψης (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Ευχαριστίες Παπαϊωάννου για τη λήξη της κατάληψης στο “Βιολογικό” του ΑΠΘ
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Θεοδωρικάκος: Όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για τις απειλές στον πρύτανη του ΑΠΘ
Αντιπρύτανης ΑΠΘ για στοχοποίηση Παπαϊωάννου: «Η δημοκρατία δεν είναι έρμαιο μαφιόζικων πρακτικών»