Ζέρβας: Θερμή υποδοχή στον Ν. Αναστασιάδη – Άκουσαν μαζί Θεοδωράκη στο jukebox (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ζέρβας: Θερμή υποδοχή στον Ν. Αναστασιάδη – Άκουσαν μαζί Θεοδωράκη στο jukebox (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και τη γυναίκα του, Άντρη, υποδέχθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου υπήρχε στρωμένο κόκκινο χαλί, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά την άφιξη του κ. Αναστασιάδη, που έγινε δεκτός στρατιωτικοί μουσικοί του Γ’ Σώματος Στρατού επαιάνισαν το εμβατήριο της σημαίας. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προτού εισέλθει στο δημαρχιακό μέγαρο, αντάλλαξε θερμή χειραψία με τους αντιδημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έπειτα ακολούθησε η ξενάγηση του Προέδρου στους χώρους του δημαρχείου από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ οι δύο τους πραγματοποίησαν και μια… καλλιτεχνική στάση, ακούγοντας το τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο», ένα άσμα του Γρηγόρη Μπiθικώτση, σε σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη, στο jukebox του δημάρχου.

Τι συζήτησαν οι δυο τους – Οι κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δύο αντρών στο γραφείο του δημάρχου, μιλώντας μεταξύ άλλων για οικονομικά και τουριστικά ζητήματα, ενώ κουβέντιασαν και για τους Κύπριους που ζουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τους Έλληνες που ζουν στην Κύπρο.

Προχωρώντας αργότερα σε δηλώσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Καταγράφονται ιδιαίτεροι δεσμοί μεταξύ Κυπρίων και Μακεδονίας. Κυπρίων και Θεσσαλονίκης. Ήταν μία πραγματικά ιδιαίτερη συνάντηση, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία, όπως είπε και ο κ. δήμαρχος, να συζητήσουμε θέματα που αφορούν όχι μόνο την αδελφοποίηση και τις σχέσεις δύο πόλεων, αλλά και το πως μπορεί να αναπτύξουμε περισσότερους δεσμούς στην οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία και γενικότερα μία στενότερη μεταξύ των πόλεων και της Κύπρου και της Θεσσαλονίκης, συνεργασία».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως:

«Ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή για τον δήμο Θεσσαλονίκης και για μένα προσωπικά ως δήμαρχος της πόλης, να δεχθούμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του. Είναι πολύ βαθιά η φιλία και οι κοινοί αγώνες, μεταξύ Ελλήνων και Κυπραίων».

Τι ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για τις παρελάσεις

«Είναι 2021 και όχι 2020. Μία πλειοψηφία των συνδημοτών μας έχει εμβολιαστεί. Οι παρελάσεις, και η μαθητική αλλά και η στρατιωτική θα γίνουν με όλους τους κανόνες ασφάλειας και προστασίας. Θα διαρκέσουν το πολύ 60′ λεπτά και καλώ όλους τους πολίτες που θα συμμετέχουν να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας και για τον εαυτό τους, και για τους ανθρώπους που θα’ναι δίπλα τους. Και σε κάθε περίπτωση, να εμβολιαστούν. Το μεγάλο δώρο που μας προσέφερε η επιστήμη, που πέρυσι τέτοιες ημέρες ήμασταν στο άγνωστο και την απελπισία. Φέτος έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Καλώ κάθε συμπολίτη μου, να πάει να εμβολιαστεί».

«Από αύριο», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κ. Αναστασιάδη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «θα υπάρχει και μία κινητή μονάδα εμβολιασμού στη Νέα Παραλία. Πλέον, δεν πάει ο κόσμος στο εμβόλιο. Και το εμβόλιο πάει στον κόσμο. Να έχουν όλη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμα και στην πόρτα τους, ακόμη και στα σχολεία και στις γειτονιές».

Κατά την αποχώρησή του από το δημαρχιακό μέγαρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συνεργασία Δ. Θεσσαλονίκης – ΕΟΔΥ για φορητές μονάδες εμβολιασμού (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ